Steamworks-dokumentation
Værktøjer til begivenheder og meddelelser
Kort opsummering
Du kan skrive indlæg eller planlægge begivenheder for at fortælle dine spillere om nyheder, livebegivenheder eller opdateringer i dit spil. Disse indlæg vises til spillere på hele Steam.
Integreringsniveau
Du behøver ikke spilintegrering. Indlæg kan variere i kompleksitet fra simpel tekst til meget formateret med billeder, videoer og tabeller.


Vi har arbejdet hårdt på at udvide Steams begivenheds- og meddelelsessystem med integreret, iøjnefaldende kommunikation med dine spillere. I løbet af udviklingen, lanceringen, opdateringsarbejdet og driften af dit spil har du sikkert interessante nyheder, som du ønsker at dele, eller øjeblikke, som du vil have spillere til at være del af. Derfor har vi forbedret værktøjerne til at nå ud til brugerne med et centralt sted til at beskrive begivenheder om dit spil, og vi har forbedret, hvordan disse begivenheder kan fremhæves for dit publikum.

EksemplerSe eksempler på, hvordan begivenheder og meddelelser vises i Steam-butikken, fællesskabet og biblioteket.
Grafiske elementerDownload skabeloner til dimensionering og tekstplacering på begivenhedsbilleder.
Se resursespecifikationer for at læse om størrelse af banner og billeder samt anvendelse og beskrivelser.

Oversigt over begivenheder (video)

Sådan kommer du i gang

Inden du slår en begivenhed eller meddelelse op, skal du sikre, at den konto, du vil opslå fra, opfylder kriterierne nedenfor. Husk også, at den konto, du opslår fra, bliver vist som forfatter sammen med eventuelt offentlige dele af den pågældende profil (f.eks. avatar, navn, kommentarer).

 • Sørg for, at kontoen er medlem af din udgivergruppe med partneradgang til produktet, det vedrører. Flere oplysninger om, hvordan brugere og rettigheder opsættes, kan findes her.
 • Ellers har administratorer og officerer for produktets tilknyttede Steam-fællesskabshub som udgangspunkt tilladelse til at slå meddelelser op. Gruppetilladelser kan også ændres for at styre, hvem der kan slå meddelelser op.
 • Du skal sørge for, at din individuelle Steam-konto ikke er "begrænset". Hvis din egen konto er begrænset, vil du ikke kunne oprette fællesskabsgrupper eller anmode om at tilslutte dig en eksisterende gruppe. Klik her for oplysninger om begrænsede konti.

Hvor vises meddelelser?

event_example_store_armello.jpg

Dine meddelelser vil, alt efter meddelelsestypen, være synlige i følgende kanaler:

 • Butiksside – De sidste to meddelelser, som er knyttet til et produkt, vises under den tilknyttede DLC-sektion på produktets butiksside.
 • Fællesskabshub – Fra den tilknyttede fællesskabshub fremhæves meddelelser i det primære feed samt eksklusivt fra fanen "Nyheder".
 • Spilsiden i Steam-biblioteket – Med det nye Steam-bibliotek viser dit spils forbedrede biblioteksside de seneste begivenheder og meddelelser, som du har slået op. Derudover kan du uploade et fremhævningsbillede, som visuelt gør opmærksom på begivenheden på din side.
 • Biblioteksstartsiden i Steam – Som en yderligere del af opdateringen af Steam-biblioteket kan dine begivenheder og meddelelser blive vist øverst på dine spilleres biblioteksstartside.
 • Aktivitetsfeed – Alle brugere, som følger et produkt, modtager meddelelser om produktet i deres aktivitetsfeed.
 • Værkstedshub – Hvis du tagger en meddelelse som "Værksted", vises den i dit produkts værkstedshub.
 • RSS-feed – Meddelelser genererer automatisk et RSS-feed for hvert spil, som du kan bruge til at slå nyheder op på din egen hjemmeside, på sociale medier eller andre steder. URL-formatet ser således ud: https://steamcommunity.com/games/489830/rss

Sådan opretter du nye begivenheder

Hvis du vil oprette en ny begivenhed eller meddelelse, kan du følge de samme stier, som du er vant til:
 • Fra din apps landingsside i Steamworks skal du klikke på panelet "Hub-admin":

  post_announcement_1.JPG

Kategorisering

Når du opretter en ny begivenhed, vil du først blive bedt om at vælge en kategori og en underkategori. Dette er vigtigt af flere grunde:

 • Kategoriseringen vil ikke kun påvirke, hvor og hvordan begivenheden vises, men også hjælpe spillere med at forstå begivenhedens funktionelle kontekst. Ikke alle typer begivenheder behøver at blive præsenteret på samme måde over for spillere, så vi har designet systemet til at tilgodese alt fra små opdateringsnoter til årets største opdatering.
 • Nogle typer begivenheder (f.eks. livestreaminger eller rabatter i spil) har slutdatoer, så hvis du vælger denne type begivenhed, kan du angive, hvornår begivenheden slutter, så den ikke bliver ved med at blive vist.

Vi er opmærksomme på, at mange begivenheder vil falde ind under flere kategorier. Bare vælg den kategori, der bedst matcher de vigtigste elementer ved din begivenhed.

Som en hjælp til at forstå, hvilken betydning de forskellige kategorier har for, hvor og hvordan begivenheder vises, vil du se en forhåndsvisning af begivenhedens synlighed, når du holder musen over hver underkategori.

Editor

Når du har valgt en kategori, vil du se et robust sæt af værktøjer til at oprette og tilpasse din begivenhed. Dette omfatter en ny type rubrikbillede øverst på din begivenhed (som bliver brugt et par forskellige steder) og en smart forhåndsvisningstilstand, så du hurtigt kan skifte mellem redigering og forhåndsvisning af begivenhedens oplysningsside.
 • Upload og indlejr billeder – Du kan uploade billeder, som hostes på vores servere, eller du kan linke til billeder, som du hoster andre steder. Følgende formater kan bruges: JPG, PNG og animeret GIF. Billeder i begivenhedens brødtekst vises med en bredde på maks. 800 pixel.
 • Indlejr YouTube-videoer – Du kan indsætte en eller flere YouTube-videoer og angive, hvordan de skal præsenteres på siden.
 • Automatiske link-widgets – Hvis du inkluderer et link til en bestemt hjemmeside, gør siden det automatisk til en forhåndsvisning af linket. Gyldige links:
  • YouTube-videoer
  • Steam-værkstedsfiler eller andre delte filer på Steam, bl.a. skærmbilleder, guider og illustrationer
  • Twitter-opslag
  • Links til et andet spils butiksside på Steam
 • RTF-muligheder – Overskrifter på sektioner, tabeller og lister er altid gode valg.
 • Start- og slutdato – Nogle begivenheder har nu både en start- og en slutdato. Dette gør det muligt for os at arkivere bestemte slags begivenheder korrekt, når de er slut. Hvis du for eksempel slår en begivenhed op med et tidsbegrænset tilbud på genstande i et spil, giver det mening, at begivenheden arkiveres, når kampagnen er slut, så spillere ikke bliver forvirrede eller utilfredse, hvis de tror, at kampagnen stadig kører.
 • Opsætning af begivenheder på forhånd – Der er synlighedsindstillinger, som giver dig mulighed for at opsætte en begivenhed på forhånd. Begivenheden vises ikke før den dag, den starter (eller en anden dato, som du vælger, at den skal vises).
 • HTML-import – Hvis du foretrækker at bruge HTML, eller du har en eksisterende HTML-version af en meddelelse, kan du bruge HTML-importmuligheden. Dette vil konvertere dit eksisterende dokument til at bruge BBCode, som understøttes af vores meddelelsessystem.

Lagring af kladder

Mens du arbejder på en begivenhed, kan du når som helst trykke på "Gem" nederst i begivenhedseditoren for at gemme dit arbejde indtil nu. Arbejdet gemmes som en kladde, indtil du gennemfører udgivelsestrinene for at gøre begivenheden tilgængelig på Steam.

Lokalisering

Begivenheder og meddelelser understøtter fuld lokalisering af alle tekstfelter og billeder. Du kan uploade oversatte udgaver af dine opslag og billeder, så viser Steam den rigtige udgave for hver bruger baseret på brugerens sprog. Hvis et bestemt sprog ikke er uploadet, viser Steam den engelske udgave til den pågældende spiller.

Alle dine oversættelser kan nemt uploades i CSV-format. Se CSV-eksportmulighederne øverst på hver begivenhed for korrekt formatering.

Udgivelse

Når du er tilfreds med din begivenhedsside, kan du trykke på den store "Udgiv"-knap for at gøre begivenheden synlig for offentligheden. Begivenheden vil blive vist for spillere i henhold til de synlighedsindstillinger, du har valgt. Den kan vises med det samme, så en kommende begivenhed er synlig for spillere, eller den kan vises, når begivenheden begynder eller på en bestemt dato, hvor du vil have, at den bliver synlig.

Bemærk: Der kan være en times forsinkelse, inden din begivenhed vises i Steam-biblioteket, mens vores moderatorer tjekker, om opslaget indeholder voksenindhold, og at det er kategoriseret korrekt. Læs mere i dokumentationen om gennemgang af begivenheder og meddelelser.

Sådan redigerer du begivenheder

Du kan redigere din begivenhed når som helst, hvis du har brug for at ændre indholdet. Når du har udgivet en begivenhed, vil efterfølgende ændringer, du foretager, vises med det samme for spillere (stadig afhængigt af de synlighedsindstillinger, du har angivet).

Bemærk:
 • Startdatoer: Vi har nogle regler omkring startdatoer for at sikre, at notifikationer og synlighed ikke er i konflikt med hinanden og ikke skaber logiske modsigelser i koden.
  • Du kan ikke udgive en begivenhed med en startdato i fortiden.
  • Du kan ikke flytte et starttidspunkt, som er overskredet, da det ville medføre flere notifikationer på en gang, hvilket kan genere Steam-kunder.
  • Vi bruger ikke begivenhedens starttidspunkt til at vurdere, om en bruger har set begivenheden forskellige steder på Steam. I stedet bruger vi den første gang, begivenheden er synlig, som tidspunktet for offentliggørelse. Offentliggørelsestidspunktet bruges af Steam-algoritmerne til at vurdere, om Steam-kunder har "set" begivenheden eller ej.
  • Hvis starttidspunktet for en begivenhed flyttes, kan det forvirre kunderne, da manuelt oprettede eller downloadede kalenderposter ikke længere vil være synkroniserede med begivenheden.
 • Slutdatoer: Du kan altid redigere slutdatoen for en aktiv begivenhed, så den slutter med det samme eller varer længere.

Sådan sletter du begivenheder

I værste fald kan du slette en begivenhed. Sletteknappen finder du i øverste højre hjørne på den blå bjælke, når du redigerer en begivenhed.

Brugsregler for udviklere

Begivenheder og meddelelser er stærke værktøjer til at kommunikere med spillere i dit fællesskab på nye måder. Der er enkelte scenarier, hvor vi ikke ser nogen kundefordele i at bruge begivenheder og meddelelser.
 • Upassende indhold: Indholdet i begivenheden skal være passende i forhold til konfigurationen af dit produkt. Med andre ord: Hvis dit produkt markedsføres som egnet for alle, skal der ikke være seksuelt eller voldeligt indhold i meddelelsen. Desuden skal alle aktiver i meddelelsen være egnet til arbejdspladser.
 • Ikkerelaterede produkter: Hvis en begivenhed eller meddelelse primært handler om et andet produkt end det, du skriver under, skal du markere det som en cross promotion.
 • Andre versioner af produktet: Du bør kun lave begivenheder og meddelelser om andre versioner af dit produkt, når funktionaliteten i produktet ligner Steeam-versionen (f.eks. du må ikke reklamere for en bedre version, som kan fås et andet sted). Disse skal under alle omstændigheder tagges som cross promotions, medmindre den anden version af produktet gør Steam-versionen bedre (f.eks. udgivelse af spillagring på tværs af platforme mellem flere versioner af dit produkt).
 • Fejlkategorisering af begivenheder: Generelt skal du holde øje med, hvilken kategori du vælger, når du opretter en begivenhed/meddelelse. Denne indstilling kontrollerer synligheden for at sikre, at det rigtige publikum ser det forventede indhold.

Anbefalede fremgangsmåder

Meddelelser er et stærkt værktøj til at kommunikere med alle, som bruger dit produkt. Det kan også hjælpe dig med at nå ud til nye spillere. Som med ethvert andet værktøj hjælper anbefalede fremgangsmåder dig med at få det meste ud af det.

Klik her for at se eksempler på, hvordan begivenheder og meddelelser vises i Steam-butikken, -fællesskabet og -biblioteket.

 • Fastsæt et mål
  Hvis du har et tydeligt mål i tankerne, hjælper det dig med at skabe meningsfulde og vigtige meddelelser, mens det også gør det nemmere at måle, hvor effektive meddelelserne er. Afsæt tid til at overveje, om en meddelelse er den bedste måde at nå dit mål. For eksempel hvis målet med en meddelelse er at reducere spillerforvirring over en funktion i spillet, skal du i stedet prøve at adressere roden til forvirringen i spillet.

 • Lyt til dine spillere
  Lyt til dit fællesskab, og organiser al deres feedback, før du kommunikerer. Overvej, hvordan forskellige spillertyper vil fortolke dine meddelelser. Læg nøje mærke til, hvilke elementer i dine meddelelser der skaber interesse og kvalitetsfeedback, så du kan genbruge disse elementer i fremtidige meddelelser.

 • Betragt meddelelser som en forlængelse af dit produkt
  Okay, så du har besluttet dig for at skabe et produkt til offentlig brug. Som sådan skal du respektere og prioritere, hvordan du snakker om dit spil på lige fod med, hvordan du snakker om programmeringsdetaljerne. Kommunikation fortjener samme kreative energi som spillets design. Arbejd sammen, når I skriver meddelelser – alle, som arbejder på produktet, bør have input til, hvad du kommunikerer til spillere.

 • Send meddelelser sammen med opdateringer
  Produktopdateringer og meddelelser er en fremragende kombination. Hvis du slår en meddelelse op omkring en af dine større spilopdateringer, kan du også bruge "Opdater synlighedsrunde".

  Du kan læse mere om, hvordan man opretter succesfulde produktopdateringer her.

 • Beløn dine spillere
  Dit team lytter konstant til spillere – brug dette til din fordel ved at belønne fans og generere yderligere interesse. Nogle belønninger, som er værd at huske på:
  • Fremhæv fan-illustrationer og skærmbilleder, der er indsendt af dine fans.
  • Referer til dit fællesskabs memes.
  • Inkluder teasere til fremtidigt indhold (dette er også en god måde at generere feedback og begejstring på, før du rent faktisk arbejder på opdateringen).

 • Afbalancer, hvor opsøgende du er, ligesom du afbalancerer dit spil
  Når meddelelser bruges korrekt, glæder spillere sig til at høre om dit produkt. En del af denne glæde skabes ved at have et spændende produkt, men det spiller også en vigtig rolle, at der ikke kommunikeres for meget.

  Det kan være fristende at slå en masse meddelelser op og være involveret i alle diskussioner. Hvis du ikke har nogen grund til at slå en meddelelse op, skal du ikke gøre det – konstant kommunikation fylder bare, og du risikerer, at spillerne mister interessen. Træd i stedet lidt tilbage og lyt.

Feedback

Se eksempler på, hvordan begivenheder og meddelelser vises i Steam-butikken, fællesskabet og biblioteket.