Steamworks-dokumentaatio
Yhteisöilmoitukset
Steamin ilmoitustoiminnolla voi julkaista päivityksiä ja uutisia tuotteistasi. Nykyiset seuraajasi saavat ilmoitukset lukuisten kanavien kautta, kun taas uudet pelaajat näkevät ne selaamalla tuotteitasi Steamissä.

On hyvä muistaa työkalujen sekä hyvien käytänteiden kirjo, kun pohditaan sitä, miten ilmoitustoimintoa voisi parhaiten käyttää. Ota yhteyttä Steamworks-tukeen, jos sinulla on kysyttävää tai ongelmia ilmoitustoiminnon kanssa.

Näin pääset alkuun

Varmista ennen julkaisemista, että käyttämäsi tili on määritetty oikein. Huomioi, että ilmoituksen julkaiseva tili näkyy profiilin muiden osien (avatarin, tilinimen, kommenttien jne.) tavoin julkisesti.

 • Varmista, että tili on julkaisijaryhmäsi jäsen ja sille on myönnetty kyseisen tuotteen käyttöoikeudet kumppanitasolla. Lisätietoa käyttäjien sekä käyttöoikeuksien määrittämisestä löytyy täältä.
 • Tuotteen Steam-yhteisökeskuksen ylläpitäjät ja valvojat saavat myös lähtökohtaisesti julkaista ilmoituksia. Muokkaamalla ryhmäoikeuksia voi valvoa sitä, kuka saa julkaista ilmoituksia.
 • Tililtä edellytetään kumppanisivuston markkinointitietojen muokkausoikeuksia, jos julkaiset kehittäjänä. Sivun yläreunassa tulisi näkyä Steamworks-logon vieressä yrityksesi nimi.
 • Varmista, ettei henkilökohtaista Steam-tiliäsi ole rajoitettu. Rajoitetulta tililtä ei voi luoda yhteisöryhmiä eikä liittyä nykyisiin ryhmiin. Tästä klikkaamalla saa lisätietoa rajoitetuista käyttäjätileistä.

Missä ilmoitukset näkyvät?

Ilmoitus näkyy sen tyypistä riippuen lukuisilla kanavilla.

 • Kauppasivulla – Kaksi viimeisintä tuoteilmoitusta esitellään kauppasivun lisämateriaalikohdan alla.
 • Yhteisökeskuksessa – Ilmoitukset näytetään pääsyötteessä ja Uutiset-välilehdellä. Jos tiedotus merkitään workshop-ilmoitukseksi, se näkyy myös workshop-välilehdellä.
 • Steam-kokoelmassa – Uutisosiossa näytetään kolme viimeisintä ilmoitusta valitusta tuotteesta.
 • Tapahtumasyötteessä – Tuotettasi seuraavat käyttäjät saavat sen ilmoitukset tapahtumasyötteisiinsä.
 • Kehittäjän kotisivulla – Kun tuotteesta julkaistaan ilmoitus kehittäjän kotisivulla, se näytetään sivun uutissyötteessä. Kehittäjän kotisivulle voi myös suoraan postata ilmoituksen ja merkitä tuotteet tunnisteilla.
 • Workshop-keskuksessa – Kun ilmoituksen merkitään "workshop"-tunnisteella, se näkyy tämän seurauksena tuotteen workshop-keskuksessa.

Ilmoituksen julkaiseminen

Ilmoituksen tyyppi riippuu siitä, haluatko luoda ilmoituksen yksittäiselle tuotteelle vai julkaisijan/kehittäjän ilmoituksen, joka liittyy kehittäjän kotisivusi peleihin.

 • Tuoteilmoitus
  Aluksi on siirryttävä tuotteen yhteisökeskuksen ylläpitopaneeliin, jos tuotteesta halutaan julkaista ilmoitus. Täällä voi tehdä uuden ilmoituksen tai muokata työstettyä luonnosta:


  post_announcement_1.JPG

 • Kehittäjän ilmoitus
  Kehittäjän kotisivun määrittämisen jälkeen ilmoitukset voi kiinnittää useisiin tuotteisiin ja nostaa useissa yhteisöissä pinnalle.

  Julkaistaksesi ilmoituksen siirry kehittäjän kotisivusi ylläpitovälilehdelle:

  curator_announcement_1.JPG

 • Workshop- tai päivitystiedoiksi merkitseminen

  Ennen ilmoituksen julkaisemista sen voi merkitä joko workshop- tai päivitystiedoksi. Workshop-ilmoitukset näkyvät paremmin workshop-keskuksessa. Kun ilmoitukset merkitään "päivitystiedoiksi", niitä ei näytetä tuotesivulla. Päivitystiedot näkyvät, kun käyttäjä valitsee tuotteesi Steam-kokoelmassa.

Ilmoitustyökalut

Tiimillesi voi olla apua joistain työkaluista, joilla voi luoda mielekkäämpiä ilmoituksia.

 • Kuvat ja upotetut gif-tiedostot
  Kuvat voi ladata ja esitellä näkyvästi ilmoituksissa. Kaikissa ilmoituksissa on hyvä olla vähintään yksi kuva. Ilmoituksessa ensimmäiseksi hyödynnettyä kuvaa käytetään kaikissa ilmoituksen pienois- ja esikatselukuvissa.

  Gif-tiedosto on aluksi ladattava suositulle sivustolle. Sen jälkeen URL-osoite on linkitettävä kuvana ilmoitukseesi. Jos sinulla olisi esimerkiksi gif-kuvatiedosto Imgur-jakeluyhteisössä, lisäisit ilmoitukseesi osoitteen:
  [img]https://imgur.com/abc123.gif[/img]
 • Steam-linkit

  Jos linkität ilmoituksen tuotesivulle, upotettavaa linkkiä muotoillaan :

  embedded_steam.JPG

 • Piilotetut luonnokset

  Voit työstää ilmoitusta, tallentaa sen piilotettuna luonnoksena julkaisematta sitä. Ainoastaan kumppaniryhmäsi jäsenet näkevät kyseisen tuotteen piilotetut luonnokset. Palaa muokkaamaan valitsemalla Katso piilotetut ilmoitukset ylläpitopaneelista.
 • Lokalisointi

  Ilmoitusten oletuskieleksi on määritetty englanti. Steamiä muilla kielillä käyttävät asiakkaat näkevät englanninkielisen ilmoituksen. Ilmoitukset kannattaa kääntää kaikille suosituille ja pelaajiesi käyttämille kielille.
 • HTML-tuonnit

  HTML-tuontiasetusta voi käyttää, jos pidät HTML-koodia parempana tai sinulla on jo HTML-versio ilmoituksestasi. Se muuntaa nykyisen dokumenttisi käyttämään ilmoitusjärjestelmämme tukemaa BBcode-koodia.

Parhaat käytännöt

Ilmoitukset ovat loistava tapa olla yhteydessä tuotteesi käyttäjiin. Niiden avulla voi tavoittaa myös uusia pelaajia. Viestinnästä saa eniten irti, kun muistaa parhaat käytänteet.

 • Pidä tavoite mielessäsi!

  Kun tavoite on kirkkaana mielessä, on siitä apua mielekkäiden ja tärkeiden ilmoitusten luomisessa sekä niiden vaikuttavuuden mittaamisessa. Kannattaa miettiä tarkkaan, onko ilmoitus paras keino tavoitteen saavuttamiseksi. Jos ilmoituksen tavoitteena on esimerkiksi vähentää asiakkaiden hämmennystä pelinsisäistä toimintoa kohtaan, järkevintä olisi päivittää kyseinen toiminto.

 • Kuuntele pelaajiasi

  Kuuntele yhteisöäsi ja järjestele heidän palautteensa ennen kommentoimista. Mieti, miten eri pelaajatyypit tulkitsevat ilmoituksesi. Kiinnitä huomiota siihen, mikä ilmoituksessasi herättää kiinnostusta ja tuottaa rakentavaa palautetta, jotta voit hyödyntää sitä jatkossa.

 • Ilmoitukset ovat osa tuotettasi

  Kanavoi energiasi virheiden korjaamisesta tai uuden sisällön luomisesta muualle. Jos olet päättänyt kuitenkin työstää ilmoitusta, priorisoi se.

  Tee yhteistyötä ilmoituksia kirjoittaessasi. Kaikilla tuotteesi valmistukseen osallistuneilla tulisi olla mahdollisuus vaikuttaa viestintään.

 • Yhdistä ilmoitukset ja päivitykset

  Tuotepäivitykset ja ilmoitukset toimivat hienosti yhdessä. Jos julkaiset ilmoituksen isosta pelipäivityksestä, voit hyödyntää päivitysten näkyvyyskierrosta.

  Lisätietoa onnistuneiden päivitysten tekemisestä löytyy
  täältä.

 • Palkitse pelaajasi
  Tiimisi kuuntelee pelaajia jatkuvasti. Hyödynnä palaute palkitsemalla faneja ja herättämällä lisäkiinnostusta. Pari hyvää palkitsemiskeinoa:
  • yhteisön tekemän taiteen ja fanien kuvankaappausten korostus
  • yhteisön meemeihin ja vitseihin viittaus
  • tulevasta sisällöstä vihjaaminen (oiva keino saada palautetta ja herättää kiinnostusta ennen päivitystä).

 • Älä paljasta liikaa

  Hyvin suunnitelluilla ilmoituksilla saat pelaajat odottamaan innolla tietoa tuotteestasi. Osa ennakoinnista luodaan jännittävällä tuotteella. Tärkeä rooli on myös sillä, mitä jätetään kertomatta.

  Saattaa olla houkuttelevaa julkaista paljon ilmoituksia ja osallistua jokaiseen keskusteluun. Kannattaa sen sijaan pysähtyä ja miettiä. Älä julkaise ilmoitusta, jos sille ei ole mitään syytä. Pelaajat menettävät mielenkiintonsa nopeasti, jos päivität blogiasi turhilla viesteillä.