Steamworks-dokumentation
Fællesskabsmeddelelser
Du kan bruge meddelelsesfunktionen til at slå opdateringer og nyheder op omkring dine produkter gennem Steam. Dine eksisterende følgere modtager disse meddelelser gennem forskellige kanaler, mens nye spillere ser dem, når de søger efter dine produkter på Steam.

Der er også et antal værktøjer og anbefalede fremgangsmåder, som du skal huske på, når du overvejer, hvordan du udnytter meddelelsesfunktionen bedst muligt. Hvis du har spørgsmål eller problemer med meddelelser, bedes du kontakte Steamworks Support.

Sådan kommer du i gang

Før du slår en meddelelse op, skal du sikre dig, at kontoen, du slår op fra, er korrekt sat op. Du skal også huske, at kontoen, som slår meddelelsen op, vises som forfatter sammen med de andre offentlige dele af den pågældende profil (avatar, navn, kommentarer osv.)

 • Sørg for, at kontoen er medlem af din udgivergruppe med partneradgang til produktet, det vedrører. Flere oplysninger om, hvordan brugere og rettigheder opsættes, kan findes her.
 • Ellers har administratorer og officerer for produktets tilknyttede Steam-fællesskabshub som udgangspunkt tilladelse til at slå meddelelser op. Gruppetilladelser kan også ændres for at styre, hvem der kan slå meddelelser op.
 • Hvis du slår en skabermeddelelse op, skal kontoen have "Rediger app-markedsføringsdata"-tilladelser fra partnersiden. Du bør se navnet på din virksomhed tæt på Steamworks-logoet i toppen af denne side.
 • Du skal sørge for, at din Steam-konto ikke er "begrænset". Hvis din egen konto er begrænset, vil du ikke kunne oprette fællesskabsgrupper eller anmode om at tilslutte dig en eksisterende gruppe. Klik her for oplysninger om begrænsede konti.

Hvor vises meddelelser?

Afhængigt af, hvilken type meddelelse du opretter, vil den være synlig via flere forskellige kanaler:

 • Butiksside – De sidste to meddelelser, som er knyttet til et produkt, vises under den tilknyttede DLC-sektion på produktets butiksside.
 • Fællesskabshub – Fra den tilknyttede fællesskabshub fremhæves meddelelser i det primære feed samt eksklusivt fra fanen "Nyheder". Hvis du tagger meddelelsen som værende en værkstedsmeddelelse, vises den også øverst i fanen "Værksted".
 • Steam-bibliotek – Når et produkt vælges, viser sektionen med seneste nyheder de tre nyeste meddelelser, som er tilknyttet produktet.
 • Aktivitetsfeed – Alle brugere, som følger et produkt, modtager meddelelser om produktet i deres aktivitetsfeed.
 • Skaberside – Hver gang en meddelelse slås op på en produktside på din skaberside, fremhæves den i skabersidens nyhedsfeed. Du kan også slå en meddelelse op direkte på din skaberside og tagge tilknyttede produkter.
 • Værkstedshub – Hvis du tagger en meddelelse som "Værksted", vises den i dit produkts værkstedshub.

Sådan slår du en meddelelse op

Meddelelsestypen, som du opretter, afhænger af, om du ønsker at oprette en meddelelse for et enkelt produkt, eller om du ønsker at lave en udgiver-/udviklermeddelelse, som er tilknyttet spillene på din skaberside.

 • Produktmeddelelser
  For at slå en meddelelse op for et enkelt produkt, skal du først gå til den tilknyttede fællesskabshubs administratorpanel. Her kan du oprette nye meddelelser eller redigere en meddelelse, som du allerede er i gang med:

  post_announcement_1.JPG

 • Skabermeddelelser
  Når du har opsat en skaberside, kan meddelelser knyttes til flere produkter og vises via dine tilknyttede fællesskaber.

  For at slå en af disse typer meddelelser op, skal du gå til administratorfanen på din skaberside:

  curator_announcement_1.JPG

 • Tagging som "værksted" eller "programrettelsesnoter"
  Før du slår din meddelelse op, har du mulighed for at tagge den som enten "værksted" eller "programrettelsesnoter". Værkstedsmeddelelser har ekstra synlighed indenfor din værkstedshub, hvorimod tagget "programrettelsesnoter" mindsker synligheden af opdateringen ved ikke at vise meddelelsen på din produktside (programrettelsesnoter er synlige, når dit produkt vælges i Steam-biblioteket).

Meddelelsesværktøjer

Her er nogle af de værktøjer, som kan hjælpe dit team med at skabe mere meningsfulde meddelelser:

 • Indlejring af billeder og gifs
  Billeder kan uploades og fremhæves i dine meddelelser. Det er en god idé at have mindst ét billede i alle dine meddelelser. Det første billede i en meddelelse bruges til branding i alle miniaturebilleder og forhåndsvisninger af meddelelsen.

  For at slå gifs op skal du uploade giffen til en populær side og derefter linke URL-adressen i din meddelelse som et billede. For eksempel hvis du har en gif på imgur, skal du indsætte følgende i din meddelelse:
  [img]https://imgur.com/abc123.gif[/img]
 • Steam-links
  Hvis du linker til en produktside i din meddelelse, vil linket blive indlejret med ekstra stilisering:

  embedded_steam.JPG

 • Skjulte kladder
  Du kan arbejde på en meddelelse og gemme den som en skjult kladde uden at gøre den offentlig. Skjulte kladder er kun synlige for andre medlemmer af din partnergruppe, som har adgang til det pågældende produkt. Du kan også gå tilbage til redigering ved at vælge Se skjulte meddelelser fra dit administratorpanel.
 • Lokalisering
  Når du slår en meddelelse op, indstilles standardsproget til engelsk. Brugere, som har Steam indstillet til andre sprog, vil se den engelske version af meddelelsen. Det er en god idé at inkludere lokalisering for alle andre populære sprog, som dine spillere bruger.
 • HTML-import
  Hvis du foretrækker at bruge HTML, eller du har en eksisterende HTML-version af en meddelelse, kan du bruge HTML-importmuligheden. Dette vil konvertere dit eksisterende dokument til at bruge BBCode, som understøttes af vores meddelelsessystem.

Anbefalede fremgangsmåder

Meddelelser er et stærkt værktøj til at kommunikere med alle, som bruger dit produkt. Det kan også hjælpe dig med at nå ud til nye spillere. Som med ethvert værktøj, er der anbefalede fremgangsmåder, som kan hjælpe dig med at få det meste ud af din kommunikation.

 • Fastsæt et mål
  Hvis du har et tydeligt formål i tankerne, hjælper det dig med at skabe meningsfulde og vigtige meddelelser, mens det også gør det nemmere at måle, hvor effektive meddelelserne er. Afsæt tid til at overveje, om en meddelelse er den bedste måde at nå dit mål. For eksempel hvis målet med en meddelelse er at reducere spillerforvirring over en funktion i spillet, er det måske bedre at opdatere den pågældende funktion.

 • Lyt til dine spillere
  Lyt til dit fællesskab, og organiser al deres feedback, før du svarer dem. Overvej, hvordan forskellige spillertyper vil fortolke dine meddelelser. Læg nøje mærke til, hvilke elementer i dine meddelelser der skaber interesse og kvalitetsfeedback, så du kan efterligne disse elementer i fremtidige meddelelser.

 • Betragt meddelelser som en udvidelse af dit produkt
  Vær opmærksom på, at du ikke kanaliserer energi væk fra at reparere fejl eller oprette nyt indhold, men samtidigt hvis du har besluttet at arbejde på en meddelelse, skal den prioriteres lige så højt som alt det andet, du arbejder på.

  Arbejd sammen, når I skriver meddelelser – alle, som arbejder på produktet, bør have input til, hvad du kommunikerer til dine spillere.

 • Send meddelelser sammen med opdateringer
  Produktopdateringer og meddelelser er en fremragende kombination. Hvis du slår en meddelelse op omkring en af dine større spilopdateringer, kan du også bruge "Opdater synlighedsrunde".

  Du kan læse mere om, hvordan man opretter succesfulde produktopdateringer her.

 • Beløn dine spillere
  Dit team lytter konstant til spillere – brug dette til din fordel ved at belønne fans og generere yderligere interesse. Nogle belønninger, som er værd at huske på:
  • Fremhæv fan-illustrationer og skærmbilleder, der er indsendt af dine fans.
  • Referer til dit fællesskabs memes eller jokes.
  • Inkluder teasers eller hints til fremtidigt indhold (dette er også en god måde at generere feedback og begejstring på, før du rent faktisk arbejder på opdateringen).

 • Lad være med at kommunikere for meget
  Når meddelelser bruges korrekt, glæder spillere sig til at høre om dit produkt. En del af denne glæde skabes ved at have et spændende produkt, men det spiller også en vigtig rolle, at der ikke kommunikeres for meget.

  Det kan være fristende at slå en masse meddelelser op og være involveret i alle diskussioner. Træd i stedet lidt tilbage og lyt. Hvis du ikke har en grund til at slå en meddelelse op, skal du ikke gøre det. Konstant kommunikation for bare at fylde en blog vil hurtigt gøre, at spillere mister deres interesse.