Steamworks-dokumentation
Komma igång
Syftet med denna dokumentation är att ge dig den information och de resurser du behöver för att släppa dina produkter på Steam, en ledande global underhållningsplattform.

I det här avsnittet hittar du information om hur man blir en Steamworks-partner. Steamworks är en uppsättning verktyg som gör att du kan distribuera din produkt till Steam-kunder och en uppsättning funktioner du kan använda i din produkt, såsom matchning, topplistor, Steam-workshop, osv. Steamworks partnerportal är platsen där du kan hantera alla dina produkter och din konto- och företagsinformation.

 1. Konfigurera ditt Steamworks-konto

  För att bli en Steamworks-partner måste du först registrera dig.

  När du har konfigurerat ditt konto och din bank-, skatte- och företagsinformation har verifierats kan du lägga till fler användare och börja konfigurera din första produkt eller "app".

 2. Ladda ner Steamworks SDK

  När du har slutfört introduktionsprocessen måste du ladda ner Steamworks SDK, som innehåller alla skript och mallar du behöver för att bygga och ladda upp din produkt till Steam.

  Du kan ladda ner den senaste versionen av Steamworks SDK här och du kan lära dig mer om SDK i Steamworks SDK dokumentationen.

 3. Skapa din Steam-byggversion och depåer

  För att få din applikation att fungera på Steam måste du ladda upp en byggversion och konfigurera några inställningar. Denna process beskrivs i detalj i Uploading to Steam. Det är upp till dig när du vill bygga och testa din applikation.

 4. Konfigurera Steamworks-funktioner

  Du kan använda så få eller så många av Steamworks funktioner som du vill. För mer information, gå till Features.

 5. Skapa butikssida och prissättning

  Medan du arbetar på att få igång din applikation kan du också förbereda ditt spels eller din programvaras butiksnärvaro. Om du har några funderingar under processen kan du ställa frågor eller söka efter hjälp i forumet Store Page/Marketing. För mer information, gå till Store Presence.

 6. Förberedelser inför utgivning

  Det mesta av arbetet med att förbereda din produkt för att ges ut på Steam kan göras av dig själv genom verktygen och dokumentationen. När du är nästan redo att ge ut din produkt måste Valve först granska din butikssida, föreslagen prissättning och spelets byggversion.

  För en mer detaljerad beskrivning, gå till Review Process.