Steamworks Documentation
Primii pași
Documentația aceasta oferă informații și resurse necesare pentru a-ți lansa produsele pe Steam, una dintre cele mai importante platforme de divertisment din întreaga lume.

În secțiunea aceasta vei găsi informații despre modalitatea de a deveni un partener Steamworks. Steamworks este atât un set de instrumente care-ți permite să-ți distribui produsul clienților de pe Steam, cât și un set de caracteristici pe care le poți folosi pentru produsul tău, precum sistemul de matchmaking, clasamentele, atelierul Steam etc. Portalul partenerilor Steamworks este locul unde îți vei putea gestiona produsele, contul și informațiile companiei.

 1. Configurează-ți contul Steamworks

  Primul pas constă în a te înregistra pentru a deveni un partener Steamworks.

  După ce ți-ai configurat contul, iar informațiile fiscale, ale băncii și ale companiei tale au fost verificate, poți adăuga mai mulți utilizatori și poți începe să-ți configurezi primul produs sau prima „aplicație”.

 2. Descarcă SDK-ul Steamworks

  După finalizarea procedurii de înregistrare, va trebui să descarci SDK-ul Steamworks care conține toate scripturile și șabloanele necesare pentru a-ți crea și încărca produsul pe Steam.

  Poți descărca cea mai recentă versiune a SDK-ului Steamworks aici și poți afla mai multe despre SDK consultând documentația Steamworks SDK.

 3. Creează-ți versiunea compilată și depozitele pentru Steam

  Pentru a-ți pregăti aplicația să ruleze pe Steam, va trebui să încarci o versiune compilată și să configurezi câteva setări. Procedura aceasta este descrisă în detaliu în documentația Uploading to Steam. Tu decizi când dorești să creezi o versiune compilată și să-ți testezi aplicația.

 4. Configurează caracteristicile Steamworks

  Poți folosi oricâte caracteristici Steamworks dorești. Pentru mai multe informații, consultă documentația Caracteristici.

 5. Crearea paginii tale din magazin și stabilirea prețurilor

  În timp ce-ți pregătești aplicația pentru lansare, poți să-ți configurezi și prezența din magazin pentru jocul sau software-ul tău. Dacă ai întrebări despre această procedură sau ai nevoie de ajutor, accesează forumurile dedicate elementelor de marketing și paginii din magazin. Pentru mai multe informații, consultă documentația Store Presence.

 6. Pregătirea pentru lansare

  Majoritatea activității de pregătire a produsului pentru lansarea pe Steam poate fi realizată pe cont propriu cu ajutorul instrumentelor și documentației. Dar atunci când te apropii de data de lansare, Valve va trebui să-ți verifice pagina din magazin, prețurile propuse și versiunea compilată a jocului.

  Pentru o descriere mai detaliată a acestei proceduri, te rugăm să consulți documentația Review Process.