Steamworks документация
Как да започнете
Целта на тази документация е да Ви предостави информацията и ресурсите, които ще са нужни за излизането на Вашите продукти в Steam — една от водещите развлекателни платформи в световен мащаб.

В тази секция ще намерите информация относно това как да станете Steamworks партньор. Steamworks е набор от инструменти, които Ви позволяват да разпространявате своя продукт за Steam клиентите. Също така Ви дават достъп до набор от характеристики, които можете да използвате в продукта си, като например търсене на мачове, класации, Steam работилницата и т.н. Партньорският Steamworks портал е мястото, където ще сте способни да управлявате всеки от Вашите продукти, редом с акаунта и дружествената Ви информация.

 1. Установка на Steamworks акаунт

  Първата стъпка в подготовката е да се регистрирате, за да станете Steamworks партньори.

  Щом сте установили своя акаунт и Вашата банкова, данъчна и Дружествена информация е била потвърдена, можете да добавяте още потребители и да започнете установката на първия си продукт или „Приложение“.

 2. Сваляне на Steamworks SDK

  Щом сте завършили процеса по присъединяване, ще е нужно да свалите Steamworks SDK (софтуерния комплект за разработка), който съдържа всички скриптове и шаблони за изготвяне и качване на продукта Ви в Steam.

  Можете да свалите последната версия на Steamworks SDK оттук и да научите още относно софтуерния комплект за разработка (SDK) в документацията за Steamworks SDK.

 3. Създаване на Вашите Steam версии и хранилища

  С цел да пуснете Вашето приложение в действие на Steam, ще е нужно да качите версия и да конфигурирате няколко настройки. Този процес е описан подробно в „Качване в Steam“. От Вас зависи кога искате да изготвите и изпитате приложението си.

 4. Конфигуриране на Steamworks характеристики

  Имате възможност да използвате толкова малко или много от Steamworks характеристиките, колкото искате. За още информация вижте „Характеристики“.

 5. Създаване на Вашата страница в магазина и ценообразуване

  Докато работите по пускането на Вашето приложение в действие, можете също да подготвяте присъствието на играта или софтуера Ви в магазина. Ако имате някакви въпроси по време на процеса, можете да ги зададете или да потърсите помощ във форумите „Store Page/Marketing“ („Страници в магазина/Маркетинг“). За още информация вижте „Присъствие в магазина“.

 6. Подготовка за излизане

  Повечето от работата по подготовка на продукта Ви за излизане в Steam може да бъде свършена от самите Вас посредством инструментите и документацията. Но щом наближите излизането, ще е нужно Valve да прегледа страницата в магазина, предложеното ценообразуване и версията на играта Ви.

  За по-подробно описание, моля, вижте „Процес за преглед“.