Steamworks документация
Как да започнете
Целта на тази документация е да Ви предостави информацията и ресурсите, необходими за пускане на Вашите продукти в Steam — една от водещите развлекателни платформи в световен мащаб.

В тази секция ще намерите информация за това как да станете Steamworks партньор. Steamworks е набор от инструменти, които Ви помагат да разпространявате продукта си за Steam клиентите, както и набор от характеристики, които можете да използвате в продукта си — като търсене на мачове, класации, Steam работилницата и т.н. Партньорският Steamworks портал е мястото, където ще можете да управлявате всеки от Вашите продукти, както и своя акаунт и фирмена информация.

 1. Установяване на Steamworks акаунт

  Първата стъпка в подготовката е да се регистрирате като Steamworks партньор.

  След като установите акаунта си и Вашата банкова, данъчна и фирмена информация е потвърдена, можете да добавите още потребители и да започнете установката на първия си продукт, или „Приложение“.

 2. Сваляне на Steamworks SDK

  Щом завършите процеса по присъединяване, ще е необходимо да свалите Steamworks SDK, което съдържа всички скриптове и шаблони за изграждане и качване на продукта Ви в Steam.

  Можете да свалите най-новата версия на Steamworks SDK оттук и да научите повече за него в документацията за Steamworks SDK.

 3. Създаване на Вашите Steam версии и хранилища

  За да пуснете приложението си в действие в Steam, ще е необходимо да качите версия и да конфигурирате няколко настройки. Този процес е описан подробно в Uploading to Steam. От Вас зависи кога ще пожелаете да разработите и изпитате приложението си.

 4. Конфигуриране на Steamworks характеристики

  Свободни сте да използвате толкова характеристики в Steamworks, колкото Ви харесва. За повече информация вижте Features.

 5. Създаване на страница в магазина и ценообразуване

  Докато работите върху пускането на приложението Ви в ход, можете също да подготвите присъствието на играта или софтуера Ви в магазина. Ако имате каквито и да било въпроси по време на процеса, можете да ги зададете или да потърсите помощ във форумите, посветени на страниците в магазина или маркетинга. За повече информация вижте Store Presence.

 6. Подготовка за пускане

  Повечето от работата по подготовка на продукта Ви за пускане може да бъде свършена лично от Вас с помощта на инструментите и документацията. Стигнете ли по-близо до пускане, обаче, Valve ще трябва да прегледа страницата в магазина, предложеното ценообразуване и версията на играта Ви.

  За по-подробно описание, моля, вижте Review Process.