Steamworks-dokumentaatio
Usein kysytyt kysymykset

Yritystiedot

 • K: Tarvitsenko Yhdysvaltain verotunnistenumeron ennen asiakirjojen hoitamista?

  V: Ennen Steamworks-tilin perustamista sinun tulee täyttää kaikki pyydetyt tiedot. Jos olet pyytämässä Yhdysvaltain verotunnistenumeroa (ITIN) tai työnantajan tunnusta (EIN) verojen ennakonpidätystä varten, odota, että sinulla on tarpeellinen tunnus kädessäsi ennen sähköisten lomakkeiden täyttämistä.
 • K: Pitäisikö minun perustaa yhtiö?

  V: Se on täysin sinusta kiinni. Useiden muiden kehittäjien mielestä on hyödyllistä muodostaa yhtiön kaltainen laillinen toimija (vrt. oikeushenkilö Suomessa), mikä riippuu sinusta ja tilanteestasi. Jos olet epävarma, halunnet palkata asianajajan saadaksesi asianmukasta lakikonsultaatiota laillisen toimijan perustamisesta sekä sen eduista ja kuluista. Jos aiot perustaa laillisen toimijan, tee se ennen sähköisten asiakirjojen täyttämistä.
 • K: Voinko asiakirjoja täyttäessäni käyttää kielelleni tyypillisiä erikoismerkkejä?

  V: Ei. Älä käytä kielellesi tyypillisiä erikoismerkkjä, joita ei voi käyttää englannin kielessä.
 • K: Voinko täyttää asiakirjat yhteistyökumppanina?

  V: Jos yhtiökumppanuutesi on rekisteröity Yhdysvaltoihin tai sen ollessa Yhdysvaltojen ulkopuolella ja verotettavan osakastasolla, siinä tapauksessa kyllä. Jos yhtiökumppanuutesi on kuitenkin Yhdysvaltojen ulkopuolella ja sitä verotetaan yhtiöosakkaan sijaan toiminimenä, siinä tapauksessa ei. Asianmukaisten verotusasiakirjojen hankinnan työläydestä johtuen emme voi tukea Yhdysvaltojen ulkopuolista yhtiöosakkuutta laillisena toimijana Steaworksissä.
 • K: Voinko liittyessäni antaa tietoihin lempinimeni tai jonkin muun kuin virallisen nimeni?

  V: Et. Sinun tulee antaa ensin virallinen etunimesi ja sukunimesi. Älä anna lempinimiäsi liittymisvaiheessa.
 • K: Mitä kirjoitan yritykseni nimeksi?

  V: Antamasi nimen tulee olla sen laillisen toimijan, joka omistaa pelin, omaa julkaisuoikeudet ja allekirjoittaa Steam-jakelusopimuksen. Tilanteesta riippuen tässä antamasi yritysnimen tulee olla sama ja samassa muodossa kuin pankkisi ja Yhdysvaltain verohallinnon (IRS) tai ulkomaisen verottajan asiakirjoissa.
 • K: Mitä kirjoitan yritykseni lailliseksi nimeksi, jos olen sen ainoa omistaja?

  V: Älä kirjoita Doing Business As (DBA) -nimeä tai jotakin muuta lempinimeä. Täytä kaavakkeeseen täydellinen, virallinen nimesi. Tilanteesta riippuen antamasi nimen tulee täsmätä pankkisi, Yhdysvaltain verohallinnon (IRS) tai ulkomaisen verohallinnon virallisissa asiakirjoissa olevaan nimeen.
 • K: Missä vaihdan osoitetietoni?

  V: Voit vaihtaa osoitetietosi klikkaamalla Tarkastele ja muokkaa yritystietoja Steamworksin kotisivuilta. Linkki sijaitsee sivun oikeanpuoleisen sivupalkin/kuvaruudun Työkalut + linkit alapuolella. Ota yhteyttä käyttäjään, jolla on organisaatiosi nimenkirjoitusoikeudet Steamworksiin (tämä on yleensä henkilö, joka täytti Steamworksiin osallistumisen yhteydessä asiakirjat Valven kanssa). Huomaa, että jos olet muuttamassa asuinmaastasi toiseen maahan, tulee sinun uudelleen tehdä verosuunnittelusi (tax interview) olosuhteiden muuttuessa, jotta uusi ennakonpidätysprosenttisi saadaan määriteltyä.
 • K: Vaihdoin virallisen nimeni (pankki- ja verotietoni). Miten päivitän ne Steamworksiin?

  V: Tässä tilanteessa sinun tulee toistamiseen liittyä Steamworksiin uudelta yhteistyökumppanitililtä, jolla näkyy uusi nimesi. Sinun tulee antaa uudella nimellä myös pankki- ja verotietosi. Kun tämä on valmis, lähetämme asiakirjat, joilla lopetamme vanhan yrityksen immateriaalioikeudet, ja siirrämme pelit vanhalta yritykseltä uudelle. Ota meihin yhteyttä tällä kaavakkeella ja anna meille Steam-tilisi nimi, jota tahdot käyttää näissä sähköisissä sopimusasiakirjoissa.
 • K: Onko tiettyjä alueita/maita, tahoja tai henkilöitä, joiden kanssa Valve ei voi käydä kauppaa?

  V: Yhdysvaltain valtiovarainministeriö Office of Foreign Assets Control (OFAC) hallinnoi sekä valvoo talous- ja kauppapakotteita, jotka perustuvat Yhdysvaltain ulkopolitiikan sekä sisäisen turvallisuuspolitiikan tavoitteisiin tiettyjä maita ja hallintotapoja, terroristeja sekä kansainvälisiä huumeiden salakuljettajia, joukkotuhoaseiden levittämiseen osallistujia sekä muita Yhdysvaltojen sisäisen turvallisuuspolitiikan, ulkopolitiikan tai talouden uhkaajia kohtaan. OFAC julkaisee tällaisista tekijöistä listan (Specially Designated National List), joiden kanssa yhdysvaltalaisen yrityksen, tässä tapauksessa Valven, ei ole sallittua käydä kauppaa. Sen lisäksi OFAC hallinnoi kauppapakotteita sekä kauppasaarto-ohjelmia tiettyjä maita vastaan (Sanctioned Countries), jolloin kaupankäynti ilman asiaankuuluvia lupia on kiellettyä tai rajoitettua. Useissa muttei kaikissa tapauksissa OFAC-rajoitteet ovat myös muiden valtioiden kuin Yhdysvaltojen noudattamia.

  Valve ei käy kauppaa tai muuten ota osaa tai avusta kaupankäynnissä sellaisten yksityishenkilöiden tai yritysten kanssa, jotka ovat pakotteiden tai muiden asiaan liittyvien kaupankäynnin rajoitteiden alaisia. Tähän kuuluu muttei rajoitu Yhdysvaltojen valtionvarainministeriön ylläpitämien Specially Designated Nationals (SDN) sekä Foreign Sanctions Evaders (FSE) -listoilla mainitut ryhmät. Näiden lisäksi emme käy kauppaa tai muuten osallistu maksutapahtumien järjestämiseen pakotteiden alaisten maiden yksityishenkilöiden tai yritysten kanssa Krimin niemimaalla, Kuubassa, Iranissa, Pohjois-Koreassa, Sudanissa ja Syyriassa.
 • K: Mistä löydän lisätietoa pankkitiedoista, verojen ennakonpidätyksestä tai maksamisesta?

  V: Katsothan usein kysytyt kysymykset {LINKKI POISTETTU}]maksamisesta
[/url] & verotuksesta
 • K: Minulla on toinen kysymys liittyen tuotteeni julkaisuun Steamissä. Mistä löytäisin vastaukseni?

  V: Meillä on Steamworks-dokumentaatio ja usein kysytyt kysymykset vastaamassa eri kysymyksiin, joita olemme aikaisemmin saaneet kehittäjiltä. Lisäksi on olemassa Steamworks-kehittäjäryhmä, jossa voit esittää kysymyksiä, joihin ei ole vastattu dokumentaatiossa. Valven työntekijät ovat siellä muiden kehittäjien mukana usein vastaamassa kysymyksiin. Se on yleensä nopein tapa saada vastaus, koska siellä on paljon ihmisiä pitämässä keskusteluita silmällä.
 • Minulla on kysymyksiä pelimoottorin käytöstä tuotteessani

 • Jos sinulla on Source-pelimoottorin modi tai peli, katsothan kohdan Source-pelimoottori Steamissä UKK.
 • [/list]

  Verotiedot

  Verohaastattelu

  • K: Voinko julkaista pelini Steamissä ennen pankkitietojen antamista?

   V: Et. Et pysty julkaisemaan pelejä Steamissa, ennen kuin olet toimittanut meille kelvolliset pankki- ja verotiedot.
  • K: Kuinka toimitan Valvelle tarpeelliset verotiedot?

   V: Yhteistyökumppaniksi liittymisen mukana saat linkin verohaastattelun aloittamiseen. Verohaastattelu kestää noin 5–10 minuuttia, ja siinä kysytään sinulta kysymyksiä, joiden avulla voit täyttää jomman kumman verokaavakkeen: W-9 tai W-8BEN. Voit myös tarkastella Steamworksin kotisivuilta verohaastattelua klikkaamalla “Tarkastele ja muokkaa yritystietoja."

   Verotietojen muutokseen vaaditaan nimenkirjoitusoikeus Steamworksin Käyttäjien hallinta -osiossa. Ota yhteyttä organisaatiossasi henkilöön, jolla on Steamworksissä tarvittava nimenkirjoitusoikeus. Yleensä tämä on sama henkilö, joka on hoitanut vaadittavat asiakirjat Valven kanssa.
  • K: Miten minun tulisi varautua verohaastatteluun?

   V: Me pyydämme kaikkia yhteistyökumppaneita toimittamaan kelvolliset verolomakkeet, jotka noudattavat Yhdysvaltojen veroilmoitussäädöksiä. Yhdysvaltalaisille yhteistyökumppaneille (W9) verotunnistenumero on joko työnajantajan tunnus (EIN) tai yhdysvaltalainen sosiaaliturvatunnus (SSN). Muilta kuin yhdysvaltalaisilta yhteistyökumppaneilta (W8) edellytetään verovelvollisen tunnistenumeroa (TIN), jotta voit nauttia verosopimuseduista.
  • K: Miksi näen Valvelle kuulumattoman internetosoitteen klikatessani linkkiä, jolla voi aloittaa verohaastattelun?

   V: Käytämme verohaastattelun toteuttamisessa palvelua nimeltä TaxIdentity, jonka tarjoaa kolmannen osapuolen yhtiö nimeltä Lilaham.
  • K: Voinko tallentaa osan verohaastattelusta ja jatkaa sen täyttämistä myöhemmin?

   V: Et voi. Verohaastattelu tulee suorittaa loppuun yhden istunnon aikana. Verohaastattelu kestää 5 - 10 minuuttia.
  • K: Voinko käyttää verohaastattelussa jotakin muuta nimeä kuin sitä, jonka annoin yritystiedoissa?

   V: Et voi. Verohaastattelussa tulee käyttää samaa nimeä, kuin minkä annoit yritystietoihin.
  • K: Miksi verovellisen tunnistenumeroani (TIN) ei hyväksytä heti?

   V: Yhdysvaltain verohallinto hyväksyy verovelvollisen tunnistenumeron (TIN). Jos Yhdysvaltain verohallinnon tietokanta ei ole hetkeen käytössä tai on huollettavana, tämä prosessi voi viivästyä. Tämän lisäksi täysin uusien tunnistenumeroiden (TIN) hyväksynnässä voi kestää jopa 30 päivää verohallinnon (IRS) päivittäessä tietokantaansa, johon me vertaamme meille annettuja verotietoja.
  • K: Mitä tapahtuu, jos teen verohaastattelun uudestaan?

   V: Aiemmin tehty verohaastattelu poistetaan, vaikka sen tiedot olisi vahvistettu ja kunnossa. Verohaastattelu tulisi ainoastaan tehdä uudestaan, jos olosuhteisiin on tullut jokin muutos (kuten muutit asumaan toiseen maahan) tai haluat lisätä tietoja, kuten yhdysvaltalaisen tai ulkomaalaisen verotunnistenumeron, joka jäi pois alkuperäisestä ilmoituksesta.
  • K: Muutin juuri. Pitäisikö minun tehdä verohaastattelu uudestaan?

   V: Jos muutit sen maan sisällä, jonka tiedot olet antanut alkuperäisessä verohaastattelussa, sinun ei tarvitse uusia verohaastattelua. Jos taas muutit johonkin toiseen maahan, tulee sinun tehdä verohaastattelu uudestaan.

  Yhdysvaltalaiset verotunnukset

  • K: Miksi minun pitää hakea henkilöverotuksen tunnistenumeroa (ITIN)?

   V: Yleensä ulkomaisen henkilön tulee maksaa Yhdysvalloissa ansatuista tuloista veroja yhdysvaltalaiselle verottajalle. Suurinta osaa ulkomaisen henkilön Yhdysvaltojen tuloista verotetaan 30 prosentin tuloverolla. Verokevennykset, mukaan lukien vapautukset veromaksuista, voivat tulla kyseeseen, jos ulkomaisen henkilön pysyvän asuinmaan ja Yhdysvaltojen välillä on verosopimus. Saadaksesi kansainvälisen verosopimuksen hyödyt sinun tulee täyttää W-8BEN-kaavake, johon sinulta edellytetään ulkomaisen henkilön verotunnistenumeroa (foreign TIN) tai Yhdysvaltojen verotunnistenumeroa (ITIN). Maat, jotka ovat solmineet Amerikan Yhdysvaltojen kanssa verosopimuksen, löytyvät täältä:
   http://www.irs.gov/Businesses/International-Businesses/United-States-Income-Tax-Treaties-A-to-Z

   Jos asuinmaasi on Slovakia, sinun tulee antaa yhdysvaltalainen verotunnistenumero (US TIN) W-8BEN-lomakkeella, jotta voit nauttia verosopimuseduista ja hakea vapautusta ennakonpidätyksestä. Ulkomainen verotunnistenumero ei kelpaa.
  • K: Tuleeko minun tehdä yhdysvaltalainen veroilmoitus, jos haen TIN-verotunnusta (Taxpayer Identification Number)?

   V: Verotunnuksen hakeminen maiden välisen tuloverosopimuksen etujen käyttöä varten ei vaadi yhdysvaltalaisen veroilmoituksen tekemistä.
  • K: Minkä tyyppisiä Yhdysvaltain verotunnistenumeroita on olemassa?

   V: Muille kuin Yhdysvaltojen kansalaisille verotunnistenumero voi olla joko maatunnus (EIN) henkilö- ja yritysverotuksessa tai yksilöllinen veronmaksajan tunnistenumero (ITIN) ainoastaan yksilöille.
  • K: Voinko henkilönä valita, haenko EIN- vai ITIN -tunnusta?

   V: Kyllä. Henkilö voi hakea joko EIN- tai ITIN -tunnusta.
  • K: Miten hankin itselleni yhdysvaltalaisen verotunnistenumeron (US TIN)?

   V: EIN-tunnuksen yksityishenkilöille (sinun tulee näyttää, että olet ainoa omistaja) ja yrityksille saa puhelimitse numerosta (267) 941-1099. Tämä ei ole maksuton numero, joten kaukopuhelusta voi koitua lisäkustannuksia. Työnantajan EIN-verotunnuksen voi hankkia myös täyttämällä SS-4-kaavakkeen (Application for Employer Identification Number) ja faksaamalla sen, mikä vie arviolta neljä arkipäivää, tai sähköpostitse, mikä vie arviolta neljä viikkoa. Lisätietoa SS-4-kaavakkeesta on saatavissa Yhdysvaltain verohallinnon (IRS) verkkosivuilta.

   http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/fss4.pdf
  • K: Kuinka kauan Yhdysvaltain verohallinnolla (IRS) kestää antaa minulle veronmaksajan tunnistenumero (ITIN)?

   V: Veronmaksajan ITIN-tunnistenumeron saamisessä voi mennä muutamasta kuukaudesta pidempään.