Steamworks-dokumentation
Funktioner
Steamworks erbjuder en stor samling verktyg som kan tillföra värde till din produkt. Exempel på funktioner är matchning, prestationer och Steam Workshop (användargenererat innehåll). Du är välkommen att använda så få eller så många du vill – alla funktioner i Steamworks passar inte alla produkter.

Vissa funktioner, som till exempel samlarkort, kan konfigureras helt i Steamworks-portalen medan andra måste implementeras i produkten. Läs Steamworks API Reference eller Steamworks Web API Reference för mer teknisk information.

Denna sektion ger en översikt över funktionerna i Steamworks och har också presentationer och handledningar om specifika teman när det är relevant.

Common RedistributablesSteam gör det enkelt att installera särskilda delade komponenter som krävs för att spelet eller applikationen ska kunna fungera korrekt, inklusive många versioner av omdistribuerbar programvara från Microsoft Visual C++.
SpelaviseringarSpelaviseringar på Steam är ett system som levererar offlineaviseringar till användare om spel som har asynkront flerspelarspelläge, som schack.
Microtransactions (In-Game Purchases)Steam ger stöd i världsklass för köp i spel. Oavsett om det handlar om föremål, spelvaluta eller något annat kan du använda Steams API:er för mikrotransaktioner för att ge kunderna fler valmöjligheter.
Flera spelareSteam startade som en flerspelarplattform med lanseringen av Counter-Strike 1.6, och flerspelarspel har alltid varit ett stort fokus. Steam har många olika funktioner och API:er som förbättrar flerspelarupplevelsen för både utvecklare och kunder. Med dessa funktioner kan du göra det lätt för spelare att hitta och spela med varandra med Steams matchnings-API:er. Du kan också använda Steams spelserver-API:er för att tillhandahålla beständiga, dedikerade servrar som spelarna kan skapa gemenskaper kring.
Stats and AchievementsStatistik och prestationer på Steam är ett enkelt sätt för spelet att spåra prestationer och statistik för användarna på ett beständigt sätt. Användarens data är kopplade till Steam-kontot, och varje användares prestationer och statistik kan formateras och visas i gemenskapsprofilen på Steam.
Enhanced Rich PresenceI den senaste lanseringen av den nya klienten för Steam-vänner och chatt har vi förbättrat funktionerna i Rich Presence-systemet för att visa mer om spelen som spelas. En spelares Rich Presence är ett sätt att engagera spelarens vänner i spelarens aktivitet. Till exempel kan vänner som äger spelet engagera sig genom att veta den bästa tidpunkten att ansluta sig till spelet eller genom att prata om det med spelaren, och de som inte äger spelet kan bli nyfikna när de ser olika strängar i Rich Presence som berättar mer om ett spel som de inte vet så mycket om.
Steam CloudSteam Cloud är ett enkelt och transparent fjärrlagringssystem för spelets fillagring. Filer som anges i Auto-Cloud-konfigurationen eller som är skrivna på disken (skapade, modifierade, borttagna osv.) med Cloud-API:et kopieras automatiskt till Steam-servrarna efter att spelet avslutas.
Steam InputSteam Input är ett flexibelt inmatningsbibliotek som har stöd för över 300 enheter, inklusive alla vanliga kontrollvarianter till Xbox, PlayStation, Nintendo Switch och Steam Controller.
Steam DRMSteams DRM-wrapper är en viktig del av Steam-plattformen eftersom den verifierar spelets ägarskap och säkerställer att Steamworks-funktionerna fungerar som de ska genom att starta Steam innan spelet startas.
Steam Error ReportingOm Steam-felrapportering har implementerats laddar Steam automatiskt upp minidumpar av alla undantag efter att tio liknande undantag har utlösts.
Steam HTML SurfaceSteams HTML Surface-API aktiverar visning och rendering av HTML-baserade sidor direkt i spelet eller applikationen. Det är byggt på Chromium Embedded Framework och har stöd för HTML5-markup.
Steams förrådstjänstSteams förrådstjänst är en uppsättning funktioner som låter ett spel ha beständiga spelarförråd utan att behöva driva speciella servrar för att hantera användare eller föremål.
Steam-nycklarDu kan skapa nycklar för alla dina produkter på Steam för att göra det möjligt för kunder att lösa in produkten på Steam. Nycklar kan skapas för alla paket på Steam, inklusive basprodukter, DLC och gratis demoversioner.
Steam LeaderboardsSteam stöder beständiga ledartavlor som sorteras automatiskt. Ledartavlorna kan användas till att visa globala ledartavlor och ledartavlor mellan vänner i spelet och på gemenskapssidan. Upp till 10 000 ledartavlor kan skapas för varje Steamworks-titel, och varje ledartavla kan hämtas direkt efter att en spelares poäng har lagts till.
Steam-överläggetSteam-överlägget är en del av Steams användargränssnitt och kan aktiveras ovanpå nästan alla spel som startas via Steam. Det ger användaren tillgång till vänlistan, webbläsare, chatt och DLC-köp i spelet.
Steam Remote PlayDet går att optimera spelet så att det kan spelas externt på alla möjliga enheter, inklusive mobiltelefoner, surfplattor och tv-apparater.
Steam ScreenshotsStöd för skärmbilder ges automatiskt till alla spel på Steam via Steam-överlägget, och Steamworks tillhandahåller en uppsättning API:er som är utformade för att interagera med detta system. Med Steamworks API för skärmbilder kan du ta skärmbilder och lägga till dem på en användares lokala skärmbildsbibliotek. Det går också att lägga till ytterligare metadata, som namnet på en viss plats i spelet eller taggning av användare som visas på skärmbilden.
Steam VoiceSteams röst-API består av en uppsättning funktioner som du kan använda till att spela in ljud från en spelares mikrofon i antingen komprimerat eller okomprimerat format. Det kan användas till implementering av röstchatt eller ett röstkommandosystem.
Steam WorkshopSteam Workshop är utformad till att vara en plats för fans och gemenskapsmedlemmar att vara med och skapa innehåll till spelet. Innehållet som gemenskapsmedlemmar skapar kan variera beroende vilket slags spel du har och hur mycket kontroll du vill ha över innehållet.
User Authentication and OwnershipSteam använder många metoder för att bekräfta Steam-användares identitet och verifiera ägarskap av applikationer.
Valve Anti-Cheat (VAC) and Game BansSteam har flera verktyg som hjälper med att hantera fusk i onlinespel. Oavsett om du väljer att integrera antifusk-API:erna eller väljer en egen lösning, se till att du ger kunderna tydlig varning att ett sådant system existerar och att gränssnittet i spelet tydligt förklarar eventuell avstängning.
Virtual RealitySteam och Steamworks har starkt stöd för VR-upplevelser via SteamVR. Denna sektion innehåller information om hur man utvecklar SteamVR-applikationer samt kraven för att få distribuera dem på Steam.