Steamworks Documentation
Caracteristici
Steamworks oferă o colecție mare de instrumente care te pot ajuta să aduci un plus de valoare produsului tău. Acestea includ sistemul de matchmaking, realizările și atelierul Steam (conținut generat de utilizatori). Deși poți utiliza oricâte caracteristici Steamworks dorești, nu toate sunt potrivite pentru toate produsele.

Unele caracteristici, precum cartonașele de schimb, pot fi configurate în întregime pe portalul Steamworks, în timp ce altele trebuie să fie implementate în cadrul produsului tău. Consultă Steamworks API Reference sau Steamworks Web API Reference pentru mai multe informații tehnice.

Această secțiune oferă o prezentare generală a caracteristicilor Steamworks și, acolo unde este cazul, include prezentări sau tutoriale despre un anumit subiect.

Redistribuibili comuniSteam oferă o modalitate ușoară de a opta pentru instalarea anumitor componente partajate care sunt necesare pentru funcționarea corectă a jocului sau aplicației tale, inclusiv multe versiuni ale redistribuibilelor Microsoft Visual C ++.
Notificări de jocNotificările Steam pentru jocuri reprezintă un sistem care furnizează utilizatorilor notificări offline pentru jocurile care oferă un mod asincron pentru mai mulți jucători, cum ar fi șahul.
Microtranzacții (achiziții în joc)Steam oferă asistență de primă clasă pentru achiziții din jocuri, indiferent dacă este vorba de obiecte, monede virtuale sau orice alt tip de conținut pe care dorești să-l oferi. Poți utiliza API-urile Steam de microtranzacții pentru a le oferi clienților mai multe opțiuni.
Mai mulți jucătoriSteam a debutat ca o platformă de jocuri pentru mai mulți jucători odată cu lansarea titlului Counter-Strike 1.6, iar modul pentru mai mulți jucători s-a aflat mereu în centrul atenției. Steam oferă atât dezvoltatorilor, cât și clienților multe caracteristici diferite și API-uri pentru a îmbunătăți experiența de joc din modurile pentru mai mulți jucători. Cu aceste caracteristici, le poți permite cu ușurință jucătorilor să găsească alte persoane alături de care să joace folosind API-urile Steam de matchmaking sau poți utiliza API-ul Steam destinat serverelor de joc pentru a oferi servere dedicate permanente pe care jucătorii tăi pot crea comunități.
Statistici și realizăriCaracteristica „Statistici și realizări Steam” facilitează utilizatorilor jocului tău accesul permanent la statisticile și realizările lor. Datele utilizatorilor sunt asociate conturilor lor de Steam, iar realizările și statisticile fiecărui jucător pot fi formatate și afișate pe profilul lor din cadrul comunității Steam.
Prezență îmbogățită îmbunătățităOdată cu lansarea recentă a noului client Steam pentru prieteni și chat, am îmbunătățit capacitățile sistemului nostru de prezență îmbogățită pentru a arăta mai multe informații despre titlurile jucate. Prezența îmbogățită le permite jucătorilor să-și implice prietenii în activitățile lor. De exemplu, prietenii care dețin jocul participă la activitate cunoscând momentul potrivit pentru a se alătura jocului sau discutând despre el cu jucătorul. Cei care nu dețin jocul și cunosc foarte puține lucruri despre el pot deveni interesați de acesta atunci când citesc informațiile oferite de prezența îmbogățită.
Steam CloudSteam Cloud oferă un sistem ușor și transparent de stocare la distanță a fișierelor aferente jocului tău. Fișierele specificate în configurația Auto-Cloud sau cele scrise pe disc (create, modificate, șterse etc.) folosind API-ul Cloud vor fi copiate automat pe serverele Steam după închiderea jocului.
Steam InputSteam Input este o bibliotecă de input flexibilă care acceptă peste trei sute de dispozitive, inclusiv cele mai folosite versiuni de controlere de Xbox, PlayStation, Nintendo Switch și Steam Controller.
DRM-ul SteamÎncapsulatorul Steam de DRM reprezintă o parte importantă a platformei Steam, deoarece acesta pornește Steam înainte de lansarea jocului pentru a verifica dacă jocul aparține utilizatorului și pentru a se asigura că funcțiile Steamworks funcționează corespunzător.
Funcția Steam de raportare a erorilorDacă funcția Steam de raportare a erorilor este implementată, atunci Steam va încărca automat minirapoarte pentru fiecare excepție după ce apar 10 excepții similare.
Steam HTML SurfaceAPI-ul Steam HTML Surface permite afișarea și randarea paginilor bazate pe HTML direct într-un joc sau aplicație. Acesta se bazează pe Chromium Embedded Framework și este compatibil cu limbajul de marcare HTML5.
Serviciul de inventar SteamServiciul de inventar Steam este un set de caracteristici care permite unui titlu să ofere jucătorilor inventare permanente, fără a fi necesară utilizarea unor servere speciale pentru gestionarea utilizatorilor sau a obiectelor.
Codurile de activare SteamPentru oricare dintre produsele tale de pe Steam, poți genera coduri de activare cu ajutorul cărora clienții tăi pot adăuga produsul tău în propriile biblioteci Steam. Codurile de activare pot fi generate pentru orice pachet de pe Steam, inclusiv pentru produsele de bază, DLC-uri sau demouri gratuite.
Clasamentele SteamSteam permite crearea clasamentelor permanente în care înscrierile sunt ordonate automat. Aceste clasamente pot fi utilizate pentru a afișa clasamente mondiale și pe cele ale prietenilor în jocul tău și pe pagina web a comunității tale. Pentru fiecare titlu de pe Steamworks pot fi create până la 10.000 de clasamente, iar informațiile fiecărui clasament pot fi obținute imediat după ce scorul unui jucător este introdus.
Interfața suprapusă SteamInterfața suprapusă Steam reprezintă o componentă a interfeței de utilizator Steam care poate fi afișată deasupra majorității jocurilor pornite prin Steam. Aceasta îi permite utilizatorului să acceseze lista de prieteni, browserul web, chatul și să achiziționeze în joc DLC-uri.
Steam Remote PlayÎți poți optimiza titlul pentru a fi jucat de la distanță pe tot felul de dispozitive, inclusiv telefoane, tablete și televizoare.
Capturi de ecran SteamInterfața suprapusă Steam permite realizarea de capturi în toate jocurile de pe Steam. Steamworks oferă un set de API-uri concepute pentru a interacționa cu acest sistem. API-ul Steamworks pentru capturi de ecran îți permite să realizezi capturi de ecran și să le adaugi în biblioteca locală de capturi de ecran a unui utilizator alături de metadate, precum numele locației din jocul tău sau etichetele cu utilizatorii prezenți în captura de ecran.
API-ul Steam pentru voceAPI-ul Steam pentru voce reprezintă un set de funcții care permit înregistrarea audio folosind microfonul utilizatorului atât în format comprimat, cât și necomprimat. Acest API poate fi utilizat pentru a implementa chatul vocal sau un sistem de comenzi vocale.
Atelierul SteamAtelierul Steam a fost conceput pentru a fi un loc în care fanii și membrii comunității tale să poată participa la crearea de conținut pentru titlul tău. Tipul de conținut creat de membrii comunității poate varia în funcție de natura jocului și de gradul de control pe care dorești să-l ai asupra conținutului din jocul tău.
Verificarea identității și a drepturilor de proprietate a utilizatorilorSteamworks dispune de mai multe modalități de a verifica identitatea unui utilizator Steam și drepturile acestuia de proprietate asupra unei aplicații.
Sistemul Valve Anti-Cheat (VAC) și interdicțiile de jocSteam oferă mai multe instrumente care facilitează combaterea acțiunilor de trișare în jocurile video online. Indiferent dacă alegi să integrezi API-urile noastre anti-trișare sau să utilizezi propria ta soluție, asigură-te că le oferi clienților tăi un avertisment adecvat cu privire la existența unui astfel de sistem și că interfața din joc a utilizatorului explică clar modul de funcționare.
Realitatea virtualăSteam și Steamworks oferă o infrastructură solidă pentru experiențele RV prin intermediul SteamVR. Această secțiune oferă informații despre dezvoltarea aplicațiilor SteamVR și despre cerințele suplimentare pentru distribuirea acestora pe Steam.