Steamworks-dokumentasjon
Funksjoner
Steamworks tilbyr et stort utvalg av verktøy som kan tilføre en verdi til et produkt. Deriblant matchmaking, prestasjoner og Steam Workshop (brukerskapt innhold). Du står fritt til å bruke så få eller så mange som du vil – ikke alle funksjoner i Steamworks passer for alle produkter.

Enkelte funksjoner som samlekort kan settes opp fullstendig i Steamworks-portalen, mens andre må implementeres i selve produktet. Se Steamworks-API – oppslagsverk eller Steamworks-nett-API – oppslagsverk for mer teknisk informasjon.

Denne seksjonen gir en oversikt over funksjonene i Steamworks og har også presentasjoner eller opplæring om spesifikke temaer når det er relevant.

Common RedistributablesSteam har en enkel måte å velge å installere enkelte delte komponenter som kreves for ordentlig drift av spill eller programvare, inkludert mange versjoner av omdistribuerbare filer fra Microsoft Visual C++.
Game NotificationsSpillvarsler på Steam er et system for å levere varsler til brukere for spill som tilbyr asynkron flerspiller, som sjakk.
Microtransactions (In-Game Purchases)Steam tilbyr støtte i verdensklasse for kjøp i spill, om det så gjelder gjenstander, valuta i spillet eller hva som helst annet man kan forestille seg. Du kan bruke mikrotransaksjons-API-et på Steam for å gi kunder flere valg.
MultiplayerSteam begynte som en flerspillerplattform med utgivelsen av Counter-Strike 1.6, og flerspiller har alltid vært et stort fokus. Steam tilbyr mange forskjellige funksjoner og API-er for å forbedre flerspilleropplevelsen for både utviklere og kunder. Med disse funksjonene kan man enkelt la spillere finne og spille med hverandre med Steams matchmaking-API, eller bruke Steams spilltjener-API til å tilby vedvarende dedikerte tjenere som spillere kan skape samfunn rundt.
Stats and AchievementsStatistikk og prestasjoner på Steam gir en enkel måte for spillet å ha vedvarende og sentral sporing av prestasjoner og statistikk for brukere. Brukerens data er tilknyttet Steam-kontoen, og hver brukers prestasjoner og statistikk kan formateres og vises i samfunnsprofilen på Steam.
Enhanced Rich PresenceMed den nylige utgivelsen av Steam-venner og samtaleklienten har vi utvidet evnene til systemet vårt for beriket status for å vise mer om spillene som spilles. Vi ser en spillers berikede status som en måte å få spillerens venner med på aktivitet. Venner som eier spillet, kan for eksempel bli med ved å vite riktig tid til å bli med i spillet, eller ved å snakke om det med spilleren, og de som ikke eier spillet, kan fatte interesse ved at de ser et utvalg berikede strenger som forteller dem mer om et spill de kanskje ikke vet så mye om.
Steam CloudSteam Cloud tilbyr et enkelt og åpent system for spillets fillagring. Filer angitt i Auto-Cloud-konfigurasjonen eller skrevet til disk (opprettet, endret, slettet osv.) ved bruk av Cloud-API-et, kopieres automatisk til Steams tjenere etter at spillet avsluttes.
Steam InputSteam Input er et fleksibelt inndatabibliotek som støtter over 300 enheter, deriblant alle vanlige kontrollervarianter til Xbox, Playstation og Nintendo Switch, og Steam Controller.
Steam DRMSteams DRA-wrapper er en viktig del av plattformen ettersom den verifiserer eierskap av spill og sørger for at Steamworks-funksjoner fungerer ordentlig ved å starte Steam før spillet startes.
Steam Error ReportingHvis feilrapportering gjennom Steam er implementert, så lastes Steam automatisk opp minidumper av alle unntak etter at 10 lignende unntak oppstår.
Steam HTML SurfaceAPI-et for Steams HTML-overflate gjør det mulig å vise og gjengi HTML-baserte sider direkte i spill eller applikasjoner. Det er bygget på Chromium Embedded Framework og støtter HTML5-kode.
Steam Inventory ServiceSteams lagertjeneste er et sett med funksjoner som lar et spill ha vedvarende lager for spillere uten å måtte kjøre spesielle tjenere for å behandle brukere eller gjenstander.
Steam-nøklerDu kan generere nøkler for alle produktene du har på Steam. Disse lar kunder løse inn produktet på Steam. Nøkler kan genereres for alle pakker på Steam, deriblant hovedprodukter, nedlastbart innhold eller gratisdemoer.
Steam LeaderboardsSteam støtter vedvarende ledertabeller med automatisk sorterte oppføringer. Dette kan brukes for å vise både globale ledertabller, og statistikk blant venner, i spill og på samfunnssider. Hvert spill i Steamworks kan opprette opptil 10 000 ledertabeller, og hver ledertabell kan hentes umiddelbart etter at en spillers poengsum er blitt oppført.
Steam OverlaySteam-overlegget er en del av grensesnittet i Steam som kan aktiveres over nesten alle spill som startes gjennom Steam. Det gir brukere tilgang til vennelisten, nettleser, samtale og kjøp av nedlastbart innhold i spill.
Steam Remote PlayDu kan optimalisere spillet så det kan spilles eksternt fra alle slags enheter, deriblant mobil, nettbrett og TV.
Steam ScreenshotsStøtte for skjermbilder er automatisk gjennom Steam Overlay for hvert spill gjennom Steam, og Steamworks har et sett med API-er som er utformet for å bruke dette systemet. Skjermbilde-API-et i Steamworks lar deg ta skjermbilder og legge dem til i en brukers lokale skjermbildebibliotek med ytterligere metadata som navn på et område i spillet eller merking av brukere som dukker opp i skjermbildet.
Steams tidslinjeStøtte for tidslinje gjør at et spill kan sende spillhendelser til Steam, slik at de blir vist sammen med videoopptak fra spillet. Dette gjør det enklere for brukere å finne viktige øyeblikk i løpet av spillingen, så de kan dele dem.
Steam VoiceSteams stemme-API er et sett med funksjoner som lar deg ta opp lyd fra en brukers mikrofon i enten komprimert eller ukomprimert format. Dette kan brukes for å implementere stemmesamtale eller et stemmekommandosystem.
Steam WorkshopSteam Workshop er et sted der fans og samfunnsmedlemmer kan være med å skape innhold for et spill. Formen dette tar kan variere avhengig av hva slags spill det er snakk om, og hva slags kontroll du vil ha over innhold i spillet.
Autentisering av brukere og eierskapSteamworks har flere metoder for å verifisere en Steam-brukers identitet og verifisere eierskap av en applikasjon.
Valve Anti-Cheat (VAC) and Game BansSteam har flere verktøy for å håndtere juks i videospill på nett. Om du velger å integrere antijuks-API-et vårt eller velger å bruke en egen løsning, må du sørge for å gi kunder tydelig advarsel om at et slik system eksisterer og at du har et grensesnitt i spillet som tydelig forklarer eventuell utestenging.
Virtual RealitySteam og Steamworks har robust støtte for opplevelser i virtuell virkelighet via SteamVR. Denne seksjonen gir informasjon om hvordan man utvikler SteamVR-applikasjoner og ytterligere krav om distribusjon på Steam.