Steamworks dokumentáció
Funkciók
A Steamworks olyan eszközök nagy gyűjteményét kínálja, amelyek segíthetnek értéket adni a termékedhez. Ezek közé tartozik a meccskeresés, a Teljesítmények és a Steam Műhely (felhasználó által generált tartalom). Szabadon használhatsz közülük annyit, amennyit akarsz; a Steamworks nem minden funkciója illik minden termékhez.

Egyes funkciók, például a Játékkártyák, teljes egészében beállíthatók a Steamworks portálon, míg másokat be kell építeni a termékedbe. További technikai információkért lásd az Steamworks API Reference és a Steamworks Web API Reference dokumentációt.

Ez a szakasz áttekintést ad a Steamworks funkcióiról, és adott esetben prezentációkat vagy oktatóanyagokat tartalmaz egy konkrét témáról.

Gyakori telepítőcsomagokA Steam könnyű módot kínál bizonyos megosztott összetevők telepítéséhez, amelyek szükségesek játékod vagy alkalmazásod megfelelő működéséhez, beleértve a Microsoft Visual C++ újraterjeszthető csomagok sok verzióját.
JátékértesítésekA Steam Játékértesítések egy offline értesítések küldésére szolgáló rendszer, olyan aszinkron többjátékos módú játékokat játszóknak, mint például a sakk.
Mikrotranzakciók (játékon belüli vásárlás)A Steam világszínvonalú támogatást nyújt a játékon belüli vásárlásokhoz, legyenek azok tárgyak, játékon belüli fizetőeszköz, vagy bármi más, ami eszedbe jut. A Steam Mikrotranzakció API-k több lehetőséget biztosítanak a vásárlóknak.
Többjátékos játékA Steam többjátékos játékplatformként indult a Counter-Strike 1.6 kiadásával, és a többjátékos játék mindig is nagy hangsúlyt kapott. A Steam sok különféle funkciót és API-t kínál a többjátékos élmény javítására a fejlesztőknek és a vásárlóknak egyaránt. E funkciókkal könnyen lehetővé teheted a játékosoknak egymás megtalálását és a közös játékot a Steam Meccskereső API-k használatával, vagy használhatod a Steam Játékszerverek API-t állandó dedikált szerverek biztosítására, amelyek körül játékosaid közösségeket hozhatnak létre.
Statisztikák és teljesítményekA Steam Statisztikák és Teljesítmények egyszerű módot kínál a játékodnak maradandó, átvihető teljesítmények és statisztikák követésére felhasználóid számára. A felhasználók adatai a saját Steam fiókjukhoz vannak társítva, és az egyes felhasználók teljesítményei és statisztikái formázhatók és megjeleníthetők a Steam közösségi profiljukban.
Továbbfejlesztett részletes jelenlétAz új Steam Barátok és Csevegés kiadásával továbbfejlesztettük „részletes jelenlét” rendszerünk képességeit, hogy többet mutassanak az épp játszott játékokról. A játékos részletes jelenlétét olyasvalaminek tekintjük, amivel be lehet vonni a játékos barátait annak tevékenységébe. Például olyan barátok, akiknek megvan a játék, úgy vesznek részt, hogy tudják, mikor alkalmas az idő csatlakozni a játékhoz, vagy beszélni arról a játékossal, azoknak pedig, akiknek nincs meg a játék, felkeltheti az érdeklődését azáltal, hogy különféle részletes jelenlét szövegekkel találkoznak, amelyek többet mondanak nekik egy olyan játékról, amiről nem sokat tudnak.
Steam FelhőA Steam Felhő egyszerű és átlátszó távoli fájltároló rendszert biztosít a játékodhoz. Az Automatikus felhő konfigurációban megadott, vagy a Felhő API használatával lemezre írt (létrehozott, módosított, törölt stb.) fájlok automatikusan lemásolódnak a Steam szerverekre a játék kilépése után.
Steam BevitelA Steam Bevitel egy rugalmas beviteli könyvtár, amely több mint háromszáz eszközt támogat, beleértve az Xbox, a PlayStation, a Nintendo Switch és a Steam Játékvezérlők összes gyakori változatát.
Steam DRMA Steam DRM wrapper fontos része a Steam platformnak, mert az ellenőrzi a játékbirtoklást, és biztosítja a Steamworks funkciók megfelelő működését a Steam elindításával a játék elindítása előtt.
Steam hibajelentésHa a Steam Hibajelentés implementálva van, akkor a Steam tíz hasonló kivételhiba előfordulása után automatikusan feltölti bármilyen kivételhiba minidumpjait.
Steam HTML FelületA Steam HTML Felület API lehetővé teszi HTML-alapú oldalak összeállítását és megjelenítését közvetlenül egy játékban vagy alkalmazásban. A Chromium Embedded Frameworkre épül, és támogatja a HTML5 jelölést.
Steam Raktár szolgáltatásA Steam Raktár szolgáltatás egy sor funkció, amelyek lehetővé teszik egy játéknak, hogy állandó játékosraktárakat engedélyezzen speciális szerverek futtatása nélkül a felhasználók vagy tárgyak kezeléséhez.
Steam-kulcsokBármely termékedhez a Steamen generálni tudsz kulcsokat, amelyek lehetővé teszik a vásárlóknak terméked beváltását a Steamen. Kulcsok bármilyen csomaghoz generálhatók a Steamen, beleértve az alaptermékeket, DLC-ket és ingyenes demókat.
Steam ranglistákA Steam támogatja az állandó ranglistákat automatikusan rendezett bejegyzésekkel. Ezek a ranglisták használhatók globális és barátranglisták megjelenítésére a játékodban és a közösségi weboldaladon. Mindegyik Steamworks játék akár 10 000 ranglistát is létrehozhat, és mindegyik ranglista azonnal lekérhető egy játékos pontszámának beillesztése után.
Steam ÁtfedésA Steam Átfedés a Steam kezelőfelület egy része, amely szinte minden Steamen keresztül elindított játék fölött aktiválható. Lehetővé teszi a felhasználónak a barátlista, a webböngésző, a Csevegés és a játékon belüli DLC-vásárlás elérését.
Steam Remote PlayOptimalizálhatod játékodat távoli játékra mindenféle eszközön, beleértve a telefonokat, táblagépeket és tévét.
Steam képernyőmentésekA képernyőmentés-támogatás automatikusan biztosított az Átfedésen keresztül minden játékhoz a Steamen, a Steamworks pedig egy sor API-t biztosít az interakcióhoz ezzel a rendszerrel. A Steamworks Képernyőmentés API lehetővé teszi képernyőmentések készítését és hozzáadását a felhasználók helyi képernyőmentés-könyvtárához további metaadatokkal, például egy játékodban levő helyszín nevével vagy a képernyőmentésen látható felhasználók címkézésével.
Steam HangA Steam Hang API olyan funkciókészlet, amely lehetővé teszi hang rögzítését a felhasználó mikrofonjából, tömörített vagy tömörítetlen formátumban. Ez használható hangcsevegés vagy hangutasítási rendszer megvalósítására.
Steam MűhelyA Steam Műhely olyan helyként lett kialakítva, ahol rajongóid és a közösség tagjai részt vehetnek tartalom készítésében a játékodhoz. E közösségi tartalomkészítés formája a játék jellegétől, és attól függően változhat, hogy milyen módon kívánod fenntartani az ellenőrzést a játékodban levő tartalom fölött.
Felhasználói hitelesítés és tulajdonjogA Steamworks több módszert tesz hozzáférhetővé a Steam felhasználók személyazonosságának hitelesítésére és az alkalmazások birtoklásának ellenőrzésére.
Valve Anti-Cheat (VAC) és játékkitiltásokA Steam számos eszközt kínál a csalás kezelésére az online videójátékokban. Akár a mi csalásellenes API-nk integrálása mellett döntesz, akár saját megoldást használsz, ügyelj rá, hogy megfelelő figyelmeztetést adj vásárlóidnak arról, hogy létezik ilyen rendszer, és hogy van kezelőfelület-elemed, amely világosan elmagyarázza a kitiltást.
Virtuális valóságA Steam és a Steamworks robusztus támogatást nyújt virtuális valóság élményekhez a SteamVR-en keresztül. Ez a szakasz információkat nyújt a SteamVR alkalmazások fejlesztéséről és további követelményekről a Steamen történő terjesztésükhöz.