Τεκμηρίωση Steamworks
Χαρακτηριστικά
Το Steamworks προσφέρει μια μεγάλη συλλογή εργαλείων για να σας βοηθήσει να προσθέσετε αξία στο προϊόν σας. Περιλαμβάνονται πράγματα όπως η εύρεση παιχνιδιού, τα επιτεύγματα και το Εργαστήρι Steam (περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσα χαρακτηριστικά Steamworks επιθυμείτε. Δεν είναι όλα κατάλληλα για κάθε προϊόν.

Κάποια χαρακτηριστικά όπως οι Κάρτες Ανταλλαγής μπορούν να ρυθμιστούν τελείως στην πύλη Steamworks, ενώ άλλα θα πρέπει να ενσωματωθούν στο προϊόν σας. Για περισσότερες τεχνικές πληροφορίες, ανατρέξτε εδώ Steamworks API Reference ή εδώ Steamworks Web API Reference.

Σε αυτήν την ενότητα θα βρείτε μια επισκόπηση των χαρακτηριστικών Steamworks, καθώς και παρουσιάσεις ή εκμαθήσεις σχετικά με ένα συγκεκριμένο θέμα, αν είναι διαθέσιμες.

Common RedistributablesΤο Steam παρέχει έναν εύκολο τρόπο εγκατάστασης συγκεκριμένων κοινόχρηστων στοιχείων που απαιτούνται για τη σωστή λειτουργία του παιχνιδιού ή της εφαρμογής σας, που περιλαμβάνουν πολλές εκδόσεις των αναδιανομών Visual C++ της Microsoft.
Game NotificationsΟι ειδοποιήσεις παιχνιδιών Steam είναι ένα σύστημα παράδοσης ειδοποιήσεων σε χρήστες εκτός σύνδεσης, για παιχνίδια που παρέχουν ασύγχρονο παιχνίδι πολλών παικτών, όπως το σκάκι.
Microtransactions (In-Game Purchases)Το Steam παρέχει υποστήριξη παγκόσμιας κλάσης για αγορές εντός παιχνιδιού, είτε αυτές αφορούν αντικείμενα, το νόμισμα εντός παιχνιδιού ή οτιδήποτε άλλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα API μικροσυναλλαγών του Steam για να προσφέρετε περισσότερες επιλογές στους πελάτες.
MultiplayerΤο Steam ξεκίνησε ως πλατφόρμα παιχνιδιών πολλών παικτών με την κυκλοφορία του Counter-Strike 1.6 και ο τρόπος παιχνιδιού πολλών παικτών ήταν πάντα στο επίκεντρο. Το Steam παρέχει πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά και API για να βελτιώσει την εμπειρία σε παιχνίδια πολλών παικτών, τόσο για δημιουργούς όσο και για πελάτες. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, μπορείτε να επιτρέψετε εύκολα στους παίκτες να βρίσκουν αγώνες και να παίζουν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας τα API εύρεσης παιχνιδιού του Steam. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το API διακομιστών παιχνιδιού του Steam για να παρέχετε μόνιμους αποκλειστικούς διακομιστές, γύρω από τους οποίους θα μπορούν οι παίκτες σας να χτίσουν κοινότητες.
Stats and AchievementsΤα στατιστικά και επιτεύγματα Steam αποτελούν εύκολο τρόπο για να παρέχει το παιχνίδι σας μόνιμη και άμεσα προσβάσιμη καταγραφή επιτευγμάτων και στατιστικών για τους χρήστες σας. Τα δεδομένα του χρήστη συσχετίζονται με τον λογαριασμό Steam του. Τα επιτεύγματα και τα στατιστικά κάθε χρήστη μπορούν να διαμορφωθούν και να προβάλλονται στο προφίλ Κοινότητας Steam του.
Enhanced Rich PresenceΜε την πρόσφατη κυκλοφορία της εφαρμογής «Φίλοι και Συνομιλία» του Steam, ενισχύσαμε τις δυνατότητες του συστήματος «πλούσιας παρουσίας», για να δείχνει περισσότερα σχετικά με τα παιχνίδια που παίζονται. Βλέπουμε την «πλούσια παρουσία» ενός παίκτη ως τρόπο αλληλεπίδρασης των φίλων του με τη δραστηριότητά του. Για παράδειγμα, οι φίλοι που έχουν το παιχνίδι αλληλεπιδρούν με αυτό εφόσον ενημερώνονται εγκαίρως για το πότε να μπουν να παίξουν ή επειδή το συζητούν με τον παίκτη. Το ενδιαφέρον των φίλων που δεν έχουν το παιχνίδι κεντρίζεται καθώς βλέπουν διάφορα κείμενα «πλούσιας παρουσίας», τα οποία τους πληροφορούν για ένα παιχνίδι το οποίο δεν γνώριζαν.
Steam CloudΤο Steam Cloud παρέχει ένα εύκολο και διαφανές σύστημα αποθήκευσης απομακρυσμένων αρχείων για το παιχνίδι σας. Τα αρχεία που προσδιορίζονται στη διαμόρφωση Auto-Cloud
ή που εγγράφονται στο δίσκο (δημιουργούνται, τροποποιούνται, διαγράφονται κτλ.) θα αντιγράφονται στους διακομιστές Steam μετά τον τερματισμό του παιχνιδιού, όταν χρησιμοποιείται το Cloud API.
Steam InputΤο Steam Input είναι μια ευέλικτη βιβλιοθήκη εισόδων που υποστηρίζει πάνω από τριακόσιες συσκευές, μαζί με όλα τα γνωστά χειριστήρια Xbox, PlayStation, Nintendo Switch και Steam.
Steam DRMΤο περίβλημα DRM του Steam είναι ένα σημαντικό μέρος της πλατφόρμας του Steam, επειδή επαληθεύει την ιδιοκτησία των παιχνιδιών και διασφαλίζει τη σωστή λειτουργία των χαρακτηριστικών του Steamworks, εκκινώντας το Steam πριν το παιχνίδι.
Steam Error ReportingΑν ενσωματωθεί η αναφορά σφαλμάτων Steam, τότε το Steam θα μεταφορτώνει αυτόματα μικρά αρχεία ένδειξης σφαλμάτων από οποιαδήποτε εξαίρεση μετά από 10 παρόμοιες εμφανίσεις εξαιρέσεων.
Steam HTML SurfaceΤο API HTML Surface του Steam επιτρέπει την προβολή και την απόδοση σελίδων HTML, απευθείας σε κάποιο παιχνίδι ή εφαρμογή. Είναι βασισμένο στο Chromium Embedded Framework και υποστηρίζει HTML5.
Steam Inventory ServiceΗ υπηρεσία λίστας αντικειμένων Steam είναι ένα σύνολο χαρακτηριστικών που επιτρέπουν σε ένα παιχνίδι να διατηρεί λίστες αντικειμένων παικτών χωρίς ειδικούς διακομιστές για τη διαχείριση χρηστών και αντικειμένων.
Κλειδιά SteamΜπορείτε να δημιουργήσετε κλειδιά για όλα τα προϊόντα σας στο Steam, ώστε οι πελάτες σας να εξαργυρώνουν το προϊόν σας στο Steam. Μπορούν να δημιουργηθούν κλειδιά για οποιοδήποτε πακέτο στο Steam, όπως βασικά προϊόντα, DLC και δωρεάν demo.
Steam LeaderboardsΤο Steam υποστηρίζει μόνιμους πίνακες κατάταξης με αυτόματα ταξινομούμενες καταχωρίσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους πίνακες κατάταξης για προβολή παγκοσμίων και φιλικών πινάκων κατάταξης, στο παιχνίδι σας ή στην ιστοσελίδα της Κοινότητάς σας. Κάθε τίτλος Steamworks μπορεί να δημιουργήσει μέχρι 10.000 πίνακες κατάταξης. Κάθε πίνακας κατάταξης μπορεί να ανακτηθεί αμέσως αφού εισαχθεί η βαθμολογία ενός παίκτη.
Steam OverlayΗ επικάλυψη Steam είναι ένα κομμάτι της διεπαφής του Steam, που μπορεί να ενεργοποιηθεί για σχεδόν κάθε παιχνίδι που εκκινεί μέσω Steam. Δίνει στον χρήστη πρόσβαση στη Λίστα Φίλων, τον περιηγητή ιστού, τη συνομιλία και την αγορά DLC εντός παιχνιδιού.
Steam Remote PlayΜπορείτε να βελτιστοποιήσετε το παιχνίδι σας για να παίζει απομακρυσμένα σε κάθε είδους συσκευή, όπως τηλέφωνα, τάμπλετ και τηλεοράσεις.
Steam ScreenshotsΗ υποστήριξη στιγμιότυπων οθόνης παρέχεται αυτόματα μέσα από την Steam Overlay σε κάθε παιχνίδι μέσω του Steam. Το Steamworks παρέχει ένα σύνολο από API που είναι σχεδιασμένα για αλληλεπίδραση με αυτό το σύστημα. Το API στιγμιότυπων οθόνης του Steamworks σάς επιτρέπει να βγάζετε στιγμιότυπα και να τα προσθέτετε στην τοπική συλλογή στιγμιότυπων οθόνης του χρήστη με πρόσθετα μεταδεδομένα, όπως το όνομα μιας τοποθεσίας στο παιχνίδι σας ή τα ονόματα των χρηστών που εμφανίζονται στο στιγμιότυπο.
Steam VoiceΤο API φωνής του Steam είναι ένα σύνολο λειτουργιών που σας επιτρέπουν να εγγράφετε ήχο από το μικρόφωνο του χρήστη, είτε σε συμπιεσμένη είτε σε ασυμπίεστη μορφή. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενσωματωθεί φωνητική συνομιλία ή ένα σύστημα φωνητικών εντολών.
Steam WorkshopΤο Εργαστήρι Steam έχει σχεδιαστεί ως μέρος όπου οι φαν και τα μέλη της κοινότητάς σας μπορούν να συμμετέχουν στη δημιουργία περιεχομένου για το παιχνίδι σας. Η μορφή της δημιουργίας περιεχομένου από τα μέλη της Κοινότητας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του παιχνιδιού, καθώς και τον έλεγχο που θέλετε να έχετε όσον αφορά το περιεχόμενο του παιχνιδιού σας.
User Authentication and OwnershipΤο Steamworks διαθέτει πολλές μεθόδους για επαλήθευση της ταυτότητας ενός χρήστη Steam, καθώς και για επαλήθευση της ιδιοκτησίας μιας εφαρμογής.
Valve Anti-Cheat (VAC) and Game BansΤο Steam παρέχει πολλά εργαλεία για την καταπολέμηση των παραβάσεων σε διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια. Είτε επιλέξετε να ενσωματώσετε τα δικά μας ή τα δικά σας API κατά των παραβάσεων, φροντίστε να ειδοποιήσετε ανάλογα τους πελάτες σας ότι υπάρχει τέτοιο σύστημα και ότι έχετε μια διεπαφή στο παιχνίδι που εξηγεί ξεκάθαρα τον αποκλεισμό.
Virtual RealityΤο Steam και το Steamworks παρέχουν εμπεριστατωμένη υποστήριξη για εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας μέσω του SteamVR. Αυτή η ενότητα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη εφαρμογών SteamVR και τις επιπρόσθετες απαιτήσεις για τη διανομή τους στο Steam.