Steamworks-dokumentaatio
Ominaisuudet
Steamworks tarjoaa laajan valikoiman työkaluja, joiden avulla voit lisätä tuotteesi arvoa. Näitä ovat muun muassa pelihaku, saavutukset ja (käyttäjien luomalle sisällölle tarkoitettu) Steam Workshop. Voit vapaasti valita, mitä toimintoja käytät. Kaikki toiminnot eivät sovi kaikille tuotteille.

Osa toiminnoista, kuten keräilykortit, voidaan ottaa käyttöön kokonaan Steamworks-portaalissa, kun taas toiset on toteutettava tuotteessa. Lisää teknisiä tietoja löytyy täältä: Steamworks-ohjelmointirajapintojen dokumentaatio tai Steamworks-verkko-ohjelmointirajapintojen dokumentaatio.

Tällä sivulla luodaan yleiskatsaus Steamworks-toimintoihin. Saatavilla on eri aiheisiin paneutuvia esitelmiä ja tutoriaaleja.

Yleiset uudelleenjaeltavat osatSteam tarjoaa helpon tavan asentaa tiettyjä jaettuja komponentteja, joita pelin tai sovelluksen toiminta vaatii. Esimerkiksi Microsoft Visual C++:n uudelleenjaeltavien osien monet versiot.
Peli-ilmoituksetSteamin peli-ilmoitukset on järjestelmä, jonka avulla käyttäjille toimitetaan offline-ilmoituksia asynkronista moninpeliä tukevista peleistä, kuten shakista.
Mikromaksut (pelinsisäiset ostokset)Steam tarjoaa huippuluokan tuen pelinsisäisille ostoksille, jotka voivat olla esineitä, pelinsisäistä valuuttaa tai mitä ikinä keksitkin. Steamin mikromaksujen ohjelmointirajapinnan avulla voit antaa asiakkaillesi lisää vaihtoehtoja.
MoninpelitCounter-Strike 1.6:n julkaisun myötä Steamistä tuli moninpelialusta, ja moninpeli on aina ollut palvelun merkittävä painopiste. Steam tarjoaa useita ominaisuuksia ja ohjelmointirajapintoja, joiden avulla moninpelikokemusta voi parantaa sekä kehittäjien että asiakkaiden näkökulmasta. Voit esimerkiksi antaa pelaajien etsiä peliseuraa Steamin pelihaun ohjelmointirajapintojen avulla tai tarjota pysyviä dedikoituja palvelimia yhteisöjen käyttöön Steam-pelipalvelinten ohjelmointirajapintaa käyttämällä.
Tilastot ja saavutuksetPelisi voi Steamin tilastojen ja saavutusten avulla helposti tarjota käyttäjillesi laitteiden välistä katkeamatonta saavutusten ja tilastojen seurantaa. Käyttäjän tiedot on yhdistetty Steam-tiliin. Kunkin käyttäjän saavutuksia ja tilastoja voidaan muokata ja näyttää Steam-yhteisöprofiilissa.
Paranneltu tilapäivitysjärjestelmäSteam-kavereiden ja chatin uusi versio paransi tilapäivitysjärjestelmää niin, että pelatuista peleistä näytetään enemmän tietoja. Pelaajan tilapäivitys on hyvä keino innostaa kaverit mukaan. Esimerkiksi pelin omistavat kaverit tietävät, milloin peliin kannattaa liittyä, tai he sopivat asiasta chatissa. Ne, jotka eivät omista peliä, saattavat kiinnostua nähdessään tilapäivityksiä heille vieraasta pelistä.
Steam CloudSteam Cloud tarjoaa pelillesi helpon ja läpinäkyvän tiedostojen etätallennusjärjestelmän. Auto-Cloudin asetuksissa määritetyt tai Cloud-ohjelmointirajapintaa käyttävälle levylle kirjoitetut (luodut, muokatut, poistetut jne.) tiedostot kopioidaan automaattisesti Steamin palvelimille pelin sulkemisen jälkeen.
Steam-syöteSteam-syöte on joustava syötekirjasto, joka tukee yli 300 laitetta kuten kaikkia ohjainten yleisimpiä versioita: Xbox, PlayStation, Nintendo Switch ja Steam Controller.
Steam DRMSteam DRM -paketoija on tärkeä osa Steam-alustaa, koska se tarkistaa pelin omistajuuden ja varmistaa, että Steamworksin ominaisuudet toimivat asianmukaisesti käynnistämällä Steamin ennen peliä.
Steam-virheraportointiJos Steam-virheraportointi on käytössä, Steam lähettää virheistä automaattisesti lokitiedoston, kun samanlainen virhe esiintyy kymmenen kertaa.
Steam HTML SurfaceSteam HTML Surface -ohjelmointirajapinta mahdollistaa HTML-pohjaisten sivujen näyttämisen tai renderöimisen suoraan pelistä tai sovelluksesta. Sen pohjana on Chromium Embedded Framework -kehys, ja se tukee HTML5-merkintäkieltä.
Steamin tavaraluettelopalveluSteamin tavaraluettelopalvelut ovat sarja ominaisuuksia, joiden avulla peli voi säilyttää pelaajan esineitä ilman pelaajien tai esineiden hallinnointiin tarvittavan palvelimen perustamista.
Steam-tuotetunnuksetVoit luoda tuotetunnuksia mille tahansa Steamissä olevalle tuotteelle, jotta asiakkaat voivat lunastaa tuotteesi Steamistä. Tuotetunnuksia voi luoda kaikille Steamin paketeille, kuten perustuotteille, lisäsisällölle tai ilmaisille demoille.
Steamin pistetaulukotSteam tukee pysyviä pistetaulukoita, joiden merkinnät järjestyvät automaattisesti. Pistetaulukoilla voi näyttää maailmanlaajuiset tai ystävien keräämät pisteet pelin ja yhteisön verkkosivulla. Jokainen Steamworks-nimike voi luoda jopa 10 000 pistetaulukkoa, joista jokaisen voi noutaa välittömästi pelaajan tuloksen lisäämisen jälkeen.
Steam-yhteisönäkymäSteam-yhteisönäkymä on osa Steamin käyttöliittymää, ja sen voi aktivoida melkein minkä tahansa Steamin kautta käynnistetyn pelin päälle. Yhteisönäkymässä voi käyttää kaveriluetteloa, selainta ja chattia sekä ostaa lisämateriaalia pelissä.
Steam Remote PlayVoit optimoida pelisi etäkäyttöön kaikenlaisilla laitteilla, kuten puhelimilla, tableteilla ja televisioilla.
Steamin kuvakaappauksetSteam-yhteisönäkymä mahdollistaa automaattisesti kuvakaappausten ottamisen jokaiselle Steamin pelille. Steamworks tarjoaa järjestelmän käyttämiseen joukon ohjelmointirajapintoja. Steamworksin Screenshots-ohjelmointirajapinnan avulla voit ottaa kuvakaappauksia ja lisätä niitä käyttäjän paikalliseen kuvakaappauskirjastoon. Niihin liitetään metadataa, kuten kyseisen paikan nimi pelissä tai kuvassa näkyvien käyttäjien nimet.
Steam VoiceSteam Voice -ohjelmointirajapinta sisältää toimintoja, joiden avulla voit tallentaa käyttäjän mikrofonin ääntä pakatussa tai pakkaamattomassa muodossa. Ohjelmointirajapintaa voidaan käyttää puhelujen tai äänikomentojen toteuttamiseen.
Steam WorkshopSteam Workshop on paikka, jossa fanisi ja yhteisön jäsenet voivat osallistua sisällön luomiseen peliäsi varten. Yhteisön jäsenten luomukset voivat vaihdella pelin luonteen mukaan ja sen perusteella, missä määrin haluat hallita pelin sisältöä.
Käyttäjän todennus ja omistajuusSteamworks tarjoaa useita menetelmiä Steam-käyttäjien henkilöllisyyden ja sovellusten omistajuuden vahvistamiseen.
Valven huijauksenestojärjestelmä (VAC) ja pelikiellotSteam tarjoaa useita työkaluja huijaamisen vähentämiseksi verkkopeleissä. Riippumatta siitä, käytätkö Steamin huijauksenesto-ohjelmointirajapintaa vai omaa ratkaisuasi, muista varoittaa käyttäjiä tällaisen järjestelmän olemassaolosta. Varmista, että käytössäsi on pelinsisäinen käyttöliittymä, joka selittää kiellon selvästi.
VirtuaalitodellisuusSteam ja Steamworks tarjoavat runsaasti keinoja virtuaalitodellisuuselämysten toteuttamiseen Steam VR:llä. Tämä osio kertoo lisää SteamVR-sovellusten kehittämisestä ja Steam-jakeluun liittyvistä lisävaatimuksista.