Steamworks-dokumentaatio
Toiminnot
Steamworks tarjoaa laajan valikoiman työkaluja, joiden avulla voit lisätä tuotteesi arvoa. Näitä ovat muun muassa pelihaku, saavutukset ja (käyttäjien luomalle sisällölle tarkoitettu) Steam Workshop. Voit vapaasti valita, mitä toimintoja käytät. Kaikki toiminnot eivät sovi kaikille tuotteille.

Osa toiminnoista, kuten keräilykortit, voidaan ottaa käyttöön kokonaan Steamworks-portaalissa, kun taas toiset on toteutettava tuotteessa. Lisää teknisiä tietoja löytyy täältä: Steamworks-ohjelmointirajapintojen dokumentaatio tai Steamworks-verkko-ohjelmointirajapintojen dokumentaatio.

Tällä sivulla luodaan yleiskatsaus Steamworks-toimintoihin. Saatavilla on eri aiheisiin paneutuvia esitelmiä ja tutoriaaleja.

Yleisiä uudelleenjaeltavia osiaSteam tarjoaa helpon tavan asentaa tiettyjä jaettuja komponentteja, joita pelin tai sovelluksen toiminta vaatii. Esimerkiksi Microsoft Visual C++:n uudelleenjaeltavien osien monet versiot.
Peli-ilmoituksetSteamin peli-ilmoitukset on järjestelmä, jonka avulla toimitetaan käyttäjille offline-ilmoituksia peleistä, jotka tukevat asynkronista moninpeliä (esimerkiksi shakki).
Mikromaksut (pelinsisäiset ostokset)Steam tarjoaa huippuluokan tuen pelinsisäisille ostoksille, jotka voivat olla esineitä, pelinsisäistä valuuttaa tai mitä ikinä keksitkin. Steamin mikromaksujen ohjelmointirajapinnan avulla voit antaa asiakkaillesi lisää vaihtoehtoja.
MoninpelitCounter-Strike 1.6:n julkaisun myötä Steamistä tuli moninpelialusta, ja moninpeli on aina ollut palvelun merkittävä painopiste. Steam tarjoaa useita ominaisuuksia ja ohjelmointirajapintoja, joiden avulla moninpelikokemusta voi parantaa sekä kehittäjien että asiakkaiden kannalta. Voit esimerkiksi antaa pelaajien etsiä peliseuraa Steamin pelihaun ohjelmointirajapintojen avulla tai tarjota pysyviä dedikoituja palvelimia yhteisöjen käyttöön Steam-pelipalvelinten ohjelmointirajapintaa käyttämällä.
Tilastot ja saavutuksetPelisi voi Steamin tilastojen ja saavutusten avulla helposti tarjota käyttäjillesi laitteiden välistä katkeamatonta saavutusten ja tilastojen seurantaa. Käyttäjän tiedot on yhdistetty Steam-tiliin. Kunkin käyttäjän saavutuksia ja tilastoja voidaan muokata ja näyttää Steam-yhteisöprofiilissa.
Paranneltu tilapäivitysjärjestelmäSteam-kavereiden ja chatin uusi versio paransi tilapäivitysjärjestelmää niin, että pelatuista peleistä näytetään enemmän tietoja. Pelaajan tilapäivitys on hyvä keino innostaa kaverit mukaan. Esimerkiksi pelin omistavat kaverit tietävät, milloin peliin kannattaa liittyä tai he sopivat asiasta chatissa. Ne, jotka eivät omista peliä, saattavat kiinnostua nähdessään tilapäivityksiä heille vieraasta pelistä.
Steam CloudSteam Cloud tarjoaa pelillesi helpon ja läpinäkyvän tiedostojen etätallennusjärjestelmän. Auto-Cloudin asetuksissa määritetyt tai Cloud-ohjelmointirajapintaa käyttävälle levylle kirjoitetut (luodut, muokatut, poistetut jne.) tiedostot kopioidaan automaattisesti Steamin palvelimille pelin sulkemisen jälkeen.
Steam-syöteSteam-syöte on joustava syötekirjasto, joka tukee yli 300 laitetta kuten kaikkia ohjainten yleisimpiä versioita: Xbox, PlayStation, Nintendo Switch ja Steam Controller.
Steam DRMSteam DRM -paketoija on tärkeä osa Steam-alustaa, koska se tarkistaa pelin omistajuuden ja varmistaa, että Steamworksin ominaisuudet toimivat asianmukaisesti käynnistämällä Steamin ennen peliä.
Steam-virheraportointiJos Steam-virheraportointi on käytössä, Steam lähettää virheistä automaattisesti lokitiedoston, kun kymmenen samanlaista virhettä toistuu.
Steamin HTML-pintaSteam HTML Surface -ohjelmointirajapinta (API) mahdollista suoraan pelistä tai sovelluksesta HTML-pohjaisten sivujen näyttämisen tai renderöimisen. Se on laadittu Chromium Embedded Framework -kehyksellä ja tukee HTML5-merkintää.
Steamin tavaraluettelopalveluSteamin tavaraluettelopalvelut ovat sarja ominaisuuksia, joiden avulla peli voi säilyttää pelaajan esineitä ilman pelaajien tai esineiden hallinnointiin tarvittavan palvelimen perustamista.
Steam-tuotetunnuksetVoit luoda tuotetunnuksia mille tahansa Steamissä olevalle tuotteelle, jotta asiakkaat voivat lunastaa tuotteesi Steamistä. Tuotetunnuksia voi luoda mille tahansa Steamin paketille, kuten perustuotteille, lisämateriaaleille tai ilmaisille demoille.
Steamin pistetaulukotSteam tukee pysyviä pistetaulukoita, joiden merkinnät järjestäytyvät automaattisesti. Pistetaulukoilla voi näyttää maailmanlaajuiset tai ystävien keräämät pisteet pelin ja yhteisön verkkosivulla. Jokainen Steamworks-nimike voi luoda jopa 10 000 pistetaulukkoa, joista jokaisen voi noutaa välittömästi pelaajan tuloksen lisäämisen jälkeen.
features/music_playerSteamin musiikkisoittimella voit helposti kuunnella omaa musiikkikokoelmaasi samalla, kun pelaat pelejä Steamissä.
Steam-yhteisönäkymäSteam-yhteisönäkymä on osa Steamin käyttöliittymää, ja sen voi aktivoida melkein minkä tahansa Steamin kautta käynnistetyn pelin päälle. Siinä voi käyttää kaveriluetteloa, selainta ja chattia sekä ostaa lisämateriaalia pelissä.
Steam Remote PlayVoit optimoida pelin etäkäyttöön kaikenlaisilla laitteilla, kuten puhelimilla, tableteilla ja televisioilla.
Steamin kuvakaappauksetKuvakaappausten tuki tarjotaan automaattisesti Steam-yhteisönäkymä-valintaikkunan kautta jokaiselle Steamin pelille. Steamworks tarjoaa käyttöön joukon ohjelmointirajapintoja vuorovaikutukseen järjestelmän kanssa. Steamworksin Screenshots-ohjelmointirajapinnan avulla voit ottaa kuvakaappauksia ja lisätä niitä käyttäjän paikalliseen kuvakaappauskirjastoon. Niihin liitetään metatietoja, kuten kyseisen paikan nimi pelissäsi tai kuvassa näkyvien käyttäjien nimet.
Steam VoiceSteam Voice-ohjelmointirajapinta sisältää toimintoja, joiden avulla voit nauhoittaa käyttäjän mikrofonista äänitallenteita pakattuna tai pakkaamattomana. Sen avulla voi ottaa käyttöön puhelut tai äänikomennot.
Steam WorkshopSteam Workshop on paikka, jossa fanisi ja yhteisön jäsenet voivat osallistua pelisi sisällön luomiseen. Yhteisön jäsenten luomusten mahdollisuudet voivat vaihdella pelin luonteen mukaan ja sen perusteella, kuinka paljon haluat hallita pelin sisältöä.
Steam-videoSteamin alusta tarjoaa asiakkaille pelien lisäksi muutakin viihdettä. Steam on kehittänyt MPEG-DASH-standardiin perustuvan videoalustan, jolla voidaan toimittaa asiakkaille sekä lyhyttä että pitkää sisältöä. Kutsumme kaikki Steamin yhteistyökumppanit, joilla on soveltuvaa videosisältöä, käyttämään videostriimausalustaa.
Käyttäjän todennus ja omistajuusSteamworks tarjoaa useita menetelmiä, joilla tarkistat Steam-käyttäjän henkilöllisyyden ja sovelluksen omistajuuden.
Valven huijauksenestojärjestelmä (VAC) ja pelikiellotSteam tarjoaa useita työkaluja huijaamisen hallintaan online-peleissä. Riippumatta siitä, käytätkö Steamin huijauksenesto-ohjelmointirajapintaa vai omaa ratkaisuasi, muista varoittaa asiakkaita tällaisen järjestelmän olemassaolosta. Varmista, että käytössäsi on pelinsisäinen käyttöliittymä, jossa kielto selitetään selvästi.
VirtuaalitodellisuusSteam ja Steamworks tarjoavat vakaan tuen virtuaalitodellisuuskokemuksille Steam VR:llä. Tässä kappaleessa kerrotaan, miten SteamVR-sovelluksia voidaan kehittää sekä niiden lisävaatimuksista Steam-jakeluun.