Steamworks-documentatie
Functies
Steamworks biedt een grote verzameling hulpmiddelen waarmee je je producten kunt verbeteren. Zo zijn er bijvoorbeeld matchmaking, prestaties en de Steam Workshop (door gebruikers gegenereerde inhoud). Je kunt er zo veel of zo weinig gebruiken als je maar wilt – niet alle functies van Steamworks zijn geschikt voor alle producten.

Sommige functies, zoals ruilkaarten, kunnen volledig in het Steamworks-portaal worden ingesteld, terwijl andere functies in je product moeten worden geïmplementeerd. Zie de Steamworks API Reference of Steamworks Web API Reference voor meer technische informatie.

Deze sectie geeft een overzicht van alle Steamworks-functies en bevat presentaties of tutorials over bepaalde onderwerpen.

Common RedistributablesSteam biedt een eenvoudige manier om bepaalde gedeelde componenten te installeren die nodig zijn voor de juiste werking van je spel of applicatie, inclusief verschillende versies van de herdistribueerbare pakketten voor Microsoft Visual C++.
Game NotificationsSteam-spelmeldingen is een systeem voor het versturen van meldingen naar spelers van asynchrone multiplayer-spellen terwijl ze offline zijn, zoals bij schaken.
Microtransactions (In-Game Purchases)Steam biedt eersteklas ondersteuning voor aankopen in het spel. Of het nu voorwerpen zijn, spelgeld of iets anders: je kunt de Steam-API's voor microtransacties gebruiken om klanten meer keuzes te bieden.
MultiplayerSteam begon als platform voor multiplayerspellen met de release van Counter-Strike 1.6. Multiplayerspellen zijn altijd een van onze prioriteiten geweest. Steam biedt veel verschillende functies en API's om de multiplayerervaring voor zowel ontwikkelaars als klanten te verbeteren. Via de Steam-API voor matchmaking kunnen spelers elkaar makkelijk vinden en samenspelen. Of je kunt met de Steam-API voor spelservers vaste dedicated servers aanbieden waarop je spelers een community kunnen vormen.
Stats and AchievementsMet de Steam-statistieken en -prestaties kunnen je gebruikers gemakkelijk, altijd en overal hun statistieken en prestaties opvolgen. Gebruikersgegevens zijn gekoppeld aan Steam-accounts, en de prestaties en statistieken kunnen voor elke gebruiker worden bewerkt en weergegeven op hun Steam-communityprofiel.
Enhanced Rich PresenceMet de recente uitgave van de nieuwe client voor Steam-vrienden en -chat, hebben we de mogelijkheden van ons uitgebreide aanwezigheidssysteem verbeterd. Zo kunnen we nog meer informatie tonen over de spellen die worden gespeeld. We zien deze rijke informatie over online spelers als een manier om hun vrienden te betrekken bij hun activiteiten. Zo kunnen vrienden die hetzelfde spel hebben, zien wanneer ze samen kunnen spelen. Of als ze het spel niet hebben, kan deze informatie hun interesse aanwakkeren om er meer over te weten te komen.
Steam CloudDe Steam Cloud biedt een eenvoudig en overzichtelijk extern bestandsopslagsysteem voor je spel. Alle bestanden die zijn aangegeven in de configuratie van de Auto‑Cloud of die naar de schijf zijn geschreven (gemaakt, gewijzigd, verwijderd enz.) met behulp van de Cloud-API, worden automatisch gekopieerd naar de Steam-servers nadat het spel is afgesloten.
Steam InputSteam Input is een flexibele invoerbibliotheek die meer dan driehonderd apparaten ondersteunt, waaronder alle veel voorkomende varianten van Xbox, PlayStation, Nintendo Switch en Steam Controllers.
Steam DRMDe DRM-wrapper van Steam is een belangrijk onderdeel van het Steam-platform omdat hiermee eigenaarschap van het spel wordt geverifieerd. Het zorgt er ook voor dat Steamworks-functies goed werken door Steam te starten voordat het spel wordt gestart.
Steam Error ReportingAls Steam-foutrapportage is geïmplementeerd, zal Steam automatisch minidumps uploaden van elke uitzondering nadat er 10 gelijksoortige uitzonderingen zijn gegenereerd.
Steam HTML SurfaceMet de HTML Surface-API van Steam kunnen HTML-pagina's direct in een spel of applicatie worden weergegeven. Deze API is gebouwd op het Chromium Embedded Framework en ondersteunt HTML5-markup.
Steam Inventory ServiceDe Steam-inventarisdienst is een set functies waarmee een spel blijvende spelersinventarissen kan inschakelen zonder dat er speciale servers nodig zijn om gebruikers of voorwerpen te beheren.
Steam-sleutelsJe kunt voor al je producten op Steam sleutels aanmaken waarmee klanten je product op Steam kunnen activeren. Je kunt sleutels genereren voor alle pakketten op Steam, waaronder basisproducten, DLC of gratis demo's.
Steam LeaderboardsSteam ondersteunt blijvende scoreborden met automatisch geordende vermeldingen. Deze scoreborden kun je gebruiken om wereldwijde scores en scores van vrienden weer te geven in je spel en op je community-pagina. Elke Steamworks-titel kan tot 10.000 scoreborden aanmaken en ieder scorebord kan direct worden opgevraagd nadat de score van een speler is ingevoerd.
Steam OverlayDe Steam-overlay is een onderdeel van de Steam-gebruikersinterface. Je kunt de overlay activeren in bijna ieder spel dat opgestart wordt via Steam. Hiermee heeft de gebruiker toegang tot de vriendenlijst, webbrowser, chat en DLC-aankopen in een spel.
Steam Remote PlayJe kunt je spel optimaliseren voor Remote Play op verschillende apparaten, waaronder telefoons, tablets en tv's.
Steam ScreenshotsOndersteuning voor screenshots is automatisch beschikbaar via de Steam Overlay voor ieder spel opgestart via Steam. Steamworks biedt een set API's die zijn ontworpen voor interactie met dit systeem. Met de screenshots-API van Steamworks kun je screenshots maken en toevoegen aan de lokale screenshot-bibliotheek van een gebruiker. Je kunt ook metagegevens toevoegen, zoals namen van locaties of gebruikers die in de screenshot voorkomen.
Steam VoiceDe voice-API van Steam is een set functies waarmee je audio van de microfoon van de gebruiker kunt opnemen in gecomprimeerd of ongecomprimeerd formaat. Dit kan worden gebruikt om voicechat of een spraakbesturingssysteem te implementeren.
Steam WorkshopDe Steam Workshop is ontworpen als plek waar je fans en communityleden kunnen meewerken aan je spel door nieuwe inhoud te maken. Welke vorm dit aanneemt, kan variëren afhankelijk van de aard van je spel en hoeveel controle je wilt hebben over de inhoud ervan.
User Authentication and OwnershipSteamworks biedt verschillende methoden om de identiteit van een Steam-gebruiker te verifiëren en het eigendom van een applicatie te bevestigen.
Valve Anti-Cheat (VAC) and Game BansSteam biedt verschillende hulpmiddelen om valsspelen in online spellen tegen te gaan. Of je er nu voor kiest om onze anticheat-API's te integreren of een eigen oplossing gebruikt, zorg ervoor dat je duidelijk aangeeft dat je een systeem tegen valsspelen hebt en dat je in je gebruikersinterface uitlegt hoe dit systeem werkt.
Virtual RealitySteam en Steamworks bieden uitgebreide ondersteuning voor virtual reality via SteamVR. In dit gedeelte vind je informatie over het ontwikkelen van SteamVR-applicaties en aanvullende vereisten voor de distributie hiervan op Steam.