Steamworks dokumentáció
SteamVR

Áttekintés

A SteamVR a Steam klienshez mellékelt alkalmazás, amely virtuális valóság élményeket működtet. A SteamVR automatikusan telepítésre kerül, amikor a Steam a felhasználó számítógépéhez csatlakoztatott fejszettet észlel. Manuálisan is telepíthető.

Jellemzők

A SteamVR lehetővé teszi a felhasználóknak VR-élményük több területének kezelését, például:
  • Szobaelrendező: játékterület meghatározása.
  • Eszközállapot- és kezelés: firmware frissítése, új eszközök párosítása, hangbeállítások megváltoztatása, tükrözés és olyan funkciók testre szabása, mint a mozgássimítás.

Rendszerjelentés

A rendszerjelentés hasznos a hardver hibaelhárításakor, és lehet, hogy létre kell hoznod egyet az ügyfélszolgálatnak. Rendszerjelentést a SteamVR-ben a Beállítások > Általános menüpontban a Rendszerjelentés készítésére, majd a Mentés fájlba lehetőségre kattintva lehet készíteni.

Alkalmazáson belüli vásárlás

A SteamVR támogatja az alkalmazáson belüli vásárlást, ugyanazzal a mikrotranzakciós API-val, mint a többi Steames alkalmazás. További információkért nézd meg a Mikrotranzakciók (játékon belüli vásárlás) dokumentációt.

SteamVR Otthon

A SteamVR Otthon a felhasználók kiindulóhelye a SteamVR-ben. A játékosok alkalmazásokat indíthatnak el, kapcsolatba léphetnek barátokkal és különféle környezeteket fedezhetnek fel privát vagy nyilvános várókban, küldetéseket teljesíthetnek, avatárokat és környezeteket hozhatnak létre és szabhatnak testre, valamint böngészhetnek a Steam Áruházban és Közösségben. Olvasd el itt a SteamVR Otthon kiadási bejelentését.

SteamVR gyűjthető tárgyak

A SteamVR gyűjthető tárgyak 3D-s tárgyak, amelyeket a játékosok VR-játékok birtoklása és játékideje alapján kapnak. A fejlesztők egyedi tárgyakat tudnak létrehozni, amelyeket a játékosok megkapnak, hogy dekorációként használják azokat SteamVR Otthon környezetekben.

A SteamVR gyűjthető tárgyakat jelenleg a Valve-nek kell manuálisan importálnia. Ha szeretnéd megbeszélni egy gyűjthető tárgy beküldését, kérjük, lépj velünk kapcsolatba.

Tudj meg többet a SteamVR gyűjthető tárgyakról.

SteamVR vállalkozásoknak

A SteamVR-t úgy terveztük, hogy a Steammel együtt legyen terjesztve, és a Steamen keresztül kapjon frissítéseket. Néha kívánatos lehet a SteamVR Steam nélkül futása, például ha egy vállalati szabályzat meggátolja a Steam kliens telepítését. A SteamVR önálló telepítésben futtatásáról itt találhatók információk.

SteamVR Átfedés alkalmazások

Lehet olyan alkalmazásokat létrehozni, amelyek közvetlenül hatnak a SteamVR Átfedésre, például további füleket adnak hozzá, vagy más funkciókat tesznek lehetővé még más VR-alkalmazások futása közben is. Átfedés-alkalmazások készítéséről az OpenVR GitHub oldalon olvashatsz többet: https://github.com/ValveSoftware/openvr/wiki/IVROverlay_Overview

Az átfedés-alkalmazások más alkalmazásokhoz hasonlóan terjeszthetők a Steamen, a „SteamVR átfedés indítása” indítási beállítás engedélyezésével.

Két példa SteamVR Átfedés alkalmazás a Steamen:

OVRDrop:
https://store.steampowered.com/app/586210/OVRdrop/

TurnSignal:
https://store.steampowered.com/app/689580/TurnSignal/