Steamworks-dokumentaatio
SteamVR

Yleiskatsaus

SteamVR on Steam-asiakasohjelmaan sisältyvä suorituspalvelu, joka mahdollistaa virtuaalitodellisuuskokemukset. SteamVR asennetaan automaattisesti, kun Steam huomaa, että käyttäjän koneeseen on yhdistetty virtuaalitodellisuuslasit. SteamVR:n voi asentaa myös manuaalisesti.

Ominaisuudet

SteamVR antaa käyttäjien hallita muun muassa seuraavia VR-kokemuksen osa-alueita:
  • huoneen kartoitus – määritä pelialueesi
  • laitteiden tila ja hallinta – laiteohjelmiston päivitys, uusien laitteiden paritus, ääniasetusten muuttaminen, peilaus sekä ominaisuuksien muokkaus, kuten
    liikkeen pehmennys.

Järjestelmäraportti

Järjestelmäraportit ovat hyödyllisiä, kun etsit vikaa laitteistostasi. Sinun tarvitsee ehkä toimittaa sellainen Steamin tuelle. Voit luoda järjestelmäraportin SteamVR:ssä menemällä kohtaan Asetukset -> Yleiset. Klikkaa Luo järjestelmäraportti -valintaa ja sen jälkeen Tallenna tiedostoon -painiketta.

Sovelluksen sisäinen ostaminen

SteamVR tukee sovelluksen sisäistä ostamista käyttämällä muiden Steam-sovellusten tavoin samaa mikromaksujen ohjelmointirajapintaa. Katso lisätietoja mikromaksuista.

SteamVR Home

SteamVR Home on SteamVR:n käyttäjien aloituspaikka. Siellä pelaajat voivat käynnistää sovelluksia, pitää yhteyttä kavereihin, tutkia eri ympäristöjä yksityisissä tai julkisissa auloissa, suorittaa tehtäviä, tehdä ja räätälöidä avatareja ja ympäristöjä sekä selata Steamin kauppaa ja yhteisöä. Lue täältä SteamVR Homen julkaisutiedote.

SteamVR-keräilyesineet

SteamVR-keräilyesineet ovat 3D-esineitä, joita myönnetään pelaajille VR-pelien omistajuuden ja peliajan perusteella. Kehittäjät voivat luoda esineitä, joita myönnetään pelaajille SteamVR Home -ympäristöjen somisteiksi.

Valven on tällä hetkellä tuotava SteamVR-keräilyesineet manuaalisesti. Jos harkitset keräilyesineen lähettämistä,
ota yhteyttä.

Lisätietoja SteamVR-keräilyesineistä

SteamVR yrityksessä

SteamVR on suunniteltu Steamissä jaettavaksi ja Steamin kautta päivitettäväksi. Joissain tapauksissa voi olla tarpeen käyttää SteamVR:ää ilman Steamiä. Yritys saattaa esimerkiksi kieltää Steam-asiakasohjelman asennuksen. Lisätietoa SteamVR:n käyttämisestä erillisenä asennuksena löytyy täältä.

SteamVR-peitetasosovellukset

On mahdollista luoda sovelluksia – kuten lisävälilehtiä tai muita toimintoja – jotka ovat suoraan vuorovaikutuksessa SteamVR-peitetason kanssa, kun muut VR-sovellukset ovat käynnissä. Lisätietoa peitetason sovellusten tekemisestä löytyy OpenVR GitHub -sivulta: https://github.com/ValveSoftware/openvr/wiki/IVROverlay_Overview

Peitetason sovelluksia voi jakaa Steamissä muiden sovellusten tavoin ottamalla käyttöön Käynnistä SteamVR:n peitetaso -käynnistysvaihtoehdon.

Kaksi esimerkkiä SteamVR-peitetasosovelluksista:

OVRDrop:
https://store.steampowered.com/app/586210/OVRdrop/

TurnSignal:
https://store.steampowered.com/app/689580/TurnSignal/