Steamworks-dokumentaatio
SteamVR

Yleiskatsaus

SteamVR on Steam-sovellukseen sisältyvä suorituspalvelu, joka mahdollistaa virtuaalitodellisuuskokemukset. SteamVR asennetaan automaattisesti, kun Steam huomaa, että käyttäjän koneeseen on yhdistetty virtuaalitodellisuuslasit. SteamVR:n voi asentaa myös manuaalisesti.

Ominaisuudet

SteamVR antaa käyttäjien hallita muun muassa seuraavia VR-kokemuksen osa-alueita:
  • huonekartoitus eli pelialueen määritys
  • laitteiden tila ja hallinta - laiteohjelmiston päivitys, uusien laitteiden paritus, ääniasetukset, peilaus, ominaisuuksien muokkaus, mm.
    liikkeen pehmennys

Järjestelmäraportti

Järjestelmäraportit ovat hyödyllisiä, kun etsit vikaa laitteistostasi ja sinun tarvitsee ehkä toimittaa sellainen Steamin tuelle. Voit luoda järjestelmäraportin SteamVR:ssä menemällä asetuksiin -> yleiset. Klikkaa "Luo järjestelmäraportti" ja sen jälkeen "Tallenna tiedostoon".

Sovelluksen sisäinen ostaminen

SteamVR tukee sovelluksen sisäistä ostamista käyttämällä muiden Steam-sovellusten tavoin samaa mikromaksujen ohjelmointirajapintaa. Katso lisätietoja mikromaksuista.

SteamVR Home

SteamVR:n käyttö alkaa SteamVR-kotisivulta. Siellä pelaajat voivat käynnistää sovelluksia, pitää yhteyttä kavereihin, tutkia eri ympäristöjä yksityisissä tai julkisissa auloissa, suorittaa tehtäviä, tehdä ja räätälöidä avatareja ja ympäristöjä sekä selata Steamin kauppaa ja yhteisöä. Lue täältä SteamVR Homen julkaisutiedote.

SteamVR-keräilyesineet

SteamVR-keräilyesineet ovat 3D-esineitä, joita myönnetään pelaajile VR-pelien omistajuuden ja peliajan perusteella. Kehittäjät voivat luoda esineitä, joita myönnetään pelaajille SteamVR Home -ympäristöjen somisteiksi.

Valven on tällä hetkellä tuotava SteamVR-keräilyesineet manuaalisesti. Jos harkitset keräilyesineen lähettämistä,
ota yhteyttä.

Lue lisää SteamVR-keräilyesineistä

SteamVR yrityksessä

SteamVR on suunniteltu Steamissä jaettavaksi ja Steamin kautta päivitettäväksi. Joissain tapauksissa voi olla tarpeen käyttää SteamVR:ää ilman Steamiä. Yritys saattaa esimerkiksi kieltää Steam-sovelluksen asennuksen. Information about running SteamVR in standalone installations can be found here.

SteamVR-käyttöliittymäsovellukset

On mahdollista luoda sovelluksia - kuten lisävälilehtiä tai muita toimintoja - jotka ovat suoraan vuorovaikutuksessa SteamVR-käyttöliittymän kanssa, kun muut VR-sovellukset ovat käynnissä. Lisätietoa käyttöliittymäsovellusten tekemisestä löytyy OpenVR GitHub -sivulta: https://github.com/ValveSoftware/openvr/wiki/IVROverlay_Overview

Käyttöliittymän sovelluksia voi jakaa Steamissä muiden sovellusten tavoin. Ota käyttöön "Käynnistä SteamVR:n pelinaikainen yhteisö" -vaihtoehto.

Kaksi esimerkkiä SteamVR-käyttöliittymäsovelluksista:

OVRDrop:
https://store.steampowered.com/app/586210/OVRdrop/

TurnSignal:
https://store.steampowered.com/app/689580/TurnSignal/