Steamworks-dokumentation
SteamVR

Oversigt

SteamVR er en runtime, som følger med Steam-klienten, og forbedrer VR-oplevelser. SteamVR installeres automatisk, når Steam registrerer, at et headset er tilsluttet en brugers PC. Det kan også installeres manuelt.

Funktioner

SteamVR gør det muligt for brugere at administrere flere områder af deres VR-oplevelse, herunder:
  • Rumopsætning – angiv dit spilleområde
  • Enhedsstatus og -håndtering – opdater firmware, tilknyt nye enheder, skift lydindstillinger, spejling, og tilpas funktioner såsom bevægelsesudjævning

Systemrapport

Systemrapporter er et nyttigt redskab ved fejlfinding af hardware, og det kan være nødvendigt at generere en systemtrapport i forbindelse med kundesupport. Du kan genere en systemrapport i SteamVR ved at gå til Indstillinger -> Generelt og derefter klikke på "Opret systemrapport", og klik på "Gem til fil".

Køb i app

SteamVR understøtteter køb i app ved hjælp af den samme mikrotransaktions-API som andre Steam-applikationer. Se Mikrotransaktioner (køb i spil) for mere information.

SteamVR Home

SteamVR Home er udgangspunktet for brugere i SteamVR. Spillere kan starte apps, snakke med venner og udforske forskellige miljøer i private eller offentlige lobbyer, gennemføre opgaver, oprette og tilpasse avatarer og miljøer og søge i Steam-butikken og fællesskabet. Læs lanceringsmeddelelsen til SteamVR Home her

SteamVR-samleobjekter

SteamVR-samleobjekter er 3D-genstande, som gives til spillere baseret på ejerskab og spilletid i VR-spil. Udviklere kan oprette tilpassede genstande, som bliver givet til spillere til at bruge som dekoration i SteamVR Home-miljøer.

I øjeblikket skal SteamVR-samleobjekter importeres manuelt af Valve. Hvis du gerne vil drøfte indsendelse af et samleobjekt, bedes du kontakte os.

Læs mere om SteamVR-samleobjekter

SteamVR i virksomheden

SteamVR er designet til at blive distribueret sammen med Steam og modtage opdateringer via Steam. Det kan være, at det i nogle tilfælde ønskes, at SteamVR kører uden Steam, for eksempel hvis en virksomhedspolitik forhindrer Steam-klienten i at blive installeret. Oplysninger om at køre SteamVR i selvstændige installationer kan findes i her.

SteamVR-overlay-applikationer

Det er muligt at oprette applikationer, som interagerer direkte med SteamVR-overlayet, såsom tilføjelse af ekstra faner eller aktivering af andre funktioner, selv når andre VR-applikationer kører. Du kan læse mere om, hvordan du bygger overlay-apps, på OpenVR GitHub-siden: https://github.com/ValveSoftware/openvr/wiki/IVROverlay_Overview

Overlay-applikationer kan distribueres på Steam ligesom andre applikationer ved at slå startparameteren "Start Steam-overlay" til.

To eksempler på SteamVR-overlay-applikationer på Steam:

OVRDrop:
https://store.steampowered.com/app/586210/OVRdrop/

TurnSignal:
https://store.steampowered.com/app/689580/TurnSignal/