Steamworks dokumentáció
Steam Remote Play

Áttekintés

Terjedsz ki Steames játékélményedet telefonra, táblagépre vagy TV-re a Steam Remote Play funkció és a Steam Link alkalmazás használatával. A Steam Remote Play van használatban akkor is, amikor távolról játszod saját játékaidat egy másik gépen bejelentkezve a Steambe, és amikor barátokat hívsz meg játszani a Remote Play Together használatával.

A Remote Playen keresztül kapcsolódó minden egyes számítógépnek vagy eszköznek saját munkamenete van. A kapcsolódó eszközökről az ISteamRemotePlay Interface használatával tudsz többet megtudni.

Ha optimalizáltad játékod távoli játékra különféle típusú eszközökön, vagy jól működik a Remote Play Togetherrel, bejelölheted a partneroldalon a megfelelő jellemző-jelölőnégyzeteket az Áruházi oldal adminisztráció Alapinformációk szakaszában, és a játékod meg fog jelenni, amikor a vásárlók olyan játékokat keresnek, amelyek jól működnek ilyen használati esetekben.

RemotePlayFeatures_1.png

Remote Play Together


E jellemző bejelölése lehetővé teszi, hogy a felhasználók meghívják Steames barátaikat csatlakozni a játékhoz, mintha ugyanannál a számítógépnél ülve játszanának együtt. Csak a házigazdának kell birtokolnia és telepítenie a játékot, míg a további játékosok a Steam Remote Play továbbítási technológián át csatlakoznak.

A funkció automatikusan be van kapcsolva azoknál a játékoknál, amelyek jelezték, hogy rendelkeznek helyi többjátékos, helyi együttműködő vagy közös, illetve osztott képernyős lehetőséggel, de te magad is be- vagy kikapcsolhatod ahhoz illeszkedően, hogy megfelelő-e ez a funkció a játékodhoz.

A felhasználók meghívhatnak barátokat a barátlistájukról a Steam Átfedésben, és ha akarsz, létre tudsz hozni kezelőfelületet közvetlenül a játékodból az ISteamRemotePlay::BSendRemotePlayTogetherInvite() függvénnyel.

Tesztelés Remote Playjel


Használhatod a Remote Play Togethert, és beállíthatod úgy a játékot, hogy lehetővé tedd a nyilvánosságnak a játék tesztelését a fejlesztőkkel anélkül, hogy valaha is letöltenéd a fájlokat a számítógépükre. Ez használható lehet új tartalmak célzott tesztelésére, sajtóbemutatóhoz, virtuális kiállításokon stb.

https://www.youtube.com/watch?v=XpeDNV1qUBk&feature=youtu.be

 1. Győződj meg róla, hogy a „Default” ágon olyan tartalom van, amit a nyilvánosság gond nélkül letölthet és láthat. Kiadatlan játéknál ennek valószínűleg egy üres depónak érdemes lennie.
 2. Hozz létre vagy állíts be egy jelszóval védett ágat a tartalommal, amelynek távoli tesztelésre szeretnél embereket meghívni.
 3. Menj a partneroldalra, szerkeszd a játékod Steamworks beállításait, válaszd ki az Alkalmazás fület, és válaszd ki a Steam Remote Playt. Válaszd ki az ágat, amit tesztelésre akarsz használni, majd mentsd el és tedd közzé a változtatásaidat.

  RemotePlayTogetherPartnerConfiguration_1.png

 4. Ha a játék kiadatlan, küldj CD-kulcsot a felhasználóknak, akiket meg szeretnél hívni tesztelésre. Ez hozzáférést ad nekik a „Default” depóhoz, ezért érdemes lehet erre speciális célú fiókokat létrehozni.
 5. Állítsd be a tesztrendszeredet a jelszóval védett ág használatára. Indítsd el a játékot a tesztrendszeren, és kattints jobb gombbal emberekre a barátlistán, hogy meghívd őket a munkamenethez csatlakozni és játszani. Minden munkamenet friss meghívást igényel a fejlesztőtől.

Ez a útmutató azt feltételezi, hogy tartalmat mutatsz be, de használhatod ezt a Remote Play bekapcsolására és zárt körű kipróbálására egy ágon, mielőtt engedélyeznéd azt a játékodon az áruházi oldal beállításaiban.

(MEGJEGYZÉS: ez a funkció megköveteli, hogy a tesztrendszer egy 2020. május 23-i vagy újabb Steam klienst futtasson.)

Remote Play telefonon


Ha bejelölted ezt a jellemzőt, az azt jelenti, hogy létrehoztál egy javasolt Steam Bevitel érintővezérlő konfigurációt a játékodhoz, és megbizonyosodtál róla, hogy a kezelőfelület-elemek és betűméretek jól működnek kis kézi eszközökön.

Remote Play táblagépen


Ha bejelölted ezt a jellemzőt, az azt jelenti, hogy létrehoztál egy javasolt Steam Bevitel érintővezérlő konfigurációt a játékodhoz, és alkalmazkodsz a táblagépek által használt különféle 4:3 és 16:9 képarányokhoz.

Az ISteamRemotePlay::BGetSessionClientResolution() függvény használatával információt tudsz szerezni a távoli készülék képarányáról és felbontásáról.

Remote Play tévén


Ha bejelölted ezt a jellemzőt, az azt jelenti, hogy teljes játékvezérlő-támogatásod van a játékodhoz, és megbizonyosodtál róla, hogy a kezelőfelület-elemek és betűméretek jól működnek tévén távolról nézve.

Útmutató: érintéses vezérlés konfiguráció hozzáadása


Néhány példáért és bevált gyakorlatért nézd meg az Optimalizálás a Remote Playre blogbejegyzést.

 1. Kezdd el továbbítani a játékot mobileszközödre. Az asztali gépen menj a Steam Nagy Kép játékvezérlő-konfigurációjába a játékodhoz. Távolíts el minden szükségtelen, a játékod által nem használt hozzárendelést, és adj hozzá minden egyedi hozzárendelést, amit a játékod használ. További információkért lásd: https://partner.steamgames.com/doc/features/steam_controller/getting_started_for_players

  TouchBindings.PNG

 2. A mobileszközödön kattints a [...] gombra, és húzz a képernyőre minden újonnan hozzárendelt vezérlőt. Állítsd be az egyes gombok elrendezését és méretét a kívánt módon. További információkért lásd a bemutató támogatási cikket és a részletesebb képes útmutatót.
 3. Amikor elégedett vagy a konfigurációval és készen állsz a közzétételére, menj a Nagy Kép játékvezérlő-konfigurációba az asztali gépen (miközben továbbítasz a mobileszközre), és kattints a Konfiguráció exportálására. Mentsd el új személyes kiosztásként, és adj neki megfelelő nevet, például „Hivatalos JÁTÉK érintéses vezérlés kiosztás”, és egy hasznos leírást.
 4. Menj a konfigurációk böngészésébe, válaszd ki az új konfigurációdat, és kattints a Konfiguráció megosztására.
 5. Menj a partneroldalra és szerkeszd a Steamworks beállítások → Alkalmazás → Steam Bevitel kategóriát. Az Alapértelmezett érintős Steam Bevitel konfiguráció alatt válaszd az Egyéni konfigurációt. Kattints az Egyéni konfiguráció hozzáadása gombra, illeszd be az URL-t az új konfigurációdhoz, és kattints a Mentésre.

  TouchPartnerConfiguration.png

 6. Tedd közzé a frissített Steamworks beállításokat a játékodhoz, ahogy normál esetben tennéd.

Ha meg akarod változtatni a hivatalos konfigurációdat, akkor új konfigurációt kell közzétenned, ahogy a Steam Játékvezérlőnél tennéd.

Útmutató: haladó érintéses vezérlés konfiguráció


Ha a játékodnak több játékmódja van, be tudsz állítani egy műveletkészletet egyedi kiosztással mindegyik játékmódhoz.

Egyszerűen adj hozzá egy műveletkészletet a játékod érintéses vezérlés konfigurációjához, lépkedj végig a műveletkészleteken mobileszközödön, és állítsd be hozzájuk az elrendezést, majd futás közben hívd meg a SteamInput API-kat a megfelelő műveletkészletre váltáshoz.

Például, ha menü műveletkészletet akarnál hozzáadni, azt így tehetnéd meg:

TouchBindings_1.PNG

TouchLayoutMenu.png

#include "steam/isteaminput.h" void GameInit() { SteamInput()->Init(); } void GameQuit() { SteamInput()->Shutdown(); } void GameLoop() { GameInit(); while ( bRunning ) { const InputActionSetHandle_t k_ActionSetGame = 1; const InputActionSetHandle_t k_ActionSetMenu = 2; SteamInput()->ActivateActionSet( STEAM_INPUT_HANDLE_ALL_CONTROLLERS, BInMenu() ? k_ActionSetMenu : k_ActionSetGame ); ... } GameQuit(); }