Steamworks-dokumentaatio
Steam Remote Play

Yleiskatsaus

Laajenna Steam-pelikokemustasi puhelimellesi, tabletillesi tai TV:llesi käyttämällä Steam Remote Play -toimintoa Steam Link -sovelluksella. Steam Remote Playta käytetään myös omien pelien pelaamiseen etänä kirjautuneena Steamiin toiselta tietokoneelta ja kun kutsutaan kavereita pelaamaan Remote Play Together -toiminnolla.

Jokaisella Remote Playhin kytkeytyneellä tietokoneella tai laitteella on oma pelisessionsa. Voit lukea lisää yhdistetyistä laitteista täältä: ISteamRemotePlay Interface

Jos olet optimoinut pelisi Remote Playhin erityyppisille laitteille tai pelisi toimii hyvin Remote Play Together -toiminnolla, voit valita kauppasivun kumppanisivuston hallinnan Perustiedot-osiossa nämä valinnat aktiivisiksi. Tällöin pelisi näkyy listauksissa, kun asiakkaat hakevat näihin käyttötarkoituksiin hyvin toimivia pelejä.

RemotePlayFeatures_1.png

Remote Play Together


Kun valitset tämän toiminnon, käyttäjien on mahdollista kutsua Steam-kaverinsa liittymään peliin aivan kuin he istuisivat vierekkäin ja pelaisivat samalta tietokoneelta. Vain isännän pitää omistaa ja asentaa peli, muut pelaajat voivat kytkeytyä siihen Steam Remote Playn suoratoistotekniikan avulla.

Tämä toiminto on laitettu automaattisesti päälle peleille, joiden on merkitty olevan lähiverkkomoninpeli, lähiverkkoyhteistyöpeli tai jaetun näytön peli. Voit laittaa toiminnon päälle tai pois päältä sen mukaan, onko tämä toiminto sopiva pelillesi vai ei.

Käyttäjät voivat kutsua kavereita Steamin yhteisönäkymästä. Halutessasi voit luoda käyttöliittymän, jolla voi kutsua kavereita suoraan pelistä käyttämällä ISteamRemotePlay::BSendRemotePlayTogetherInvite() -funktiota.

Remote Play testauksessa


Remote Play Together -toiminnolla voi määrittää pelin toimimaan siten, että käyttäjät voivat testata peliä kehittäjien kanssa niin, ettei heidän tarvitse ladata tiedostoja tietokoneelleen. Tätä voidaan käyttää esimerkiksi, kun fokusryhmät testaavat uutta sisältöä tai kun esitellään peliä lehdistölle tai virtuaalisilla messuilla tms.

https://www.youtube.com/watch?v=XpeDNV1qUBk&feature=youtu.be

 1. Varmista, että oletushaarassa on sisältöä, jonka haluat antaa yleisölle ladattavaksi ja nähtäväksi. Kun kyseessä on julkaisematon peli, tämän pitäisi ehkä olla tyhjä depotti.
 2. Luo ja määritä salasanalla suojattu haara, jossa on sisältöä, jota haluat kutsua käyttäjiä testaamaan etänä.
 3. Mene kumppanisivulle, muokkaa pelisi Steamworks-asetuksia, valitse Sovellus-välilehti ja valitse sitten Steam Remote Play. Valitse haara, jota haluat käyttää testaamiseen, ja tallenna ja julkaise tämän jälkeen muutokset.

  RemotePlayTogetherPartnerConfiguration_1.png

 4. Jos peliä ei ole vielä julkaistu, lähetä tuotetunnus käyttäjille, jotka haluat kutsua testaamaan peliä. Tämä antaa käyttäjille pääsyn oletusdepottiin, joten kannattaa ehkä luoda tilejä juuri tähän tarkoitukseen.
 5. Aseta testausjärjestelmäsi käyttämään salasanalla suojattua haaraa. Käynnistä peli testausjärjestelmässä ja klikkaa käyttäjiä kaverilistallasi hiiren oikealla, jotta voit kutsua heidät pelisessioon. Jokainen sessio vaatii uuden kutsun kehittäjältä.

Tämän ohjeen oletuksena on, että esittelet sisältöä, mutta voit myös käyttää tätä ottaaksesi Remote Play Together -toiminnon käyttöön haarassa ja kokeilla sitä yksityisesti, ennen kuin otat sen käyttöön peliisi kauppasivun asetuksissa.

(Huomaa: tämä toiminto vaatii, että testausjärjestelmässä on käytössä 23.5.2020 tai myöhemmin julkaistu Steam-asiakasohjelman versio.)

Remote Play puhelimella


Jos olet valinnut tämän toiminnon, se tarkoittaa, että olet luonut suositellun Steamin syötteiden kosketusohjaimen määrityksen peliisi, ja olet vahvistanut käyttöliittymäelementtien ja fonttikoon toiminnan pienillä mobiililaitteilla.

Remote Play tabletilla


Jos olet valinnut tämän toiminnon, se tarkoittaa, että olet luonut suositellun Steamin syötteiden kosketusohjaimen määrityksen peliisi, ja peli mukautuu erilaisiin tableteilla käytettäviin 4x3- ja 16x9-kuvasuhteisiin.

Voit käyttää ISteamRemotePlay::BGetSessionClientResolution()-funktiota, jotta saat tietoa etälaitteiden kuvasuhteista ja resoluutiosta.

Remote Play TV:llä


Jos olet valinnut tämän toiminnon, se tarkoittaa, että pelissäsi on täysi ohjaintuki ja olet varmistanut, että käyttöliittymän elementit ja fonttikoot toimivat hyvin katsellessa TV:tä etäältä.

OHJE: Lisää kosketusohjainasetukset


Katso Optimointi Remote Playlle -blogijulkaisusta esimerkkejä ja parhaita käytänteitä.

 1. Aloita pelin lähettäminen mobiililaitteellesi. Mene tietokoneellasi pelisi ohjainasetuksiin Steamin televisiotilassa. Poista kaikki tarpeettomat määritykset, joita peli ei käytä, ja lisää pelisi käyttämät mukautetut määritykset. Lisätietoja löytyy täältä: https://partner.steamgames.com/doc/features/steam_controller/getting_started_for_players

  TouchBindings.PNG

 2. Klikkaa [...]-painiketta mobiililaitteellasi ja vedä uudet määritetyt ohjaimet näyttöön. Säädä asettelua ja jokaisen painikkeen kokoa haluamaksesi. Lisätietoa löytyy esittelytukiartikkelista ja yksityiskohtaisempaa tietoa visuaalisista ohjeista.
 3. Kun määritykset on tehty ja olet valmis julkaisemaan ne, mene televisiotilan ohjainasetuksiin työpöydällä (samaan aikaan kun lähetät mobiililaitteelle) ja klikkaa Vie asetukset. Tallenna se uutena omana määrityksenä ja anna sille sopiva nimi, esimerkiksi Virallinen kosketusohjainmääritys [PELILLE], sekä hyödyllinen kuvaus.
 4. Mene Selaa määrityksiä -kohtaan, valitse uusi määritys ja klikkaa Jaa määritykset.
 5. Mene kumppanisivustolle ja muokkaa Steamworks-asetuksia → Sovellus → Steam-syötteet. Valitse Steam-syötteen oletuskosketusmääritys -kohdassa Mukautetut määritykset. Klikkaa Lisää mukautetut määritykset -painiketta, liitä URL-osoite uuteen asetukseesi ja klikkaa Tallenna.

  TouchPartnerConfiguration.png

 6. Julkaise pelisi päivitetty Steamworks-määritys niin kuin yleensä.

Jos haluat muuttaa virallista määritystäsi, sinun pitää julkaista uusi määritys, niin kuin tekisit Steam Controllerinkin kanssa.

OHJE: Lisäasetukset kosketusohjainasetuksille


Jos pelissäsi on useita pelitiloja, voit tehdä erilaisen käyttöliittymän jokaiselle pelitilalle.

Lisää vain kosketusohjainasetukset peliisi, käy ne läpi mobiililaitteellasi ja valitse niiden asettelu. Kutsu sitten SteamInput-ohjelmointirajapintaa vaihtaaksesi sopivan toimintoasetuksen käynnistykseen.

Jos haluat esimerkiksi lisätä valikkotoiminnot, voit lisätä sen näin:

TouchBindings_1.PNG

TouchLayoutMenu.png

#include "steam/isteaminput.h" void GameInit() { SteamInput()->Init(); } void GameQuit() { SteamInput()->Shutdown(); } void GameLoop() { GameInit(); while ( bRunning ) { const InputActionSetHandle_t k_ActionSetGame = 1; const InputActionSetHandle_t k_ActionSetMenu = 2; SteamInput()->ActivateActionSet( STEAM_INPUT_HANDLE_ALL_CONTROLLERS, BInMenu() ? k_ActionSetMenu : k_ActionSetGame ); ... } GameQuit(); }