Steamworks-dokumentation
Steam Remote Play

Oversigt

Udvid din Steam-spiloplevelse til din mobil, tablet eller dit TV med Steam Remote Play-funktionen via Steam Link-appen. Du kan også bruge Steam Remote Play til at spille dit eget spil fra et andet sted, når du er logget på Steam på en anden computer, og når du inviterer venner til at spille via Remote Play Together.

Hver computer eller enhed, som er tilsluttet via Steam Remote Play, har sin egen session. Du kan læse mere om tilsluttede enheder i ISteamRemotePlay-grænseflade.

Hvis du har optimeret dit spil til Remote Play på forskellige enheder, eller dit spil fungerer godt med Remote Play Together, kan du markere funktionsfelterne i sektionen "Grundlæggende information" i butikssideadministratoren på partnersiden. Så vises dit spil, når brugere søger efter spil, som fungerer godt i disse scenarier.

RemotePlayFeatures_1.png

Remote Play Together


Hvis denne funktion er markeret, kan brugere invitere deres Steam-venner til spillet, som om de sad ved samme computer og spillede sammen. Kun værten behøver at eje og installere spillet. Andre spillere tilslutter sig med Steam Remote Play-streamingteknologien.

Funktionen er automatisk slået til for spil, som står opført med "lokal multiplayer"-, "lokal co-op"- eller "delt/opdelt skærm"-funktionalitet, men du kan selv slå den til eller fra afhængigt af, hvad der passer bedst til dit spil.

Brugere kan invitere venner fra deres venneliste i Steam-overlayet, og hvis du vil, kan du skabe en brugergrænseflade til at invitere venner direkte fra dit spil med funktionen ISteamRemotePlay::BSendRemotePlayTogetherInvite().

Remote Play på mobil


Det er muligt at bruge Remote Play Together og konfigurere dit spil, så offentligheden kan teste det med udviklere uden at downloade filer til deres computer. Dette kan bruges til fokuseret testning af nyt indhold, guidede spilsessioner med pressen, virtuelle messer osv.

https://www.youtube.com/watch?v=XpeDNV1qUBk&feature=youtu.be

 1. Sørg for, at standardgrenen kun har indhold, som du er okay med, at offentligheden downloader og ser. Hvis spillet ikke er udgivet, bør depotet nok være tomt.
 2. Opret eller konfigurer en adgangskodebeskyttet gren med indhold, som du vil invitere folk til at fjernteste.
 3. Gå til partnersiden, rediger dit spils Steamworks-indstillinger, vælg fanen Applikation, og vælg Steam Remote Play. Vælg den gren, du vil bruge til testning, og gem og udgiv derefter dine ændringer.

  RemotePlayTogetherPartnerConfiguration_1.png

 4. Hvis dit spil ikke er udgivet, kan du sende en CD-nøgle til de brugere, du ønsker at invitere til at teste det. Det giver dem adgang til standarddepotet, så vi anbefaler, at du opretter særlige konti til dette.
 5. Konfigurer testsystemet, så det bruger den adgangskodebeskyttede gren. Start spillet i testsystemet, og højreklik på personer på din venneliste for at invitere dem til spilsessionen! Hver session kræver en ny invitation fra udvikleren.

Denne guide antager, at du præsenterer indhold, men du kan også bruge det til at aktivere Remote Play Together på en gren og prøve det privat, før du slår det til for dit spil i butikssideindstillingerne.

(BEMÆRK: Denne funktion kræver en Steam-klientversion dateret 23. maj 2020 eller nyere på testsystemet).

Remote Play på mobil


Hvis du markerer denne funktion, betyder det, at du har lavet en anbefalet touch-controllerkonfiguration til Steam Input for dit spil, og at du har bekræftet, at brugergrænsefladeelementerne og skrifttypestørrelserne fungerer godt til små håndholdte enheder.

Remote Play på tablet


Hvis du markerer denne funktion, betyder det, at du har lavet en anbefalet touch-controllerkonfiguration til Steam Input for dit spil, og at du har tilpasset spillet til de forskellige 4:3- og 16:9-billedformater, som bruges af tabletenheder.

Du kan bruge funktionen ISteamRemotePlay::BGetSessionClientResolution() til at hente oplysninger om billedformatet og opløsningen på fjernenheden.

Remote Play på TV


Hvis du markerer denne funktion, betyder det, at du har fuld controllerunderstøttelse til dit spil, og at du har bekræftet, at brugergrænsefladeelementerne og skrifttypestørrelserne fungerer godt og kan ses på afstand på et TV.

SÅDAN GØR DU: Tilføj konfiguration for touch-controller


Se blogindlægget Optimering til Remote Play for at se eksempler og anbefalede fremgangsmåder.

 1. Begynd at streame spillet på din mobilenhed. På den stationære computer skal du gå til controller-konfiguration af Steam Big Picture for dit spil. Fjern alle unødvendige bindinger, som ikke bruges af dit spil, og tilføj tilpassede bindinger, som dit spil bruger. Læs mere her: https://partner.steamgames.com/doc/features/steam_controller/getting_started_for_players

  TouchBindings.PNG

 2. Klik på knappen [...] på din mobilenhed, og træk de nye bindinger over på skærmen. Juster layoutet og størrelsen af hver knap efter behov. Se denne supportartikel for at få flere oplysninger og denne visuelle guide for at få flere detaljer.
 3. Når du er tilfreds med din konfiguration, og du er klar til at offentliggøre den, skal du gå til controller-konfiguration af Big Picture på den stationære computer (mens du streamer til din mobilenhed) og klikke på "Eksporter konfiguration". Gem den som en ny personlig binding, og giv den et passende navn, f.eks. "Officiel touch-controller-konfiguration til SPIL" og en praktisk beskrivelse.
 4. Gå til "Gennemse konfigurationer", vælg din nye konfiguration, og klik på "Del konfiguration".
 5. Gå til partnersiden, og vælg Rediger Steamworks-indstillinger → Applikation → Steam Input. Under "Standardkonfiguration for touch med Steam Input" skal du vælge "Tilpasset konfiguration".
  Klik på knappen "Tilføj tilpasset konfiguration", og indsæt URL'en til din nye konfiguration, og klik på Gem.

  TouchPartnerConfiguration.png

 6. Udgiv de opdaterede Steamworks-indstillinger til dit spil, ligesom du ville gøre normalt.

Hvis du vil ændre din officielle konfiguration, skal du udgive den nye konfiguration, ligesom du ville gøre med Steam Controlleren.

SÅDAN GØR DU: Avanceret konfiguration for touch-controller


Hvis dit spil har flere spiltilstande, kan du konfigurere et handlingssæt med et unikt layout for hver spiltilstand.

Tilføj blot et handlingssæt til touch-controllerkonfigurationen for dit spil, skift mellem handlingssættene på din mobilenhed, og konfigurer layoutet. Kald derefter SteamInput-API'erne for at skifte til det rigtige handlingssæt ved kørsel.

Hvis du for eksempel vil tilføje et menuhandlingssæt, gør du således:

TouchBindings_1.PNG

TouchLayoutMenu.png

#include "steam/isteaminput.h" void GameInit() { SteamInput()->Init(); } void GameQuit() { SteamInput()->Shutdown(); } void GameLoop() { GameInit(); while ( bRunning ) { const InputActionSetHandle_t k_ActionSetGame = 1; const InputActionSetHandle_t k_ActionSetMenu = 2; SteamInput()->ActivateActionSet( STEAM_INPUT_HANDLE_ALL_CONTROLLERS, BInMenu() ? k_ActionSetMenu : k_ActionSetGame ); ... } GameQuit(); }