Steamworks-dokumentation
Steam Playtest
Steam Playtest giver udviklere en gratis måde med lav risiko til at få data fra spiltest på deres spil uden at skulle stresse over Steam-nøgler, brugeranmeldelser eller ønskelister. Når der bruges et separat "underordnet" app-ID, som er tilknyttet dit primære spil, men samtidigt er adskilt, kan du udføre spiltest uden at skulle forstyrre dit primære spil.

Her er en oversigt:
https://youtu.be/0_HhCEJ_kZ0

Steam Playtest lader dig også kontrollere adgangen til din spiltest. Du kan lukke så mange eller så få spillere ind, som du har brug for, og deaktivere spiltestappen, når du vil.

Hvordan fungerer det?

Et Steam Playtest-app-ID har adgang til de samme tekniske Steamworks-funktioner som dit primære spil, men det har reduceret opsætning til butik og fællesskab. I stedet for at have sin egen separate butiksside vil tilmelding til din Steam Playtest foregå på dit primære spils side, så kunder kan tilmelde sig og tilgå spiltesten og samtidigt stadigvæk have adgang til at følge grundspillet eller tilføje det til deres ønskeliste.

Sådan ser tilmelding til en spiltest med Steam Playtest ud for kunder:

Deltag i spiltesten

Potentielle testere kan anmode om adgang til din Steam Playtest, hvis de er interesserede. Når du er klar til at lade spiltesterne prøve det, kan du tilføje lige så mange af de interesserede spillere, du vil. Du kan deaktivere Playtest-appen, når du er klar – eller lade den være tilgængelig, hvis du vil eksperimentere med kommende funktioner.

Hvordan konfigurerer jeg det?

 1. Opret en ny Playtest-app fra siden Tilknyttede pakker og DLC til dit spil.

  Opret en ny Playtest

 2. Konfigurer din applikation i Steamworks.

  Du skal som minimum angive de påkrævede kapselaktiver til biblioteket (se Biblioteksaktiver). Du kan også ændre din Playtest-apps navn, som er synligt for kunder (inklusive lokaliserede navne) – du kan ikke ændre dette efter udgivelse.

 3. Når du er klar, skal du gennemføre processen for butiksudgivelse for din Playtest-app. Dette inkluderer en forenklet gennemgang af butikssiden og buildet. Bemærk: Din spiltest har ikke sin egen unikke butiksside. Den vises kun som en sektion på grundspillets side. Butikstjeklisten til Playtest består kun af kapselbilleder og ikoner.

 4. Du kan starte med at åbne op for tilmelding til Steam Playtest ved at gøre den synlig på dit primære spils butiksside. Under administratorværktøjerne til dit primære spil skal du gå til fanen "Særlige indstillinger" under "Rediger butiksside" for at aktivere tilmeldinger. Når du udgiver ændringen på denne side, vil kunder se tilmeldingsknappen i Steam-butikken.

  playtest_special_settings_screenshot0.png

  Du kan vise eller skjule tilmeldinger til Playtest, når du vil.

 5. Nu, hvor kunder tilmelder sig din Steam Playtest, kan du forberede indhold til dem. Upload depoter og opsæt builds til Playtesten helt ligesom ethvert andet spil eller enhver anden demo. Du kan integrere Steamworks' tekniske funktioner, opsætte Steam Input-skabeloner, konfigurere lagring i Cloud og meget mere. Hvis du ikke har gjort noget af dette før, kan du starte med at læse dokumentationen Upload til Steam for at få hjælp.

 6. Når din Playtest er klar, og dit build er live, kan du begynde at acceptere spillere. Følg linket "Administrer din Playtest" under Steamworks-indstillinger til din Playtest-app (eller find Playtest-indstillingerne under applikationsfanen). Du kan tilføje spillergrupper, når du er klar. Spillere vælges tilfældigt fra puljen med tilmeldte.

  Du kan også vælge bestemte lande, hvis din serverkapacitet er begrænset, og du vil sikre, at din spiltest ikke forstyrres af forsinkelser.

  granting.png

 7. Når du er færdig med at indsamle spiltestdata, kan du deaktivere spiltesten ved at sætte den til "Ikke spilbar" i indstillingerne på Steam Playtest-siden på partnersiden. Denne mulighed vises ikke, mens der er åbent for tilmeldinger i Steam-butikken. Efter deaktivering starter Steam ikke Playtest-appen.

  Pas på med dette! Det kan forårsage frustration eller skuffelse for fællesskabet, hvis du fjerner spiltesten uden at fortælle om det først, så det er en god idé at give fællesskabet besked på forhånd. Du kan bruge Steams værktøjer til begivenheder og meddelelser til at informere om din spiltest.

 8. Hvis du vil genstarte din spiltest, efter den er slut (f.eks. hvis du har lavet ændringer eller øget serverkapaciteten), kan du gøre den synlig igen. Spillere, som allerede har adgang, vil fortsat have adgang og behøver ikke at tilmelde sig igen eller få adgang på ny.

Tilmeldingstype

Standardindstillingen er begrænset tilmelding: Potentielle spiltestere anmoder om adgang, og du giver adgang i partier alt efter din kapacitet til at acceptere dem.

Hvis dit spil er klar til flere personer, kan du også indstille spiltesten til "Åben tilmelding": Spillere tilføjes automatisk, når de anmoder om adgang fra grundspillets butiksside.

Hvis du skifter fra begrænset tilmelding (standardindstilling) til åben tilmelding, accepteres alle afventende anmodninger fra spiltestere automatisk. Processen starter som regel i løbet af et par minutter.

Indstillingerne for tilmeldingstype kan også styres fra Steam Playtest-siden på partnersiden. Du kan ændre tilmeldingstypen når som helst efter behov.

Almindelige konfigurationer

Spiltesten er IKKE spilbar og er IKKE åben for tilmeldinger.
Dette er standardkonfigurationen, når du først opsætter din spiltest, inden du sætter den til live eller åbner for tilmeldinger. Det bliver også den endelige konfiguration, når du er helt færdig med at køre spiltesten.

notplayablehidden.png

Spiltesten er IKKE spilbar, men er åben for nye tilmeldinger.
Dette er standardkonfigurationen, når du først opsætter din spiltest, inden du sætter den til live eller åbner for tilmeldinger. Den er også god, hvis du har afsluttet en spiltest, men har planer om at lave en anden spiltest i fremtiden og gerne vil tilføje flere spiltestere.

notplayablevisible.png

Spiltesten er spilbar og åben for nye tilmeldinger.
Denne konfiguration anbefales, hvis din spiltest er live, og du vil tilføje flere spiltestere på et senere tidspunkt, f.eks. hvis du har planer om at udvide serverkapaciteten eller tilføje nye funktioner og skal bruge spiltestere til at teste et fremtidigt build.

playablevisible.png

Spiltesten er spilbar, men er IKKE åben for nye tilmeldinger.
Vælg denne konfiguration, hvis du ikke planlægger at tilføje flere spiltestere, men ønsker, at de nuværende spiltestere fortsat skal have adgang til buildet.

playablehidden.png

Indhentning af feedback fra spillere

Det er op til dig, hvordan du vil indhente feedback fra spillere. Nogle udviklere har en stor "Feedback"-knap direkte i deres spils hovedmenu, som fører spillere til det sted, hvor udvikleren har valgt at indsamle og administrere feedback. Det kan være et Steam-forum eller din Discord-kanal, fejlsporingssoftware, dine egne websiteforummer, eller hvad du nu vil bruge.

Vi anbefaler, at du kommunikerer direkte med publikum. Fortæl brugerne, hvilken slags feedback du er interesseret i, og hvordan de bedst kan give dig feedback. Du kan også dele links til dit foretrukne feedback- eller kommunikationssystem direkte i en meddelelse til fællesskabet.

Ofte stillede spørgsmål

Sp. Hvorfor valgte Valve at arbejde på dette værktøj?
Sv. Den nye Steam Playtest-funktion var et resultat af gentagne anmodninger fra både store og små spilstudier, som ønskede at gennemføre begrænsede lavrisikotest med rigtige kunder. Udviklerteams ønskede frihed til at køre en spiltest uden at bekymre sig om brugeranmeldelser eller ønskelistetal... men de ville også kunne styre, hvornår spiltesten skulle starte, sættes på pause og afsluttes. Vi håber, at dette nye sæt værktøjer hjælper udviklere med at komme tættere på spillere og gøre deres spil endnu bedre.

Vi fandt flere andre overraskende eller uofficielle løsninger på det samme sæt problemer. F.eks. at tilbyde en demo, som egentlig bare var en åben beta, eller udgive et gratis "prologspil" for at skabe momentum. Udviklere brugte de værktøjer, de kunne, til at bygge et fællesskab og indsamle spiltestdata. Dette er store problemer at løse, så vi ønskede at komme med en officiel løsning med god understøttelse, som gør det nemmere for udviklere og mere gennemført for brugere.

Sp. Hvad hvis jeg vil køre en spiltest, men styre adgangen via Steam-nøgler?
Sv. Du kan også anmode om nøgler til din Steam Playtest. Faktisk er det den foretrukne metode at betateste sit spil på nu, hvis man skal bruge en større gruppe testere. Husk, at du også stadig altid kan teste dit spils primære appID med nøgler til tilsidesættelse af udgivelse. Du kan læse mere i dokumentationen Testning på Steam.

Sp. Jeg har et spørgsmål eller feedback. Hvordan kontakter jeg jer?
Sv. Brug kontaktformularen her, og fortæl os, hvis du oplever et problem eller har feedback om funktionen.

Sp. Hvornår kan jeg bruge Steam Playtest?
Sv. Vi synes, det er bedst, og nok også mest almindeligt, at bruge funktionen, inden spillet udgives. Din første prioritet vil nok være at slå en "kommer snart"-side op for dit spil, begynde at få spillere til at tilføje dit spil til deres ønskeliste og opbygge et fællesskab. Men når det er gjort, giver Steam Playtest dig mulighed for at få direkte spillerfeedback inden udgivelse.

Hvis du vil, kan du fortsætte med at bruge Playtest-app-ID'et til at teste nye værktøjer eller funktioner... Men husk: Steam Playtest er gratis for kunder. Adgang til spiltesten, efter spillet er udgivet, giver kun mening, hvis spillet i forvejen er gratis at spille.

Sp. Hvordan vælger Steam, hvilke spiltestere der får adgang til en begrænset spiltest?
Sv. Steam vælger spiltestere tilfældigt blandt de Steam-konti, der har anmodet om adgang. Du har mulighed for at begrænse det til bestemte lande, hvis serverkapaciteten er begrænset, eller hvis der er problemer med forsinkelser.

Sp. Hvordan får spillere besked, når de har fået adgang til spiltesten?
Sv. Spillerne modtager en e-mail fra Steam, når de er blevet tilføjet til en spiltest. De kan også se deres status på grundspillets butiksside.

Sp. Får spillere besked, når en spiltest er spilbar?
Sv. Steam sender ikke e-mails, når et build til en spiltest er angivet som spilbart/ikke spilbart. Vi anbefaler, at du bruger en meddelelse fra Steams begivenheds- og meddelelsessystem til at fortælle spillere, hvornår en spiltest er spilbar.

Sp. Hvordan afslutter jeg en Steam Playtest?
Sv. Du kan markere spiltesten som "Ikke spilbar" fra Steam Playtest-siden på partnersiden. Sørg for at deaktivere tilmelding fra butikssiden først.

Sp. Er min Steam Playtest fortrolig?
Sv. Nej. Spillere, som tilmelder sig en spiltest, er ikke underlagt en fortrolighedsaftale med dig, og der bør ikke være nogen forventninger om hemmeligholdelse. Hvis du vil køre en fortrolig beta og kræve, at spillere accepterer en fortrolighedsaftale, er der forskellige metoder.
 1. Brug app-ID'et for spiltesten, anmod om nøgler, sæt spiltesten til "Spilbar" og "Butikssynlighed" til "Skjult".
 2. Brug grundspillets app-ID, og anmod om nøgler til tilsidesættelse af udgivelse.
Begge disse metoder kræver, at du har din egen løsning til tilmelding og registrering af spillere.

Sp. Skal min Steam Playtest have en butiksside? Kan kunder finde den i butikken?
Sv. Spiltesten har ikke sin egen butiksside. Den vises på grundspillets butiksside. På den måde ledes søgetrafik, butiksanbefalinger osv. til det rigtige produkt, hvor brugere kan lægge det til deres ønskeliste og følge spillet.

Sp. Må jeg kræve betaling for adgang til min spiltest?
Sv. Nej. Steam Playtest er designet til at være gratis at tilmelde sig. Og eftersom spiltest kan deaktiveres når som helst, er det ikke i orden at slå mønt af dem med transaktioner i spil eller ved at sælge adgang. Hvis du er klar til at opkræve betaling for igangværende arbejde på dit spil, skal du bruge tidlig adgang på Steam.

Sp. Hvordan koordinerer jeg spillere til en online-/multiplayerspiltest?
Sv. Nogle multiplayerspil ønsker at åbne serverne op i begrænsede perioder, og det er OK at bruge Steam Playtest til dette. Vi anbefaler, at du bruger Steam-begivenheder og -meddelelser til at fortælle spillere om planlagte opdateringer og koordinerede spiltest.

Sp. Vil det forstyrre mit rigtige spil, hvis jeg kører en Steam Playtest?
Sv. Din Steam Playtest har et andet app-ID end dit grundspil. Så ting som spilletid, ønskelister, anmeldelser, refunderinger osv. er også adskilt. For eksempel:
 • En kunde, som tilføjer dit spil til sin ønskeliste, vil ikke se nogen ændring af ønskelisten, når de tilslutter sig eller forlader din spiltest.
 • En kunde, som kun har deltaget i din Playtest, kan ikke anmelde det reelle spil.
 • En kundes spilletid i din Playtest påvirker ikke Steam-refunderingspolitikken eller spillerens mulighed for at få et køb af det rigtige spil refunderet.
 • En kundes spilletid i din Playtest påvirker ikke optjening af byttekort og låser heller ikke op for belønninger.