Steamworks-dokumentaatio
Steamin pelinaikainen yhteisö

Yleiskatsaus

Pelinaikainen yhteisö on osa Steamin käyttöliittymää, ja sen voi aktivoida melkein minkä tahansa Steamin kautta käynnistetyn pelin päälle. Pelinaikaisessa yhteisössä voi käyttää kaveriluetteloa, selainta ja chatia sekä tehdä pelinsisäisiä lisäsisältöostoja.

Yhteisöikkuna avataan oletusarvoisesti näppäinyhdistelmällä Vaihto + Tab, mutta sen voi muuttaa Steamin asetuksissa.

Vaatimukset

Pelinaikaisen yhteisön toiminta ei vaadi peliltäsi mitään erikoista. Se liitetään automaattisesti kaikkiin Steamin kautta käynnistettäviin peleihin. Kehitysvaiheessa ja silloin, kun peliä käytetään vianetsintätilassa, pelinaikainen yhteisö ladataan kutsulla SteamAPI_Init. Kutsu SteamAPI_Init on tehtävä ennen OpenGL/D3D-laitteen alustamista, sillä muuten sitä ei voida liittää laitteen luontiin.

Pelinaikainen yhteisö tukee pelejä, joissa käytetään DirectX:n versioita 7–12, OpenGL:ää, Metalia ja Vulkania. Pelinaikainen yhteisö ei toimi ohjelmistolla rasteroiduissa peleissä.
NOTE: The overlay is automatically disabled for 'Software' app types. If you need the overlay enabled, please Contact Support.

Pelinaikaisen yhteisön aktivoiminen sovelluksessa

Steamworks-ohjelmointirajapinta sisältää joukon toimintoja, joilla voi käynnistää pelinaikaisen yhteisön suoraan.

Viestintä pelinaikaisen yhteisön ja pelin välillä

Seuraavat signaalit (takaisinkutsut) lähetetään Steamistä peliisi sen mukaan, mitä käyttäjä tekee pelinaikaisessa yhteisössä:
  • GameOverlayActivated_t
    Julkaistaan, kun pelinaikainen yhteisö aktivoituu tai sulkeutuu. Peli voi käyttää tätä yksinpelin keskeyttämiseen tai jatkamiseen.
  • GameServerChangeRequested_t
    Julkaistaan, kun käyttäjä valitsee kaverin pelin, johon hän haluaa liittyä. Signaali sisältää tiedot pelipalvelimesta, johon liitytään.
  • GameLobbyJoinRequested_t
    Julkaistaan, kun käyttäjä valitsee kaverin pelin, johon hän haluaa liittyä. Signaali sisältää tiedot aulasta, johon liitytään.

Usein kysytyt kysymykset

HUOM! Saatat löytää vastauksia kysymyksiisi asiakkaiden tukisivustolta. Kuten esimerkiksi: Steamin pelinaikainen yhteisö ei aukea.

K: Miksi Steamin pelinaikainen yhteisö kaataa sovellukseni?

V: Steamin pelinaikaista yhteisöä käytetään tuhansissa peleissä. Se on testattu perinpohjaisesti ja harvoin kaatumisen syynä. Se kuitenkin liitetään peliin tavalla, joka usein paljastaa muistivuotoja tai muistin vioittumista renderointiin käyttämäsi ohjelmointirajapinnan käytössä. Tällaiset ongelmat eivät välttämättä ole vaikuttaneet pelaamiseen.

Kun haluat suorittaa esimerkiksi DirectX:ää käyttävän pelin kaatumisen vianmäärityksen, yritä selvittää suorituksenaikaista D3D-vianetsintää käyttämällä, miksi D3D joutui vikatilaan. Ota vianetsinnän ajaksi kaikki tason tieto-, varoitus-, virhe- ja ilmoitussyötteet käyttöön. Saatat näin saada lisätietoja yhteydettömäksi jääneistä D3D-resursseista. Jos et löydä mitään tällä tavalla, kyseessä voi olla yleisempi muistin vioittumisongelma. Jos ongelma ilmenee aina suljettaessa, kyseessä on todennäköisesti sulkemisjärjestykseen liittyvä ongelma, jossa peli ei suorita asianmukaisia poistotoimenpiteitä sulkeutuessaan.

Jos sovellus kaatuu pelinaikaisessa yhteisössä vianetsinnän jälkeenkin, ilmoita ongelmasta Steamworksin kehittäjäryhmässä.

K: Miksi Steamin pelinaikainen yhteisö ei tule näkyviin sovelluksessani?

V: Varmista, että yllä mainitut vaatimukset (Vaatimukset) täyttyvät. Jos vaatimukset täyttyvät, eikä pelinaikainen yhteisö tule näkyviin, varmista, että sovellus käynnistetään Steam-sovelluksen kautta joko suoraan aulasta tai pikakäynnistysluettelosta tai kutsulla SteamAPI_RestartAppIfNecessary.

Q. My game is using D12onWin7, and the Steam overlay is not working. Why?

A. Please refer to this Microsoft document on how to add Steam overlay support.