Steamworks-dokumentaatio
Steam-tuotetunnukset

Yleiskatsaus

Steam-tuotetunnukset on luotu pelinkehittäjien käteväksi työkaluksi, jolla he voivat myydä pelejään muissa kaupoissa ja vähittäismyymälöissä. Steam-tuotetunnukset ovat maksuttomia, ja asiakas voi aktivoida ne Steamissä ja saada näin käyttöoikeuden tuotteeseen.

Valve tarjoaa saman maksuttoman yhteyden ja palvelut Steamin tuotetunnuksen aktivoivalle asiakkaalle kuin sellaiselle asiakkaalle, joka ostaa tuotetunnuksen Steamissä. Kohtele Steam-asiakkaitasi yhtä hyvin kuin asiakkaita, jotka ostavat Steamin tuotetunnuksia Steamin ulkopuolelta. Tuotetunnusten luomisesta Steamissä ei veloiteta mitään, mutta pyydämme kumppaneitamme käyttämään palvelua kohtuuden nimissä ja järkevästi.

Lisätietoja tuotetunnusten toiminnasta asiakkaiden näkökulmasta löytyy asiakkaan tukisivustolta.

https://www.youtube.com/watch?v=V0tRQgNiQMo

Tuotetunnustyypit

Tuotetunnukset voidaan liittää seuraaviin pakettityyppeihin:
 • Perustuotetunnus
  Tämä on Steamin yleisin tuotetunnustyyppi. Se on yleensä liitetty kaupan tai Steamin tunnuspakettiin. Sitä voi käyttää jälleenmyyntipakkauksissa tai alennusmyynneissä muilla sivustoilla. Nämä tuotetunnukset avaavat tuotteen käyttöön, kun se on julkaistu ja merkitty pelattavaksi Steamissä.
 • Julkaisun ohitustunnus
  Tällä tuotetunnuksella myönnetään käyttöoikeus tuotteeseen ennen sen julkaisua Steamissä. Julkaisun ohitustunnus on tarkoitettu käytettäväksi pienimuotoisiin beta-testeihin sekä lehdistön/mielipidevaikuttajien käyttöön. Katsomme jokaista pyyntöä tapauskohtaisesti. Yleensä alle tuhat tuotetunnusta riittää tähän tarkoitukseen. Beta-testien julkaisun ohitustunnuksia ei saa myydä.
 • Dev Comp (tai devcomp) -tunnus
  Tämä tunnus on tarkoitettu vain kehittäjien käyttöön. Sillä annetaan kehittäjille tuotteen käyttöoikeus automaattisesti. Dev Comp -tunnuksia tarvitaan yleensä vain muutama.
  HUOM. Dev Comp -tunnuksia ei saa jaella asiakkaille.

Steam-tuotetunnusten säännöt ja ohjeet

 • Käytä tuotetunnuksia pelin myymiseen muissa kaupoissa samalla tavalla kuin myyt peliäsi Steamissä. On tärkeää, ettei Steamin asiakkaita kohdella huonommin.

 • Voit hyvin tarjota alennusta eri kaupoissa eri ajankohtina, kunhan teet saman tarjouksen Steamin asiakkaille kohtuullisen ajan sisällä.

 • Peliä voi tarjota joskus, sen elinkaaren sopivalla hetkellä osana myyntipakettia tai tilausta. Muista, että hinnan tulee olla asiakkaille myyntipaketissa tai tilauksessa sellainen, jolla olet valmis myymään pelin yksittäin tai alennuksella Steamissä. Teoriassa sitä voidaan verrata mihin tahansa muuhun tarjoukseen: jos annat kunnon alennuksen yhdessä paikassa, tee niin myös muualla. Haluamme välttää tilanteen, jossa asiakas saa huonomman tarjouksen Steamin kaupasta. Jos haluat keskustella erityisestä myyntiskenaariosta, ota yhteyttä kehittäjän tukityökalun kautta.

 • Älä jaa Steam-tuotetunnuksia maksutta, jos et tarjoa Steamin asiakkaille samaa eli anna peliä ilmaiseksi. Jos haluat järjestää arvonnan Steamissä, ota meihin yhteyttä lähettämällä tukipyyntö .

 • Steam-tuotetunnuksia ei tulisi myydä isoissa erissä. Älä myy peliäsi sivustoilla, jotka tarjoavat asiakkaille mahdollisuuden ostaa peliä suurissa erissä paljousalennuksella. Älä myöskään sisällytä peliäsi myyntipaketteihin sivustoilla, jotka mahdollistavat useiden myyntipakettien ostamisen paljousalennuksella.

 • Valve pidättää itsellään oikeuden tuotetunnusten kieltämiseen tai niiden kumoamiseen kumppaneilta, jotka väärinkäyttävät niitä tai käyttävät niitä epäedullisella tavalla Steamin asiakkaiden kannalta.

 • Jos huomaamme sinun pyytäneen huomattavan määrän tuotetunnuksia tarjoamatta Steamin asiakkaille hyvää tarjousta, saatamme evätä pyyntösi.

 • Valve pidättää itsellään oikeuden poistaa tuotetunnusten pyyntöoikeuden kumppaneilta, joiden yksinomainen liiketoiminta on Steam-tuotetunnusten myyminen tarjoamatta lisäarvoa tai hyvää tarjousta Steamin asiakkaille.

  Tuotetunnuksia ei voi luoda seuraaville tuotteille:
  • Ilmaistuotteet
   Ota yhteyttä Valveen, jos haluat jaella tuotetunnuksia ilmaispaketille tai muille kuin aletuotteille (kuten tapahtumapalkinnot ja erikoiskampanjat).
  • Steam-myyntipaketit
   Steam-tuotetunnuksia ei voi luoda Steam-myyntipaketeille. Tuotetunnukset on luotava myyntipaketin yksittäisille sovelluksille.

  Tuotetunnusten käyttö

  Tuotetunnusten pyytäminen

  Tuotetunnuksia hankitaan pyytämällä niitä Steamworks-portaalissa. Pyydä tuotetunnuksia klikkaamalla Pyydä Steam-tuotetunnuksia -painiketta sovelluksesi aloitussivulla Steamworksissa. Jos et näe kyseistä painiketta, tililläsi ei ole lupaa luoda Steam-tuotetunnuksia.
  HUOM. Valve tarkistaa pyynnön ennen käsittelyä, jos pyydät ison määrän tuotetunnuksia.

  Tuotetunnusten noutaminen

  Kun pyyntö on käsitelty, voit noutaa tuotetunnukset sovelluksen aloitussivulta Steamworksista klikkaamalla Pyydä Steam-tuotetunnuksia. Tuotetunnukset voi ladata tekstitiedoston sisältävänä zip-tiedostona. Tuotetunnukset voi ladata vain niitä pyytänyt käyttäjä.

  Tuotetunnusten merkitseminen

  On erittäin tärkeää merkitä tuotetunnukset asianmukaisesti, jotta voit pitää niistä kirjaa. Jos esimerkiksi pyydät joukon tunnuksia myytäväksi vähittäismyynnissä Ranskassa, voit valita Ranska-tunnuksen. Tuotteen myynnin seuraaminen muissa kaupoissa on tärkeä vastuullisuuden mittari. Merkitsemättömät tunnuspyynnöt saatetaan evätä.

  Tuotetunnuskyselyt

  Jos pitää etsiä tuotetunnusta, se onnistuu Steam-tuotetunnuskyselyn sivulla.

  Vain Pyydä Steam-tuotetunnuksia -oikeuden omaavat tilit voivat tehdä tuotetunnuskyselyjä. Voit etsiä tuotetunnusta vain itse pyytämiesi tunnusten joukosta tai jos tunnus sisältää sovellustunnuksia, joihin sinulla on tuotetunnusoikeudet. Jos yrität etsiä tuotetunnusta, johon sinulla ei ole oikeuksia tai joka on virheellinen, saat tuloksena vain ilmoituksen tunnuksen virheellisyydestä.

  Tuotetunnusten kieltäminen

  Jos sinun on kiellettävä tuotetunnus, se onnistuu Estä Steam-tuotetunnuksia tai poista niitä käytöstä -sivulla.

  Kuten tuotetunnusten kyselyssäkin, voit kieltää vain tunnuksia, joihin sinulla on käyttöoikeus. Prosessin toisessa vaiheessa voit valita, haluatko kieltää erän kaikki tunnukset vai vain vielä lunastamattomat tunnukset. Ole varovainen tuotetunnusten kieltämisessä, jotta et vahingossa poista käyttöoikeutta siihen oikeutetuilta asiakkailta.

  Voit kieltää tuotetunnuksia, kun haluat perua käyttöoikeuden siihen oikeutetuilta käyttäjiltä (esimerkiksi beta-testin loppuessa) tai kun niitä on varastettu tai ostettu vilpillisesti. Kun tuotetunnus on kielletty, kieltoa ei voi enää poistaa.

  Jos estettäviä tuotetunnuksia on paljon, ne kannattaa jakaa 10 000 ryhmiin tekstitiedostoa kohti. Estä Steam-tuotetunnuksia tai poista niitä käytöstät -sivu pystyy käsittelemään suurempia eriä, mutta saattaa antaa aikakatkaisun vuoksi virheilmoituksen, vaikka tunnusten estäminen todellisuudessa onnistui.

  Lisäohjeita

  • Pyydä tuotetunnuksia pienissä erissä.
   Arvioi huolellisesti tarvitsemiesi tuotetunnusten määrä. Tuotetunnuksia voi olla kätevintä käsitellä pienissä määrissä ja pyytää tarvittaessa lisää. Toimita kolmannen osapuolen jakelijoille järkevä määrä tunnuksia. Jos jakelija tekee virheen, tunnuksille tapahtuu jotain tai ne varastetaan, on hyvä, jos niitä oli vähän. Tuotetunnuksia kannattaa ajatella ikään kuin käteisenä.

  • Steam-tuotetunnukset edellyttävät varovaisuutta.
   Olemme kuulleet tapauksista, joissa toimittajina tai jälleenmyyjinä esiintyvät huijarit ovat saaneet hankittua avaimia ja myyneet niitä sitten eteenpäin.

  • Ennakko-ostot.
   Emme yleensä kannusta kehittäjiä käyttämään ennakko-ostotarjouksia Steamissä. Jos tarjoat tuotettasi ennakko-ostettavaksi Steamin ulkopuolella ja ennakkoon ostava käyttäjä saa Steam-tuotetunnuksen, sen tulisi avata tuote käyttöön samaan aikaan, kun se tulee ostettavaksi Steamin kautta.

  • Beta-testaus.
   Tuotetunnukset ovat kätevä tapa päästää pelaajat testaamaan peliäsi varhaisessa vaiheessa tai antaa heille pelin suljettu alfa- tai beta-versio käyttöön. Huomaa, että jos pelaajalla on pelisi toivelistalla, kun hän aktivoi yhden tuotetunnuksista, peli poistuu käyttäjän toivelistalta. Jos suunnittelet laajempaa beta-testiä, johon tarvitaan useita tuhansia julkaisun ohitustunnuksia, sinun tulee käyttää Steam Playtest -toimintoa. Lisätietoa toiminnosta löytyy täältä.

  • Steamin ulkopuoliset myyntipaketit.
   Saat käyttää tuotetunnuksia tuotteesi jakeluun pakettitarjousten kautta Steamin ulkopuolella. Kehittäjät ovat kertoneet, että "maksa mitä jaksat" -tyyppiset myyntipaketit ovat hyvä ansaintamahdollisuus silloin, kun tuote alkaa olla elinkaarensa loppupäässä.

   Kaikissa tuotetunnuksia jakelevissa järjestelmissä on kuitenkin se varteenotettava riski, että pakettien ostajat yrittävät aktiivisesti myydä tuotteesi tuotetunnuksia eteenpäin, jolloin mahdollisuus myydä sitä täyteen hintaan heikkenee. Pakettitarjoukseen osallistuminen vastaa merkittävää alennuskampanjaa ja voi syödä tulevien kampanjoidesi tehoa. Lisätietoja saat alennusten ja kampanjoiden parhaita käytäntöjä koskevasta dokumentaatiosta.

  • Joukkorahoitus.
   Tuotetunnuksilla voi myöntää tukijoille palkintoja ja käyttöoikeuksia tuotteeseen. Voit myös tarjota tukijoille tunnuksia beta-testiin ennen julkaisua, mutta ne eivät saisi päätyä muille kuin tukijoille. Niitä ei esimerkiksi tulisi myydä joukkorahoituskampanjan ulkopuolella – paitsi jos beta-versio on myynnissä myös Steamin kautta.

   Steamin tuotetunnuksia voi markkinoida palkintona vain tuotteille, joille on jo vahvistettu Steam-jakelu. Valven tai Steamin logoja ei saa käyttää sellaisen tuotteen markkinointiin, jolla ei ole voimassa olevaa Steamin jakelusopimusta. Jos tuotteen joukkorahoitus jatkuu, eikä sille ole määritetty päättymispäivää, Steam-tuotetunnusten myyminen on sallittua vain, jos tuote on ostettavissa myös Steamin kautta korkeintaan samaan hintaan kuin joukkorahoituskampanjassa. Jos myyt Steamin tuotetunnuksia tuotteen beta- tai Early Access -versioon, sinun tulee noudattaa alla lueteltuja Early Access -vaatimuksia.

  • Tuotetunnukset ja Early Access -nimikkeet.
   Jos pyydät Steam-tuotetunnuksia Early Access -nimikkeen jakeluun tai myymiseen Steamin ulkopuolella, sinun on liitettävä mukaan Steamin Early Access -brändäysvaatimuksissa määritellyt materiaalit.

   Huomaa, että Steam-tuotetunnusten myyminen on sallittua vain, jos tuote on ostettavissa myös Steamin kautta samaan hintaan tai halvemmalla kuin muissa palveluissa tai sivustoilla.
  HUOM. Valve pidättää itselleen oikeuden evätä tuotetunnuspyynnöt.

  Usein kysytyt kysymykset


  K: Miten voin käyttää tuotetunnuksia tuotteeni testaamiseen?
  V: Lisätietoja testaamisesta tuotetunnusten avulla löytyy Testaaminen Steamissä -dokumentaatiosta. Voit myös tehdä beta-testikierroksen ilman tuotetunnuksia. Lisätietoja löytyy Steam Playtest -dokumentaatiosta.

  K: Kuinka monta tuotetunnusta voin pyytää?
  V: Voit pyytää niin monta tunnusta kuin tarvitset, mutta Valve tarkistaa pyyntösi varmistaakseen, että Steamin asiakkaita kohdellaan tasapuolisesti, eikä tuotetunnuksia käytetä väärin.

  K: Miksi tuotetunnuspyyntöni evättiin?
  V: Pyyntösi on saatettu evätä pyydettyjen tunnusten määrän takia. Jos huomaamme sinun pyytäneen huomattavan määrän tuotetunnuksia tarjoamatta Steamin asiakkaille hyvää tarjousta, saatamme evätä pyyntösi.

  Pyyntö on saatettu evätä myös sen takia, että se koski julkaisutilan ohituksen sisältävää pakettia. Julkaisun ohitustunnuksella sisältö on pelattavissa heti aktivoinnin jälkeen. Testaus-, markkinointi- tai mediakäyttöön tarkoitettuja julkaisun ohitustunnuksia myönnetään vain pienissä erissä, ja niiden käyttötarkoitus on oltava asianmukaisesti merkitty. Muutoin pyyntösi saatetaan evätä. Jos tunnuspyyntö on tarkoitettu kaupalliseen tarkoitukseen, varmista, että paketti ei ohita sovelluksen julkaisutilaa.

  K: Tarvitsenko tuotetunnuksia, jos haluan jaella pelini Steam-versiota jälleenmyyjien kautta?
  V: Riippumatta siitä, luotko tuotteestasi Gold Master -version, sinun on silti toimitettava tuotetunnukset kaikille fyysisen tai digitaalisen version jälleenmyyjille.

  Monet jälleenmyyjät edellyttävät itseasentuvaa sovelluspakettia. SteamPipen avulla voit luoda jälleenmyynnin asennuspaketin Steamiä varten jo luomiesi depottien ja asennuskomentosarjan pohjalta. Voit mukauttaa asennusohjelmaa omaan brändiisi sopivalla grafiikalla ja äänillä.

  Jos et voi tai halua toimittaa asennuspakettia, voit toimittaa Steamin aktivointikoodin eli Steamin tuotetunnuksen ja ohjeet koodin lunastamiseen Steamissä.

  K: Vanhenevatko julkaisun ohitustunnukset, kun sovellus on julkaistu?
  V: Ei, tuotetunnukset eivät vanhene automaattisesti. Pelaaja saa pitää pelin, jos hän lunasti beta-tuotetunnuksen ennen pelin julkaisua. Jos haluat evätä pääsyn peliin suljetun betan jälkeen, katso lisätietoa Tuotetunnusten kieltäminen -osiosta yllä.