Steamworks-dokumentaatio
Steamin tuotetunnukset

Yleiskatsaus

Steamin tuotetunnukset on luotu pelinkehittäjien käteväksi työkaluksi, jolla he voivat myydä pelejään muissa kaupoissa ja vähittäismyymälöissä. Steamin tuotetunnukset ovat maksuttomia. Aktivoimalla tuotetunnuksen Steamissä asiakas saa käyttöoikeuden tuotteeseen.

Valve tarjoaa saman maksuttoman yhteyden ja palvelut Steamin tuotetunnuksen aktivoivalle asiakkaalle kuin asiakkaalle, joka ostaa tuotetunnuksen Steamissä. Kohtele Steam-asiakkaitasi yhtä hyvin kuin asiakkaita, jotka ostavat Steamin tuotetunnuksia Steamin ulkopuolelta. Tuotetunnusten luomisesta Steamissä ei veloiteta mitään, mutta pyydämme kumppaneitamme käyttämään palvelua kohtuuden nimissä ja järkevästi.

Lisätietoja tuotetunnusten toiminnasta asiakkaiden näkökulmasta löytyy asiakassivustolta.

Tuotetunnustyypit

Tuotetunnuksia ja pakettityyppejä on erilaisia.
 • Perustuotetunnus.
  Tämä on Steamin yleisin tuotetunnustyyppi. Se on yleensä liitetty kaupan tai Steamin tunnuspakettiin. Sitä voi käyttää jälleenmyyntipakkauksissa tai alennusmyynneissä muissa sivustoissa. Tällainen tuotetunnus avaa tuotteen käyttöön, kun se on julkaistu ja merkitty pelattavaksi Steamissä.
 • Julkaisuohitustunnus.
  Tällä tuotetunnuksella myönnetään käyttöoikeus tuotteeseen ennen sen julkaisua Steamissä. Julkaisuohitustunnus on tarkoitettu käytettäväksi pienimuotoisiin betatesteihin sekä lehdistön/mielipidevaikuttajien käyttöön. Katsomme jokaista pyyntöä tapauskohtaisesti. Yleensä alle tuhat tuotetunnusta riittää tähän tarkoitukseen. Betatestien julkaisuohitustunnuksia ei saa myydä.
 • Dev Comp (tai devcomp) -tunnus.
  Tämä tunnus on tarkoitettu vain kehittäjien käyttöön. Sillä annetaan kehittäjille tuotteen käyttöoikeus automaattisesti. Dev Comp -tunnuksia tarvitaan yleensä vain kourallinen.
  HUOM! Dev Comp -tunnuksia ei saa jaella asiakkaille.

Steamin tuotetunnusten säännöt ja ohjeet

 • Käytä tuotetunnuksia pelin myymiseen muissa kaupoissa samalla tavalla kuin myyt peliäsi Steamissä. On tärkeää, että asiakkaat eivät voi muualla tehdä parempia kauppoja kuin Steamissä.

 • Voit hyvin tarjota alennusta eri kaupoissa eri ajankohtina, kunhan teet saman tarjouksen Steamin asiakkaille kohtuullisen ajan sisällä.

 • Peliä voi tarjota joskus, sen elinkaaren sopivalla hetkellä osana myyntipakettia tai tilausta. Muista, että hinnan, jolla asiakkaat mieltävät ostavansa pelisi osana myyntipakettia tai tilausta, tulee olla sellainen, jolla olet valmis myymään peliä Steamissä sellaisenaan tai alennuksella. Teoriassa sitä voidaan verrata mihin tahansa muuhun tarjoukseen: jos annat kunnon tarjouksen yhdessä paikassa, tarjoa se myös muualla. Haluamme välttää tilanteen, jossa asiakas saa huonomman tarjouksen Steamin kaupasta. Jos haluat keskustella erityisestä myyntiskenaariosta, ota yhteyttä kehittäjän työkalun kautta.

 • Älä jaa Steamin tuotetunnuksia maksutta, jos et tarjoa Steamin asiakkaille samaa eli anna peliä ilmaiseksi. Jos haluat järjestää Steamissä peliarvonnan, ota ensin meihin yhteyttä osoitteella Steampublish@valvesoftware.com

 • Steamin tuotetunnuksia ei tulisi myydä isoissa erissä. Älä myy peliäsi sivustoilla, jotka tarjoavat asiakkaille mahdollisuuden ostaa peliä suurissa erissä paljousalennuksella. Älä myöskään sisällytä peliäsi myyntipaketteihin sivustoilla, jotka mahdollistavat useiden myyntipakettien ostamisen paljousalennuksella.

 • Valve pidättää itsellään oikeuden tuotetunnusten kieltämiseen tai niiden kumoamiseen kumppaneilta, jotka väärinkäyttävät niitä tai käyttävät niitä epäedullisella tavalla Steamin asiakkaiden kannalta.

 • Jos huomaamme sinun pyytäneen huomattavan määrän tuotetunnuksia tarjoamatta Steamin asiakkaille hyvää tarjousta, saatamme evätä pyyntösi.

 • Valve pidättää itsellään oikeuden poistaa tuotetunnusten pyyntöoikeuden kumppaneilta, joiden yksinomainen liiketoiminta on Steamin tuotetunnusten myyminen tarjoamatta lisäarvoa tai hyvää tarjousta Steamin asiakkaille.

  Tuotetunnuksia ei voi luoda seuraaville tuotteille:
  • Ilmaistuotteet.
   Ota yhteyttä Valveen, jos haluat jaella tuotetunnuksia ilmaispaketille tai tuotteelle, joka ei koskaan tule alennukseen (kuten tapahtumapalkinnot ja erikoiskampanjat).
  • Steam-myyntipaketit.
   Steamin tuotetunnuksia ei voi luoda Steam-myyntipaketeille. Sinun on luotava tuotetunnukset myyntipaketin yksittäisille sovelluksille.

  Tuotetunnusten käyttö

  Tuotetunnusten pyytäminen

  Tuotetunnuksia hankitaan pyytämällä niitä Steamworks-portaalissa. Pyydä tuotetunnuksia klikkaamalla "Pyydä Steam-tuotetunnuksia" -painiketta sovelluksesi aloitussivulla Steamworksissä. Jos et näe kyseistä painiketta, tililläsi ei ole lupaa luoda Steam-tuotetunnuksia.
  HUOM! Jos pyydät suuria määriä tuotetunnuksia, Valve tarkistaa pyynnön ennen käsittelyä.

  Tuotetunnusten noutaminen

  Kun pyyntö on käsitelty, voit noutaa tuotetunnukset klikkaamalla "Pyydä Steam-tuotetunnuksia" -painiketta sovelluksesi aloitussivulla Steamworksissä. Tuotetunnukset voi ladata tekstitiedoston sisältävänä zip-tiedostona. Tuotetunnukset voi ladata vain niitä pyytänyt käyttäjä.

  Tuotetunnusten merkitseminen

  On erittäin tärkeää merkitä tuotetunnukset asianmukaisesti, jotta voit pitää niistä kirjaa. Jos esimerkiksi pyydät joukon tunnuksia myytäväksi vähittäismyynnissä Ranskassa, voit valita Ranska-tunnuksen. Tuotteen myynnin seuraaminen muissa kaupoissa on tärkeä vastuullisuuden mittari. Merkitsemättömät tunnuspyynnöt saatetaan evätä.

  Tuotetunnuskyselyt

  Jos sinun on löydettävä tuotetunnus, se onnistuu Steamin tuotetunnusten kysely -sivulla.

  Tuotetunnuskyselyjä voi tehdä vain tileillä, joilla on oikeus pyytää tuotetunnuksia. Voit etsiä tuotetunnusta vain itse pyytämiesi tunnusten joukosta tai jos tunnus sisältää sovellustunnuksia, joihin sinulla on tuotetunnusoikeudet. Jos yrität etsiä tuotetunnusta, johon sinulla ei ole oikeuksia tai joka on virheellinen, saat tuloksena vain ilmoituksen tunnuksen virheellisyydestä.

  Tuotetunnusten kieltäminen

  Jos sinun on kiellettävä tuotetunnus, se onnistuu Kiellä Steamin tuotetunnuksia -sivulla.

  Samalla tavoin kuin tuotetunnusten kyselyissä, voit kieltää vain tunnuksia, joihin sinulla on käyttöoikeus. Prosessin toisessa vaiheessa voit valita, haluatko kieltää erän kaikki tunnukset vai vain vielä lunastamattomat tunnukset. Ole varovainen tuotetunnusten kieltämisessä, jotta et vahingossa poista käyttöoikeutta siihen oikeutetuilta asiakkailta.

  Voit kieltää tuotetunnuksia, kun haluat perua käyttöoikeuden siihen oikeutetuilta käyttäjiltä (esimerkiksi betatestin loppuessa) tai kun niitä on varastettu tai ostettu vilpillisesti. Kun tuotetunnus on kielletty, kieltoa ei voi enää poistaa.

  Lisäohjeita

  • Pyydä tuotetunnuksia pienissä erissä.
   Arvioi huolellisesti tarvitsemiesi tuotetunnusten määrä. Tuotetunnuksia voi olla kätevintä käsitellä pienissä määrissä ja pyytää tarvittaessa lisää. Toimita kolmannen osapuolen jakelijoille järkevä määrä tunnuksia. Jos jakelija tekee virheen, tunnuksille tapahtuu jotain tai ne varastetaan, on hyvä, jos niitä oli vähän. Tuotetunnuksia kannattaa ajatella ikään kuin käteisenä.

  • Steamin tuotetunnukset edellyttävät varovaisuutta.
   Olemme kuulleet tapauksista, joissa toimittajina tai jälleenmyyjinä esiintyvät huijarit ovat saaneet hankittua avaimia ja myyneet niitä sitten eteenpäin.

  • Ennakko-ostot.
   Emme yleensä kannusta kehittäjiä käyttämään ennakko-ostotarjouksia Steamissä. Jos tarjoat tuotettasi ennakko-ostettavaksi Steamin ulkopuolella ja ennakkoon ostava käyttäjä saa Steamin tuotetunnuksen, sen tulisi avata tuote käyttöön samaan aikaan kun se tulee ostettavaksi Steamin kautta.

  • Betatestaus.
   Tuotetunnukset ovat kätevä tapa päästää pelaajat testaamaan peliäsi varhaisessa vaiheessa tai antaa heille pelin suljettu alfa- tai betaversio käyttöön. Jos suunnittelet suurimittaista betatestiä, johon tarvitaan useita tuhansia julkaisuohitustunnuksia, ota yhteyttä suoraan Steamiin.

  • Steamin ulkopuoliset myyntipaketit.
   Saat käyttää tuotetunnuksia tuotteesi jakeluun pakettitarjousten kautta Steamin ulkopuolella. Kehittäjät ovat kertoneet, että "maksa mitä jaksat" -tyyppiset myyntipaketit ovat hyvä ansaintamahdollisuus silloin, kun tuote alkaa olla elinkaarensa loppupäässä.

   Kaikissa tuotetunnuksia jakelevissa järjestelmissä on kuitenkin se varteenotettava riski, että pakettien ostajat yrittävät aktiivisesti myydä tuotteesi tuotetunnuksia eteenpäin, jolloin mahdollisuus myydä sitä täyteen hintaan heikkenee. Pakettitarjoukseen osallistuminen vastaa merkittävää alennuskampanjaa ja voi syödä tulevien kampanjoidesi tehoa. Lisätietoja saat alennuksien ja kampanjoiden parhaita käytäntöjä koskevasta dokumentaatiosta.

  • Joukkorahoitus.
   Tuotetunnuksilla voi myöntää tukijoille palkintoja ja käyttöoikeuksia tuotteeseen. Voit myös tarjota tukijoille tunnuksia betatestiin ennen julkaisua, mutta ne eivät saisi päätyä muille kuin tukijoille. Niitä ei esimerkiksi tulisi myydä joukkorahoituskampanjan ulkopuolella – paitsi jos betaversio on myynnissä myös Steamin kautta.

   Steamin tuotetunnuksia voi markkinoida palkintona vain tuotteille, joille on jo vahvistettu Steam-jakelu. Valven tai Steamin logoja ei saa käyttää sellaisen tuotteen markkinointiin, jolla ei ole voimassa olevaa Steamin jakelusopimusta. Jos tuotteen joukkorahoitus jatkuu, eikä sille ole määritetty päättymispäivää, Steamin tuotetunnusten myyminen on sallittua vain, jos tuote on ostettavissa myös Steamin kautta korkeintaan samaan hintaan kuin joukkorahoituskampanjassa. Jos myyt Steamin tuotetunnuksia tuotteen beta- tai Early Access-versioon, sinun tulee noudattaa alla lueteltuja Early Access -vaatimuksia.

  • Tuotetunnukset ja Early Access -nimikkeet.
   Jos pyydät Steamin tuotetunnuksia Early Access -nimikkeen jakeluun tai myymiseen Steamin ulkopuolella, sinun on liitettävä mukaan Steamin Early Access -brändäysvaatimuksissa määritellyt materiaalit.

   Huomaa, että Steamin tuotetunnusten myyminen on sallittua vain, jos tuote on ostettavissa myös Steamin kautta korkeintaan samaan hintaan kuin muissa palveluissa tai sivustoissa.
  HUOM! Valve pidättää itselleen oikeuden evätä tuotetunnuspyynnöt.

  Usein kysytyt kysymykset

  • K: Miten voin käyttää tuotetunnuksia tuotteeni testaamiseen?

   V: Lisätietoja testaamisesta tuotetunnusten avulla on ohjeaiheessa Sovelluksen testaaminen.

  • K: Kuinka monta tuotetunnusta voin pyytää?

   V: Voit pyytää niin monta tunnusta kuin tarvitset, mutta Valve tarkistaa pyyntösi varmistaakseen, että Steamin asiakkaita kohdellaan tasapuolisesti, eikä tuotetunnuksia käytetä väärin.

  • K: Miksi tuotetunnuspyyntöni evättiin?

   V: Pyyntösi on saatettu evätä pyydettyjen tunnusten määrän takia. Jos huomaamme, että olet pyytänyt suuren määrän tuotetunnuksia, mutta Steamin asiakkaat eivät saa rahalleen vastinetta, saatamme evätä pyyntösi.

   Pyyntö on saatettu evätä myös sen takia, että se koski julkaisutilan ohituksen sisältävää pakettia. Julkaisuohitustunnuksella sisältö on pelattavissa heti aktivoinnin jälkeen. Testaus-, markkinointi- tai mediakäyttöön tarkoitettuja julkaisuohitustunnuksia myönnetään vain pienissä erissä ja niiden käyttötarkoitus on oltava asianmukaisesti merkitty. Muutoin pyyntösi saatetaan evätä. Jos tunnuspyyntö on tarkoitettu kaupalliseen tarkoitukseen, varmista, että paketti ei ohita sovelluksen julkaisutilaa.

  • K: Tarvitsenko tuotetunnuksia, jos haluan jaella pelini Steam-versiota jälleenmyyjien kautta?

   V: Riippumatta siitä, luotko tuotteestasi Gold Master -version, sinun on silti toimitettava tuotetunnukset kaikille fyysisen tai digitaalisen version jälleenmyyjille.

   Monet jälleenmyyjät edellyttävät itseasentuvaa sovelluspakettia. SteamPipen avulla voit luoda jälleenmyynnin asennuspaketin Steamiä varten jo luomiesi depottien ja asennuskomentosarjan pohjalta. Voit mukauttaa asennusohjelmaa omaan brändiisi sopivalla grafiikalla ja äänillä.

   Jos et voi tai halua toimittaa asennuspakettia, voit toimittaa Steamin aktivointikoodin eli Steamin tuotetunnuksen ja ohjeet koodin lunastamiseen Steamissä.