Steamworks-dokumentaatio
Steam-tuotetunnukset

Yleiskatsaus

Steamin tuotetunnukset ovat kertakäyttöisiä ja uniikkeja alfanumeerisia koodeja, joilla käyttäjät voivat lisätä tuotteen lisenssin Steam-tilillensä. Steam tarjoaa tuotetunnuksia ilmaiseksi kehittäjille, jotta peliä voi helposti myydä muilla digitaalisilla tai fyysisillä kauppapaikoilla. Tuotetunnuksia voidaan tarjota ilmaiseksi myös betatestaajille tai lehdistölle/vaikuttajille. Koska Steam-tuotetunnuksia tarjotaan ilmaiseksi, pyydämme kehittäjiä käyttämään niitä vastuullisesti ja noudattamaan niiden pyytämiseen ja myymiseen liittyviä sääntöjä.

https://www.youtube.com/watch?v=V0tRQgNiQMo

Tuotetunnustyypit

Kehittäjät voivat pyytää kolmea erityyppistä Steam-tuotetunnusta: perustuotetunnuksia, julkaisun ohitustunnuksia ja kehittäjäpakettitunnuksia. Steam-tuotetunnuksia pyydetään aina tietylle Steam-paketille.

 • Oletustuotetunnus (tai perustuotetunnus)
  Tämä on Steamin yleisin tuotetunnustyyppi. Se on yleensä liitetty jälleenmyyjien tai Steamin tunnuspakettiin. Sitä voi käyttää jälleenmyyntipakkauksissa tai Steamin ulkopuolisilla kauppasivuilla. Asiakkaat voivat aktivoida tuotteen Steam-tuotetunnuksella milloin tahansa, mutta tuotteen saa käyttöön vasta sitten, kun se on julkaistu Steamissä. Steamissä julkaistaville peleille ja sovelluksille voidaan myöntää enintään 5 000 perustuotetunnusta, joilla tuetaan Steamin ulkopuolista fyysistä ja digitaalista myyntiä. Kaikki Steam-tuotetunnuksien pyyntöhakemukset käsitellään erikseen. Emme voi taata, että tuotteellesi myönnetään ylimääräisiä tuotetunnuksia.

 • Julkaisun ohitustunnus (tai betapaketin tunnus)
  Tämä tuotetunnus antaa käyttäjälle pääsyn tuotteeseesi ennen sen virallista julkaisua Steamissä. Julkaisun ohitustunnus on tarkoitettu käytettäväksi pienimuotoisiin betatesteihin sekä lehdistön ja mielipidevaikuttajien käyttöön. Jokainen pyyntöhakemus käsitellään erikseen, mutta yleisesti ottaen ohitustunnuksia myönnetään enintään 2 500 kappaletta. Julkaisun ohitustunnusten myynti on ehdottomasti kielletty. Jos haluat ennen pelin julkaisua järjestää suuren luokan pelitestin, jota varten tarvitaan yli tuhansia tuotetunnuksia, kannattaa käyttää Steam Playtest -ominaisuutta. Lisätietoja prosessista löytyy täältä.
  HUOM. Julkaisun ohitustunnuksia ei saa missään tapauksessa myydä asiakkaille.

 • Kehittäjäpakettitunnus (tai devcomp)
  Tämä tunnus on tarkoitettu vain kehittäjien käyttöön. Niillä myönnetään kehittäjille pääsy tuotteeseen siinä tapauksessa, että heidän Steam-tilinsä EI ole valmiiksi Steamworksin kumppaniryhmässä. Todennäköisesti näitä tuotetunnuksia tarvitaan vain muutama, jos ollenkaan. Näitä tuotetunnuksia ei ole tarkoitettu normaaliin testaukseen. Siihen tarkoitukseen joudut pyytämään julkaisun ohitustunnuksia tai Steam Playtest -tuotetunnuksia.
  HUOM. Dev Comp -tunnuksia ei saa jaella asiakkaille.

  Erikoiskäyttöön tarkoitetut Steam-tuotetunnukset
  Emme voi luoda Steam-tuotetunnuksia seuraavanlaisille tuotteille:

  Ilmaistuotteet
  Kokonaan ilmaiset tai ilmaiseksi pelattavat pelit eivät voi oletusarvoisesti pyytää Steam-tuotetunnuksia. Jos tarvitset Steam-tuotetunnuksia ilmaiselle tuotteellesi, lähetä tukipyyntö.

  Steam-paketit
  Tuotetunnuksia ei voida luoda Steam-myyntipaketeille. Tuotetunnukset on luotava myyntipaketin yksittäisille sovelluksille.

Steam-tuotetunnusten säännöt ja ohjeet

 • Käytä Steamin tuotetunnuksia pelin myymiseen muissa kaupoissa samalla tavalla kuin myyt peliäsi Steamissä. On tärkeää, etteivät Steamin käyttäjät joudu maksamaan tuotteesta enemmän kuin Steam-tuotetunnuksen ostajat.
 • Tuotetunnuksia voi pyytää vain Steamistä ostettaville tai ladattaville tuotteille. Tähän sisältyvät pelit, demot ja lisämateriaalit.
  • Tuotetunnuksia ei esimerkiksi saa käyttää demon jakeluun, jos se ei ole ladattavissa Steamissä.
  • Ainoa poikkeus sääntöön voi olla se, että pyydät julkaisun ohitustunnuksia rajoitettua betatestiä tai joukkorahoituksen lahjoittajille tarkoitettua kosmeettista lisämateriaalia varten. Jos sinulla on kysyttävää, lähetä tukipyyntö.
 • Älä jaa Steam-tuotetunnuksia ilmaiseksi, ellei tuote ole saatavilla ilmaiseksi myös Steamissä. Sääntö koskee myös mainossyistä järjestettyjä arpajaisia, paitsi jos arvonnassa lahjoitetaan vain hyvin pieni määrä Steam-tuotetunnuksia (alle 100 kappaletta).
 • Steam-tuotetunnuksia voi tarjota alennuksella muilla kauppapaikoilla eri ajankohtina, kunhan teet saman tarjouksen Steamissä kohtuullisen ajan sisällä.
 • Tuotetunnuspyyntösi saatetaan hylätä ja voit menettää oikeuden pyytää tunnuksia, jos pyydät suuren määrän tuotetunnuksia, etkä tarjoa Steam-asiakkaille vastaavaa tarjousta, tai jos liiketoimintasi koostuu pelkästä tuotetunnuksien myynnistä ilman, että se tarjoaisi mitään arvoa Steam-asiakkaille.

Tuotetunnusten pyyntöjen arviointiprosessissa otetaan huomioon tuotteen suosio Steamissä, aiemmin myönnettyjen ja aktivoitujen tuotetunnusten määrä sekä pyytämiesi ylimääräisten tuotetunnusten määrä. Pyynnön hylkäys on todennäköistä, jos vaikuttaa siltä, että kehittäjän tarjoukset Steam-asiakkaille ja tuotetunnuksia ostaville asiakkaille ovat eri luokkaa. Esimerkiksi jos peli, jota on myyty muutama sata kappaletta, pyytää kymmeniätuhansia tuotetunnuksia.

Huomaa: Jos sitoudut myymään tai jakelemaan Steam-tuotetunnuksia ennen tunnusten vastaanottamista tai pyynnön hyväksyntää, Valve ei ole velvollinen myöntämään tuotetunnuksia. Voimme tarkastaa pyyntösi Steam-tuotetunnuksille etukäteen, jos se on tarpeen. Ota yhteyttä lähettämällä tukipyyntö.

Valvella on oikeus hylätä tuotetunnuspyynnöt.

Steam-tuotetunnusten tilastot

Voit tarkastaa sovelluksesi Steam-tuotetunnushistorian siirtymällä sovelluksen aloitussivulle ja valitsemalla Pyydä Steam-tuotetunnuksia. Tuotetunnusten tilastot -osiossa näkyy aktivoitujen ja aktivoimattomien tuotetunnusten määrä kaikista sovelluksen paketeista. Siellä näet myös, kuinka monta tuotetunnusta on evätty Estä tai poista Steam-tuotetunnuksia käytöstä -työkalulla.

keystats.JPG

Steam-tuotetunnukset joukkorahoitusta varten


Steam-tuotetunnuksilla voi palkita joukkorahoitukseen osallistujia antamalla heille pääsyn tuotteeseen. Jos aiot tehdä niin, lue tarkkaan seuraavat ohjeet.

 • Steam-tuotetunnuksia voidaan tarjota palkintona vain sellaisille tuotteille, jotka ovat saatavilla tai tulevat saataville Steamiin. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun on oltava Steamworks-yhteistyökumppani, ja sinulla on oltava tuotteen krediitti tai sovellustunnus (App ID). Valven tai Steamin logoja ei saa käyttää sellaisten tuotteiden markkinointiin, joiden Steam-jakelusopimusta ei ole hyväksytty.

 • Julkaisun ohitustunnukset ja tukijoiden pääsy alfa- ja betatestiin: Voit vapaasti pyytää pienen määrän julkaisun ohitustunnuksia, joilla pelaajat pääsevät kokeilemaan peliäsi ennakkoon Steamissä. Näillä tuotetunnuksilla voit palkita innokkaimmat tukijasi ja antaa heidän testata peliäsi ennen sen julkaisua. Tähän tarkoitukseen tuotetunnuksia myönnetään yleensä enintään 2 500 kappaletta. Älä lupaa enempää kuin 2 500 julkaisun ohitus/betatunnusta pelisi joukkorahoituksessa.
  • Joukkorahoituksien tulee olla ajastettuja.
  • Voit pyytää oletustuotetunnuksia jäljellä oleville tukijoille, joita ei vielä ole palkittu. Näillä tunnuksilla he pääsevät pelaamaan peliäsi, kun se julkaistaan Steamissä.
  • Vaatiiko pelisi suuremman luokan pelitestiä joukkorahoituksen tukijoille? Harkitse Steam Playtest -ominaisuuden käyttöä. Voit pyytää tuotetunnuksia Steam Playtest -sovellukselle ja jakaa niitä joukkorahoituksen tukijoille. Muista, ettei Steam Playtest -sovelluksen tuotetunnuksia saa missään tapauksessa myydä suoraan asiakkaille.

MITEN STEAMIN TUOTETUNNUKSIA HANKITAAN JA KÄYTETÄÄN

Tuotetunnusten pyytäminen

Pyydä tuotetunnuksia klikkaamalla Pyydä Steam-tuotetunnuksia -painiketta sovelluksesi aloitussivulla Steamworksissä ja seuraamalla ohjeita. Jos et näe kyseistä painiketta, tililläsi ei ole lupaa luoda Steam-tuotetunnuksia. Lue lisää Steamworks-kumppaneiden käyttöluvista täällä.

Tuotetunnusten noutaminen

Kun pyyntö on käsitelty, voit noutaa tuotetunnukset sovelluksen aloitussivulta Steamworksistä klikkaamalla Pyydä Steam-tuotetunnuksia. Tuotetunnukset voi ladata tekstitiedoston sisältävänä zip-tiedostona. Vain tuotetunnuksia pyytänyt tili voi ladata ne.

Tuotetunnusten merkitseminen

On erittäin tärkeää merkitä tuotetunnukset asianmukaisesti, jotta voit pitää niistä kirjaa. Jos esimerkiksi pyydät joukon tunnuksia myytäväksi vähittäismyynnissä Ranskassa, voit merkitä ne Ranska-tunnisteella. Vastuulliset kehittäjät seuraavat tuotteiden myyntiä muilla kauppapaikoilla.

Tuotetunnuskyselyt

Jos sinulla on tarve etsiä yksittäisiä tuotetunnuksia, se onnistuu tällä sivulla: Steam-tuotetunnuskysely. Huomaa, että voit hakea vain yhtä tuotetunnusta kerralla. Vain Luo Steam-tuotetunnuksia -oikeuden omaavat tilit voivat tehdä tuotetunnuskyselyjä. Voit hakea vain itse pyytämiäsi tunnuksia. Tai jos pyysit tunnuksia paketille, joka sisältää sovellustunnuksia, joihin sinulla on tuotetunnusoikeudet. Jos yrität etsiä tuotetunnusta, johon sinulla ei ole oikeuksia tai joka on virheellinen, saat tuloksena vain ilmoituksen tunnuksen virheellisyydestä.

Tuotetunnusten kieltäminen

Joissain tapauksissa saatat joutua kieltämään yksittäisen tuotetunnuksen tai joukon niitä. Syyt tuotetunnusten kieltämiseen löytyvät Kiellä Steam-tuotetunnuksia -sivulta, mutta yleisimmin syynä on se, että halutaan poistaa käytöstä käyttämättömät tai hyvitetyt tunnukset tai estää pääsy suljettuun betaan.

Jos sinun on kiellettävä tuotetunnus, se onnistuu Estä tai poista Steam-tuotetunnuksia käytöstä -sivulla.

Kuten tuotetunnusten kyselyssäkin, voit kieltää vain tunnuksia, joihin sinulla on käyttöoikeus. Prosessin toisessa vaiheessa voit valita, haluatko kieltää erän kaikki tunnukset vai vain vielä aktivoimattomat tunnukset.

Ole varovainen tuotetunnusten kieltämisessä, jotta et vahingossa poista käyttöoikeutta siihen oikeutetuilta asiakkailta.

Voit kieltää tuotetunnuksia, kun haluat perua käyttöoikeuden siihen oikeutetuilta käyttäjiltä (esimerkiksi betatestin loppuessa) tai kun niitä on varastettu tai ostettu vilpillisesti.

Jos estettäviä tuotetunnuksia on paljon, ne kannattaa jakaa 10 000 ryhmiin tekstitiedostoa kohti. Estä tai poista Steam-tuotetunnuksia käytöstä -sivu pystyy käsittelemään suurempia eriä, mutta saattaa antaa aikakatkaisun vuoksi virheilmoituksen, vaikka tunnusten estäminen todellisuudessa onnistui.

Steam-tuotetunnuksia koskevia vinkkejä

 • Pyydä tuotetunnuksia pienissä erissä.
  Arvioi huolellisesti tarvitsemiesi tuotetunnusten määrä. Vaikka jälleenmyyjät pyytäisivät suurta määrää tuotetunnuksia, voi olla viisasta jakaa niitä pienemmissä erissä ja pyytää lisää tarpeen tullen. Toimita kolmannen osapuolen jakelijoille järkevä määrä tunnuksia. Jos jakelija tekee virheen, tunnuksille tapahtuu jotain tai ne varastetaan, on hyvä, jos niitä oli vähän. Tuotetunnuksia kannattaa kohdella kuin käteistä.

 • Steam-tuotetunnukset edellyttävät varovaisuutta.
  Olemme kuulleet tapauksista, joissa toimittajina tai jälleenmyyjinä esiintyvät huijarit ovat saaneet tuotetunnuksia ja myyneet niitä sitten eteenpäin.

 • Ennakkoon ostettavat tuotteet.
  Jos tuotteesi on saatavilla ennakko-ostettavaksi Steamin ulkopuolella, ja ennakko-ostokseen kuuluu Steam-tuotetunnus, asiakkaan tulee pystyä lunastamaan tunnus ja käyttämään tuotetta samaan aikaan, kun se julkaistaan myytäväksi Steamissä. On tärkeää, etteivät Steamin käyttäjät joudu maksamaan tuotteesta enemmän kuin Steam-tuotetunnuksen ostajat.

 • Betatestaus.
  Tuotetunnukset ovat kätevä tapa päästää pelaajat testaamaan peliäsi varhaisessa vaiheessa tai kokeilemaan pelin suljettua alfa- tai betaversiota. Huomaa, että jos käyttäjä on lisännyt pelin toivelistalleen, se katoaa toivelistalta, kun tuotetunnus aktivoidaan. Jos suunnittelet laajempaa betatestiä, johon tarvitaan useita tuhansia julkaisun ohitustunnuksia, sinun tulee käyttää Steam Playtest -toimintoa. Lisätietoa toiminnosta löytyy täältä.

 • Steam-tuotetunnukset ja brändäysvaatimukset
  Jos pyydät tuotetunnuksia pelin myymiseen Steamin ulkopuolella, sinun on noudatettava Steamin brändäysohjeita.

  Jos pelisi on Early Access -vaiheessa, sen on sisällettävä kaikki täällä mainitut asiat: Steam Early Access -brändäysvaatimukset.

Usein kysytyt kysymykset


K: Kuinka monta Steam-tuotetunnusta voin saada pelilleni?
V: Steamissä julkaistaville peleille ja sovelluksille voidaan myöntää enintään 5 000 perustuotetunnusta, joilla tuetaan Steamin ulkopuolista fyysistä ja digitaalista myyntiä. Kaikki Steam-tuotetunnuspyynnöt käsitellään tapauskohtaisesti.

Julkaisun ohitustunnuksia (beta) myönnetään yleensä enintään 2 500 kappaletta.
 • Jos haluat järjestää suuremman luokan betatestin ennen pelin julkaisua, käytä Steam Playtest -ominaisuutta. Voit pyytää tuotetunnuksia pelitestisovellusta varten.

K: Miksi tuotetunnuspyyntöni hylättiin?
V: Tuotetunnusten pyyntöjen arviointiprosessissa otetaan huomioon tuotteen suosio Steamissä, aiemmin myönnettyjen ja aktivoitujen tuotetunnusten määrä sekä pyytämiesi ylimääräisten tuotetunnusten määrä. Pyynnön hylkäys on todennäköistä, jos vaikuttaa siltä, että kehittäjän tarjoukset Steam-asiakkaille ja tuotetunnuksia ostaville asiakkaille ovat eri luokkaa.

Pyyntösi voidaan myös hylätä, jos pyysit julkaisun ohitustunnuksia, joiden aktivointi tuo tuotteen heti käyttäjien saataville. Julkaisun ohitustunnuksia (beta) myönnetään yleensä enintään 2 500 kappaletta.

K: Vanhenevatko julkaisun ohitustunnukset, kun sovellus on julkaistu?
V: Tuotetunnukset eivät vanhene automaattisesti. Pelaaja saa pitää pelin, jos hän aktivoi beta-tuotetunnuksen ennen pelin julkaisua. Jos haluat evätä pääsyn peliin suljetun betan jälkeen, katso lisätietoa Tuotetunnusten kieltäminen -osiosta yllä.