Steamworks-dokumentation
Steam-nøgler

Oversigt

Steam-nøgler er unikke alfanumeriske koder til engangsbrug, som kunder kan aktivere på Steam for at tilføje en produktlicens til deres konto. Steam-nøgler er en gratis tjeneste, som vi stiller til rådighed for udviklere som et praktisk værktøj til at hjælpe dig med at sælge dit spil i andre onlinebutikker og i detailhandelen, eller til gratis uddeling til betatestere eller pressen/influencere. Steam-nøgler er en gratis tjeneste, så vi beder om, at du bruger god dømmekraft og følger grundlæggende retningslinjer og regler for, hvordan man anmoder om dem og sælger dem.

https://www.youtube.com/watch?v=V0tRQgNiQMo

Typer af nøgler

Du kan anmode om tre typer af Steam-nøgler: standardudgivelse, tilsidesat udgivelse og udviklerpakker. Man anmoder altid om Steam-nøgler fra en bestemt Steam-pakke.

 • Standardudgivelse
  Dette er den mest almindelige nøgletype på Steam, og den er som regel knyttet til en Steam-butiks- eller forhandlerpakke med Steam-nøgler. Disse nøgler er egnede til detailemballage eller salg i andre digitale butikker. Kunder kan aktivere denne type Steam-nøgle når som helst, men produktet låses først op, når det er blevet udgivet på Steam. Udviklere, der udgiver spil og applikationer på Steam, kan få op til 5.000 Steam-nøgler til standardudgivelse for at støtte detailaktiviteter og distribution i andre butikker. Derefter vurderes alle anmodninger om Steam-nøgler enkeltvist. Der er ingen garanti for, at du får yderligere nøgler.

 • Tilsidesat udgivelse (eller betanøgler)
  Disse nøgler bruges til at give adgang til et produkt, før det udgives på Steam. Nøgler til tilsidesat udgivelse er beregnet til små betatests og til at give pressen/influencere adgang til spillet. Vi ser på hver anmodning enkeltvist, men generelt er der en grænse på maks. 2.500 nøgler til tilsidesat udgivelse (betanøgler). Det er aldrig tilladt at sælge nøgler til tilsidesat udgivelse. Hvis du ønsker at køre en større playtest med mere end et par tusinde nøgler, så spillet kan spilles inden udgivelse, skal du bruge Steam Playtest-funktionen. Du kan læse mere om det her.
  BEMÆRK: Nøgler til tilsidesat udgivelse må aldrig sælges til kunder.

 • Autotildeling til udviklere
  Disse nøgler er kun beregnet til udviklere. De bruges til at give udviklere adgang til produktet, hvis deres Steam-konto IKKE allerede er i Steamworks-partnergruppen. Du burde kun have brug for nogle få af disse nøgler, og sandsynligvis får du slet ikke brug for nogen. Nøglerne er ikke beregnet til grundlæggende testning – hvis du har brug for nøgler til at teste dit spil, skal du anmode om Steam-nøgler til tilsidesat udgivelse eller nøgler til Steam Playtest.
  BEMÆRK: Nøgler til udviklerpakker bør aldrig distribueres til kunder.

  Steam-nøgler til særlig brug
  Der kan ikke genereres Steam-nøgler til følgende produkttyper på Steam:

  Gratis produkter
  Der kan almindeligvis ikke anmodes om Steam-nøgler til spil, som er gratis at spille, eller som er gratis at downloade på Steam. Hvis du har brug for Steam-nøgler til et gratis produkt, skal du oprette en supportsag.

  Steam-bundter
  Der kan ikke genereres Steam-nøgler til Steam-bundter. Du skal generere nøgler til de individuelle applikationer i bundtet.

Regler og retningslinjer for Steam-nøgler

 • Du må bruge Steam-nøgler til at sælge dit spil i andre butikker på samme måde som på Steam. Det er vigtigt, at du ikke giver Steam-kunder et dårligere tilbud end dem, som køber Steam-nøgler.
 • Du kan kun anmode om Steam-nøgler til indhold, som kan købes eller downloades på Steam. Dette omfatter spil, demoer og DLC.
  • For eksempel må du ikke bruge Steam-nøgler til at distribuere en demo, som brugere ikke kan downloade på Steam.
  • Den eneste undtagelse er, hvis du anmoder om nøgler til tilsidesat udgivelse til testning af en begrænset beta, eller distribution af DLC, som kun er kosmetiske genstande, til kunder, som har deltaget i crowdfunding. Hvis du har spørgsmål, så kontakt os ved at oprette en supportsag.
 • Steam-nøgler må ikke gives væk gratis, medmindre du tilbyder det samme (for eksempel give spillet væk gratis) til Steam-kunder. Dette omfatter giveaways i forbindelse med markedsføring, medmindre giveawayen er meget lille (under 100 Steam-nøgler).
 • Det er i orden at tilbyde rabatter på Steam-nøgler i forskellige butikker på forskellige tidspunkter, så længe du planlægger at give Steam-kunder et lignende tilbud inden for en rimelig tidsramme.
 • Hvis du anmoder om et meget stort antal nøgler, og du ikke giver Steam-kunder et lignende tilbud, eller hvis dit formål udelukkende er at sælge Steam-nøgler uden at give Steam-kunder et godt tilbud, så kan din anmodning blive afvist, og du kan miste retten til at anmode om nøgler.

Ved gennemgang af anmodninger om Steam-nøgler ser vi som regel på niveauet af kundeinteresse på Steam, det samlede antal nøgler der er blevet udstedt og aktiveret for spillet, og hvor mange ekstra der anmodes om. Anmodninger bliver som regel afvist, hvis der er en ubalance, som antyder, at udvikleren ikke giver Steam-kunder et tilbud, der svarer til det, som købere af Steam-nøgler får. For eksempel hvis en udvikler har et spil med et par hundrede solgte enheder i produktets levetid og anmoder om titusindvis af nøgler eller mere.

Bemærk: Eventuelle forpligtelser, du måtte have i medfør af aftaler om at sælge eller distribuere Steam-nøgler, inden du har modtaget nøgler eller godkendelse, forpligter ikke Valve til at levere nøgler. Vi ser gerne på din anmodning om Steam-nøgler på forhånd, hvis det vil hjælpe. Bare kontakt os ved at oprette en supportsag.

Valve forbeholder sig ret til at afvise anmodninger om Steam-nøgler.

Statistik over Steam-nøgler

Du kan se en oversigt over applikationens Steam-nøglehistorik ved at gå til applikationens landingsside og vælge "Anmod om Steam-produktnøgler". I sektionen med nøglestatistik kan du se, hvor mange nøgler der er blevet aktiveret og deaktiveret fra alle pakker, hvor din applikation indgår, samt hvor mange nøgler der er blevet tilbagekaldt med værktøjet "Udeluk eller deaktiver Steam-nøgler".

keystats.JPG

Steam-nøgler til crowdfunding


Steam-nøgler kan bruges som belønninger for crowdfunding og give dem, som bidrager, adgang til dit produkt. Hvis du overvejer at tilbyde Steam-nøgler som belønning for en crowdfundingkampagne, bedes du læse følgende retningslinjer nøje.

 • Steam-nøgler kan kun markedsføres som belønning for produkter, der allerede er godkendt til distribution på Steam. Dette betyder, at du skal være onboardet som Steamworks-partner og have en appkredit eller et app-ID for produktet. Du må ikke bruge Valve- eller Steam-logoet til at markedsføre et produkt, som ikke har en Steam-distributionsaftale.

 • Steam-nøgler til tilsidesat udgivelse og alfa-/betaadgang til crowdfundinggivere: Du må gerne anmode om et relativt lille antal nøgler til tilsidesat udgivelse for at give tidlig adgang til dit spil inden udgivelse på Steam. Nøglerne kan bruges til at belønne de mest engagerede crowdfundinggivere, så de kan hjælpe med at teste dit spil, før det udgives. Du kan dog generelt anmode om maks. 2.500 nøgler i alt til tilsidesat udgivelse (betaadgang). Lov ikke mere end 2.500 nøgler til tilsidesat udgivelse (betaadgang) til dit spil under din crowdfundingkampagne.
  • Crowdfundingkampagner skal være tidsbegrænsede.
  • Du kan altid anmode om standardudgivelsesnøgler, hvis der er flere crowdfundinggivere tilbage, som du vil belønne. Disse nøgler giver adgang til spillet, når det er blevet udgivet på Steam.
  • Har du behov for at køre en større spiltest for crowdfundinggiverne? Overvej at bruge Steam Playtest-funktionen. Du kan anmode om nøgler til din Steam Playtest-app og sende dem til giverne. Husk på, at det aldrig er tilladt at sælge Steam-nøgler til en Steam Playtest direkte til kunder.

STEAM-NØGLER – SÅDAN GØR DU

Anmodning om nøgler

For at anmode om nøgler skal du klikke på knappen "Anmod om Steam-produktnøgler" på din applikations landingsside i Steamworks og følge trinene. Hvis du ikke ser knappen, har din konto ikke tilladelsen "Generer Steam-nøgler". Du kan læse mere om tilladelser her.

Hentning af nøgler

Når anmodningen er blevet behandlet, kan nøglerne hentes ved at klikke på "Anmod om Steam-produktnøgler" på din applikations landingsside i Steamworks. Nøglerne kan downloades som en .zip-fil, som indeholder en almindelig tekstfil. Nøgler kan kun downloades af den bruger, der har anmodet om dem.

Nøgletags

Det er meget vigtigt, at du tagger dine nøgler korrekt, så du kan holde styr på dem fremover. Hvis du for eksempel anmoder om et parti nøgler, som skal sælges i butikker i Frankrig, kan du vælge tagget "Frankrig". Det er et værdifuldt ansvarlighedsværktøj, som hjælper dig med at holde øje med salget af dit produkt i andre butikker.

Nøgleforespørgsler

Hvis du har brug for at slå en produktnøgle op, kan du gøre det fra Steam-forespørgselssiden. Bemærk, at du kun kan lave forespørgsler på én nøgle ad gangen. Kun konti, som har tilladelsen "Generer Steam-nøgler", kan lave nøgleforespørgsler. Og du kan kun slå produktnøgler op fra et parti nøgler, som du har anmodet om, eller hvis den pakke, du har anmodet om nøgler til, indeholder app-ID'er, som du har nøgletilladelser til. Hvis du forsøger at slå en Steam-nøgle op, som du ikke har tilladelse til, eller hvis Steam-nøglen er forkert, får du en besked om, at nøglen er ugyldig.

Udelukkelse af nøgler

Der kan være situationer, hvor du må udelukke en Steam-nøgle eller et parti med Steam-nøgler. Du kan læse mere om årsagerne på siden "Udeluk Steam-nøgler", men nogle af de mest almindelige situationer er deaktivering af ubrugte nøgler på forhånd, tilbagekaldelse af adgang for brugere i lukkede betaer og tilbagekaldelse af nøgler, som er blevet refunderet.

Hvis du har brug for at udelukke produktnøgler, kan dette gøres fra siden Udeluk eller deaktiver Steam-nøgler.

Som med nøgleforespørgsler kan du kun udelukke en produktnøgle, som du har rettigheder til. I andet trin af processen kan du vælge, om du vil udelukke alle nøgler i partiet eller kun nøgler, som ikke er blevet aktiveret endnu.

Vær meget forsigtig, når du udelukker produktnøgler, da du risikerer at fjerne legitime kunders adgang.

Du kan udelukke nøgler for at tilbagekalde legitime brugeres adgang (for eksempel når en beta er slut) eller for at tilbagekalde nøgler, som er blevet stjålet eller købt på ulovlig vis.

Hvis du har mange nøgler, du skal udelukke, kan du inddele dem i grupper á 10.000 pr. tekstfil. Siden "Udeluk Steam-nøgler" behandler større partier, men den kan få timeout og vise en fejl, selvom nøglerne er blevet udelukket.

Gode råd om Steam-nøgler

 • Anmod om nøgler i små partier.
  Overvej nøje, hvor mange nøgler du har brug for. Selvom den forhandler, du arbejder med, anmoder om et stort antal nøgler, bør du overveje at give forhandleren et mindre antal og bede om flere efter behov. Giv kun tredjepartsdistributører det antal nøgler, som de med rimelighed har brug for. Hvis du eller en af dine distributører begår en fejl, eller der sker noget med nøglerne, vil det være nemmere for dig, hvis du ikke skal bekymre dig om et stort antal stjålne nøgler. Generelt bør du behandle nøgler som kontanter.

 • Pas på dine Steam-nøgler.
  Vi har modtaget mange rapporter om svindlere, som foregiver at være journalister eller butikker for at få nøgler og derefter videresælge dem for vindings skyld.

 • Forudkøb.
  Hvis du tilbyder forudkøb af dit produkt uden for Steam, og forudkøbet giver brugeren en Steam-produktnøgle, bør nøglen låse dit produkt op på samme tidspunkt, som produktet kan købes via Steam. Du må ikke give Steam-kunder et dårligere tilbud end dem, som køber Steam-nøgler.

 • Betatestning.
  Nøgler er en god måde at give spillere tidlig adgang til dit spil til testformål eller give dem adgang til lukkede alfa-/betaversioner. Men bemærk, at hvis en spiller har dit spil på sin ønskeliste, når vedkommende aktiverer en af disse nøgler, så fjernes spillet fra spillerens ønskeliste. Hvis du har planer om at lave en større beta, der kræver mere end et par tusinde nøgler til tilsidesat udgivelse, skal du bruge Steam Playtest-funktionen. Du kan læse mere om funktionen her.

 • Steam-nøgler og brandingkrav.
  Hvis du anmoder om Steam-nøgler for at distribuere eller sælge dit spil udenfor Steam, skal du følge disse brandingretningslinjer.

  Hvis spillet er i tidlig adgang, skal du inkludere de materialer, der er angivet i Steams brandingkrav til tidlig adgang.

Ofte stillede spørgsmål


Sp. Hvor mange Steam-nøgler kan jeg få til mit spil?
Sv. Udviklere, der udgiver spil og applikationer på Steam, kan få op til 5.000 Steam-nøgler til standardudgivelse for at støtte detailaktiviteter og distribution i andre butikker. Derefter vurderes alle anmodninger om Steam-nøgler enkeltvist.

Generelt er der en grænse på 2.500 nøgler i alt til tilsidesat udgivelse (betanøgler).
 • Hvis du ønsker at køre en større playtest, inden dit spil udgives, skal du bruge Steam Playtest-funktionen. Du kan anmode om Steam-nøgler til din Playtest-app.

Sp. Hvorfor blev min nøgleanmodning afvist?
Sv. Ved gennemgang af anmodninger om Steam-nøgler ser vi som regel på niveauet af kundeinteresse på Steam, det samlede antal nøgler der er blevet udstedt og aktiveret for spillet, og hvor mange ekstra der anmodes om. Anmodninger bliver som regel afvist, hvis der er en ubalance, som antyder, at udvikleren ikke giver Steam-kunder et tilbud, der svarer til det, som købere af Steam-nøgler får.

Den kan også være blevet afvist, fordi anmodningen handlede om nøgler til tilsidesat udgivelse, hvilket gør, at indholdet vil kunne spilles, så snart det aktiveres. Generelt er der en grænse på 2.500 nøgler i alt til tilsidesat udgivelse (betanøgler).

Sp. Udløber nøgler til tilsidesat udgivelse, når applikationen udgives?
Sv. Nej, nøgler udløber ikke automatisk. Alle spillere, som har aktiveret en betanøgle, før spillet er udgivet, beholder spillet. Hvis du har brug for at tilbagekalde adgang efter en lukket beta, bedes du læse sektionen Udelukkelse af nøgler ovenfor.