Steamworks-dokumentation
Steam-nøgler

Oversigt

Steam-nøgler er tiltænkt som et praktisk værktøj til spiludviklere, der ønsker at sælge deres spil i andre onlinebutikker og forretninger. Steam-nøgler er gratis og kan indløses af kunder på Steam til en produktlicens.

Valve tilbyder kunder, der aktiverer Steam-nøgler, den samme gratis båndbredde og samme tjenester som kunder, der køber en licens på Steam. Vi beder udviklere om at behandle Steam-kunder på samme måde som kunder, der køber Steam-nøgler uden for Steam. Der er ikke noget gebyr for at genere nøgler på Steam, men vi beder partnere om at bruge tjenesten med omhu.

For mere information om, hvordan nøgler fungerer for kunder, kan du gå til den kunderelaterede supportside her.

https://www.youtube.com/watch?v=V0tRQgNiQMo

Typer af nøgler

Keys can be associated with the following package types:
 • Standard
  Dette er den mest almindelige nøgletype på Steam, og den er som regel knyttet til en butiks- eller Steam-nøglepakke. Disse nøgler er egnet til detailemballage eller salg på andre websteder. Når produktet er udgivet og kan afspilles på Steam, låser disse nøgler produktet op.
 • Tilsidesæt udgivelse
  Disse nøgler bruges til at give adgang til et produkt, før det udgives på Steam. Nøgler til tilsidesættelse af udgivelse er tiltænkt små betatests og til at give pressen/influencers adgang til spillet. Vi ser på hver anmodning enkeltvist. Generelt er det tilstrækkeligt med under 1000 nøgler til dette formål. Det er aldrig i orden at sælge betanøgler, som tilsidesætter udgivelser.
 • Udviklerpakke (eller devcomp)
  Disse nøgler er kun beregnet til udviklere. De bruges til automatisk at give udviklere adgang til produktet. Du burde ikke have brug for mere end en håndfuld af disse nøgler.
  BEMÆRK: Nøgler til udviklerpakker bør aldrig distribueres til kunder.

Regler og retningslinjer for Steam-nøgler

 • Du bør bruge nøgler til at sælge dit spil i andre butikker på samme måde som på Steam. Det er vigtigt, at du ikke giver Steam-kunder et dårligere tilbud.

 • Det er i orden at tilbyde rabatter i forskellige butikker på forskellige tidspunkter, så længe du planlægger at tilbyde Steam-kunder et lignende tilbud inden for en rimelig tidsramme.

 • I nogle tilfælde kan det være fornuftigt at tilbyde dit spil i et bundt eller et abonnement på det rigtige tidspunkt i spillets livscyklus. Husk, at den opfattede pris i bundtet/abonnementet skal være en pris, du er villig til at sælge spillet for separat eller med rabat på Steam. Du kan betragte det som enhver anden rabat: Hvis du laver et aggressivt tilbud ét sted, skal du også gøre det andre steder. Vi vil gerne undgå en situation, hvor kunder får et dårligere tilbud i Steam-butikken, så kontakt os endelig via udviklersupportværktøjet, hvis du vil snakke et bestemt scenarie igennem.

 • Steam-nøgler bør ikke gives væk gratis, medmindre du tilbyder det samme (for eksempel give spillet væk gratis) til Steam-kunder. If you want to run a giveaway on Steam, please reach out to us and submit a ticket .

 • Steam-nøgler bør ikke sælges i store mængder. Du bør for eksempel ikke sælge dit spil på sider, som tilbyder kunder mulighed for at købe et stort antal kopier af spillet for en lavere pris. Du bør heller ikke inkludere dit spil i bundter på sider, som lader kunder købe flere kopier af bundtet for en lavere pris.

 • Vi forbeholder os retten til at afvise anmodninger om nøgler eller tilbagekalde partneres rettigheder til nøgleanmodninger, hvis de misbruger dem eller forfordeler Steam-kunder.

 • Hvis vi registrerer, at du har anmodet om et usædvanligt stort antal nøgler og ikke giver Steam-kunder et godt tilbud, kan vi afvise din anmodning.

 • Vi forbeholder os retten til at fjerne rettigheder til nøgleanmodninger fra partnere, hvis forretningsmodel udelukkende er at sælge Steam-nøgler, og som ikke leverer værdi eller gavner Steam-kunder.

  Der kan ikke genereres nøgler til følgende:
  • "Gratis" produkter
   Kontakt Valve, hvis du ønsker at give nøgler væk i en gratis pakke eller noget, som aldrig vil kunne købes (foræringer i forbindelse med begivenheder, særtilbud osv.).
  • Steam-bundter
   Der kan ikke genereres Steam-nøgler til Steam-bundter. Du skal generere nøgler til de invidividuelle applikationer i bundtet.

  Brug af nøgler

  Anmodning om nøgler

  Du kan indhente nøgler ved at anmode om dem på Steamworks-portalen. For at anmode om nøgler skal du klikke på knappen "Anmod om Steam-produktnøgler" på din applikations landingsside i Steamworks. Hvis du ikke ser knappen, har din konto ikke tilladelsen "Generer Steam-nøgler".
  BEMÆRK: Anmodninger om et stort antal nøgler vil først blive gennemgået manuelt af Valve.

  Hentning af nøgler

  Når anmodningen er blevet behandlet, kan nøglerne hentes ved at klikke på "Anmod om Steam-produktnøgler" på din applikations landingsside i Steamworks. Nøglerne kan downloades som en .zip-fil, som indeholder en almindelig tekstfil. Nøglerne kan kun downloades af den bruger, der har anmodet om dem.

  Nøgletags

  Det er meget vigtigt, at du tagger dine nøgler korrekt, så du kan holde styr på dem fremover. Hvis du for eksempel anmoder om et parti nøgler, som skal sælges i butikker i Frankrig, kan du vælge tagget "Frankrig". Det er et værdifuldt ansvarlighedsværktøj, som hjælper dig med at holde øje med salget af dit produkt i andre butikker. Nøgleanmodninger, der ikke er tagget, kan afvises.

  Nøgleforespørgsler

  Hvis du har brug for at slå en produktnøgle op, kan du gøre det fra Steam-forespørgselssiden.

  Bemærk, at kun konti, som har tilladelsen "Anmod om Steam-produktnøgler", kan forespørge på en nøgle. Og du kan kun slå produktnøgler op fra et parti nøgler, som du har anmodet om, eller hvis det indeholder app-ID'er, som du har produktnøgletilladelse til. Hvis du forsøger at slå en produktnøgle op, som du ikke har tilladelse til, eller hvis produktnøglen er ugyldig, får du en besked om, at nøglen er ugyldig.

  Udelukkelse af nøgler

  Hvis du har brug for at udelukke produktnøgler, kan dette gøres fra siden Udeluk Steam-nøgler.

  Som med nøgleforespørgsler kan du kun udelukke en produktnøgle, som du har rettigheder til. I andet trin af processen kan du vælge, om du vil udelukke alle nøgler i partiet eller kun nøgler, som ikke er blevet indløst endnu. Vær meget forsigtig, når du udelukker produktnøgler, da du risikerer at fjerne legitime kunders adgang.

  Du kan udelukke nøgler for at tilbagekalde legitime brugeres adgang (for eksempel når en beta er slut) eller for at tilbagekalde nøgler, som er blevet stjålet eller købt på ulovlig vis. Når en nøgle er blevet udelukket, kan udelukkelsen ikke fjernes.

  If you have a lot of keys to ban, you may want to break them up into groups of 10K per text file. The Ban Steam Keys page will process larger batches, however, it may time-out giving an error when the keys were indeed banned.

  Yderligere retningslinjer

  • Anmod om nøgler i små partier.
   Overvej nøje, hvor mange nøgler du har brug for. Du kan arbejde med færre nøgler og anmode om flere, hvis der er behov for det. Giv kun tredjepartsdistributører det antal nøgler, som de med rimelighed har brug for. Hvis du eller en af dine distributører begår en fejl, eller der sker noget med nøglerne, vil det være nemmere for dig, hvis du ikke skal bekymre dig om et stort antal stjålne nøgler. Generelt bør du behandle nøgler som kontanter.

  • Pas på dine Steam-nøgler.
   Vi har modtaget mange rapporter om svindlere, som foregiver at være journalister eller butikker for at få nøgler og derefter videresælge dem for vindings skyld.

  • Forudkøb.
   Vi fraråder generelt udviklere at tilbyde forudkøb på Steam. Hvis du tilbyder forudkøb af dit produkt uden for Steam, og forudkøbet giver brugeren en Steam-produktnøgle, bør nøglen låse dit produkt op på samme tidspunkt, som produktet kan købes via Steam.

  • Betatestning.
   Nøgler er en god måde at give spillere tidlig adgang til dit spil til testformål eller for at give dem adgang til lukkede alpha-/betaversioner. Hvis du har planer om en større beta, der kræver mere end et par tusinde nøgler til tilsidesættelse af udgivelse, bedes du kontakte Steam direkte.

  • Bundter uden for Steam.
   Du kan bruge nøglerne til at distribuere dit produkt i form af bundttilbud uden for Steam. Vi har erfaret fra udviklere, at "betal hvad du kan"-bundter er en god indtægtsmulighed, når dit produkt er meget langt henne i dets livscyklus.

   Som med alle systemer, hvor produktnøgler distribueres, er der en betydelig risiko for, at købere videresælger disse nøgler og sælger dem for en pris, der er lavere end din fulde salgspris. Deltagelse i bundter af denne art svarer til en meget massiv rabat, som kan underminere fremtidige spiltilbud. Se vores dokumentation om rabatter og kampagner for at få mere information.

  • Crowdfunding.
   Nøgler kan bruges til at opfylde crowdfunding-belønninger og give sponsorer adgang til dit produkt. Det er også i orden at give sponsorer nøgler til betatestning inden udgivelse, men kun sponsorer bør modtage disse nøgler. De bør ikke sælges uden for crowdfunding-kampagnen, medmindre din beta også kan købes på Steam.

   Steam-nøgler må kun promoveres som belønning for produkter, der allerede har en bekræftet Steam-distribution. Du må ikke bruge Valve- eller Steam-logoet til at markedsføre et produkt, som ikke har en Steam-distributionsaftale. For igangværende crowdfunding, som ikke har en slutdato, må du kun sælge Steam-nøgler, hvis produktet også kan købes via Steam for en pris, som ikke er højere end den pris, der tilbydes via din crowdfunding-kampagne. Hvis du sælger Steam-nøgler til en betaversion eller en version med tidlig adgang, skal du overholde kravene for tidlig adgang, som er anført nedenfor.

  • Nøgler og titler med tidlig adgang.
   Hvis du anmoder om Steam-nøgler til at distribuere eller sælge dit spil med tidlig adgang uden for Steam, skal du inkludere materialet, som er angivet i Steams brandingkrav til Tidlig adgang.

   Bemærk, at Steam-nøgler ikke må sælges på andre sider, medmindre produktet også kan købes på Steam for en pris, som ikke er højere end den pris, der tilbydes på andre tjenester eller websteder.
  BEMÆRK: Valve forbeholder sig retten til at afvise nøgleanmodninger.

  Ofte stillede spørgsmål


  Q:How can I use keys to test my product?
  A: Please see Testing On Steam for more about testing with product keys. Alternatively, you could also run an external beta without keys, check out the Steam Playtest documentation for more information.

  Q: How many keys can I request?
  A: You can request as many keys as you need, but your request will be reviewed on a case by case basis by Valve staff to make sure Steam customers are being treated fairly and keys are not being abused.

  Q: Why was my key request denied?
  A: Your request may have been denied due to the amount of keys requested. If we detect that you have requested an extreme number of keys and you aren't offering Steam customers a good value, we may deny your request.

  It may also have been denied because the request was for a package that contains a release state override. Release override keys make the content immediately playable upon activation. Unless a request for testing/promo/press override keys is a small batch and properly tagged for use, it may be denied. If the key request is intended for commercial purposes, be sure to use a package that does not override the release state of your app.

  Q: Do I need keys for distributing a Steam version of my game at retail?
  A: Whether you build a gold master or not, you will still need to deliver Product Keys for any physical or digital retailer.

  Many retailers will want a self installing app package. Use SteamPipe to create a retail install package based on the depots and install script you already created for Steam. You can customize the installer with your own graphics and sounds appropriate to your brand.

  If you can't or don't want to deliver the install package, you can simply deliver a Steam activation code (a.k.a. Steam key) with instructions for redeeming the code on Steam.

  Q: Will my Release Override keys expire when the app is released?
  A: No, keys don't expire automatically. Any players who redeemed a beta key before the game released will keep the game. If you need to revoke access after a closed beta, please read the Banning Keys section above.