Steamworks-dokumentaatio
Steam Cloud

Yleiskatsaus Steam Cloud -pilvipalveluun

Steam Cloud -pilvipalvelu tarjoaa helpon ja läpinäkyvän etätallennusjärjestelmän pelitiedostoillesi. Auto Cloud -asetuksissa määritetyt tai Cloud API -ohjelmointirajapinnan avulla levylle kirjoitetut (luodut, muokatut, poistetut jne.) tiedostot kopioidaan pelistä poistumisen jälkeen automaattisesti Steam-palvelimille.

Jos käyttäjä vaihtaa tietokonetta, tiedostot ladataan automaattisesti uudelle tietokoneelle ennen pelin käynnistämistä. Tämän jälkeen peli pääsee käyttämään tiedostoja lukemalla ne pilven ohjelmointirajapinnalta tai tavalliseen tapaan suoraan levyltä. Vältä laitekohtaisia määrityksiä, kuten videoasetuksia.

Steam-sovellus varmistaa, että tiedostot pidetään synkronoituina kaikilla tietokoneilla, joita käyttäjä saattaa käyttää.

Käyttäjät voivat poistaa Cloud-synkronoinnin käytöstä Steam-asetusten Cloud-kohdasta. Poista merkki "Ota käyttöön Steam Cloud -synkronointi ohjelmille, jotka tukevat sitä." -valintaruudusta.

Käyttäjät voivat myös poistaa kunkin pelin Cloud-synkronoinnin niiden ominaisuuksista.

Spacewar_Cloud_Properties.png

Ensimmäinen asennus

Steam Cloudin käyttöönotto edellyttää sitä, että määrität käyttäjäkohtaisen tavukiintiön- ja käyttäjäkohtaisen, sallittujen tiedostojen lukumäärän. Asetukset voit määrittää Steamworks-sovelluksen ylläpitopaneelin Steam Cloud -asetusten sivulla.

Tämä kiintiö pakotetaan pelaaja- ja pelikohtaisesti jokaiseen peliin, jossa käytetään Cloudia. Suosittelemme, että pelillisesi määritetään kohtuulliset arvot.

Huomaa! Älä unohda klikata sivun alareunassa olevaa Tallenna-painiketta ja julkaista päivitettyjä asetuksiasi. Julkaisemisen jälkeen pilvipalvelun kuvake näkyy Steam-sovelluksessa kaikille, jotka omistavat pelisi.

Jos pelisi on jo julkaistu, voit valita Ota käyttöön pilven tuki ainoastaan kehittäjille -valintaruudun. Jos "Vain kehittäjille" -tila on käytössä, ainoastaan Steam-tilit, joilla on "Developer Comp" -pelilisenssi, näkevät pilvipalvelun kuvakkeen ja voivat käyttää Steam Cloudia. Tästä on hyötyä, kun halutaan turvallisesti testata Steam Cloud -integraatiota heikentämättä yleistä käyttökokemusta. Tällä ei ole vaikutusta julkaisemattomiin peleihin, sillä kukaan ei vielä omista niitä. Siispä kukaan ei voi nähdä tai käyttää tietyn sovellustunnuksen pilvitallennusta.

Voit jakaa Cloud-tallennustilan kahdelle sovellustunnukselle täyttämällä Jaetun pilven sovellustunnus -kentän. Sitä käytetään tavallisesti tallennettujen pelien jakamiseen demon ja täysversion välillä. Ominaisuus poistetaan käytöstä, jos arvoksi on määritetty 0.

Steam Cloud -ohjelmointirajapinta ja Steam Auto-Cloud

Steam tarjoaa kaksi erilaista tapaa käyttää Steam Cloudia. Perehdy menetelmien välisiin eroihin ja valitse sovelluksesi kannalta parempi vaihtoehto.

Ensimmäinen keino on Steam Cloud -ohjelmointirajapinta.
Cloud -ohjelmointirajapinnan toimintosarjalla voit integroida Steam Cloudin suoraan peliisi. Cloud -ohjelmointirajapinta erottaa yksittäiset Steam-käyttäjien tiedostot. Rajapinnalla voi paremmin hallita Steam Cloudia.

Steam Cloud -ohjelmointirajapintaa ISteamRemoteStorage voi käyttää käyttöliittymästä. Esimerkkejä sen käytöstä on Steamworks API Example Application (SpaceWar) -projektissa.

Toinen tapa on Steam Auto-Cloud.
Steam Auto Cloud on suunniteltu Legacy-peleille, joihin ei voi helposti integroida Steam Cloud -ohjelmointirajapintaa. Sen avulla pääsee helposti ja nopeasti alkuun. Siitä puuttuu kuitenkin Steam Cloud -ohjelmointirajapinnan tarjoama teho ja joustavuus.

Yleensä suositellaan Cloud-ohjelmointirajapinnan käyttöä, sillä se mahdollistaa laajemman integroinnin ja mukauttamisen. Cloud API:lla pystyt parhaiten tarjoamaan korkealaatuisen kokemuksen, jota Steamin käyttäjät odottavat Steam Cloudilta.

Steam Auto Cloud

Steam Auto Cloud on vaihtoehto Steam Cloud -ohjelmointirajapinnoille. Se antaa pelien käyttää Steam Cloudia ilman lisäkoodien kirjoittamista tai pelin muokkausta. Se edellyttää vain, että määrität tiedostoryhmät, jotka haluat säilyttää Cloudissa. Steam synkronoi automaattisesti tiedostoryhmät, kun sovellus käynnistetään tai suljetaan. Vältä laitekohtaisia määrityksiä, kuten videon laatua.

Määritys

Kun Ensimmäinen asennus on suoritettu, Steam Auto-Cloud -määritysosio avataan Steam Cloud -asetukset -sivulla.

Juuren polut kuvaavat tiedostoryhmiä, joita säilytetään Steam Cloudissa. Jokainen juuripolku voi olla kaikkien alikansiotiedostojen tai tietyn tiedoston tavoin yhtä yksilöllinen tai laaja. Käytä uutta polkua jokaiselle synkronoitavalle tiedostoryhmälle.

Juuripolku koostuu 5 osasta:
 1. Juuri

  Tämä on ennalta määritetty luettelo poluista, joissa pelitallenteet yleensä sijaitsevat.
  JuuriTuetut käyttöjärjestelmätVastaava polku
  Sovelluksen asennushakemistoKaikki[Steam Install]\SteamApps\common\[Game Folder]\
  SteamCloudDocumentsKaikkiAlustakohtainen polku, esim. Linuxissa: ~/.SteamCloud/[käyttäjänimi]/[pelikansio]/
  WinMyDocumentsWindows%USERPROFILE%\My Documents\
  WinAppDataLocalWindows%USERPROFILE%\AppData\Local\
  WinAppDataLocalLowWindows%USERPROFILE%\AppData\LocalLow\
  WinAppDataRoamingWindows%USERPROFILE%\AppData\Roaming\
  WinSavedGamesWindows%USERPROFILE%\Saved Games\
  MacHomemacOS~/
  MacAppSupportmacOS~/Library/Application Support/
  MacDocumentsmacOS~/Documents/
  LinuxHomeLinux~/
  LinuxXdgDataHomeLinux$XDG\_DATA\_HOME/
 2. Alihakemisto

  Pilvipalvelun tiedostojen alihakemistopolku suhteessa juurihakemistoon, mutta jos alihakemistoa ei ole, käytä `.`

  Auto Cloud -pilven erityispolkujen arvot
  Auto Cloud mahdollistaa ainutlaatuisten Steam-käyttäjätunnusten hyödyntämisen alihakemistopolussa. Tämän ansiosta voit tallentaa kunkin Steam-käyttäjän tallennustiedostoja erikseen tietokoneelle. Voit suorittaa kutsun ISteamUser::GetSteamID pelissäsi, jotta saat nykyisten käyttäjien SteamID- tai AccountID-tunnuksen, joihin voi tallentaa ja joista lukea tietoja.
  • {64BitSteamID} – Voit lisätä käyttäjien 64-bittisen Steam ID -tunnuksen käyttämällä tätä muuttujaa Steam-polussa. 64-bittinen Steam ID -tunnus näyttää tältä: 76561198027391269
  • {Steam3AccountID} – Voit lisätä käyttäjien Steam 3 -tilitunnuksen käyttämällä tätä muuttujaa Steam-polussa. Tilitunnus näyttää tältä: 67125541
  Esimerkki: SavesDir/{64BitSteamID}
 3. Malli

  Synkronoitavien tiedostojen malli. Voit käyttää *-merkkiä yleismerkkinä. Jos haluat kaikki hakemiston tiedostot, käytä *-merkkiä.

  Esimerkki: *.sav
 4. Käyttöjärjestelmä

  Määrittää käyttöjärjestelmät, joihin/joista nämä tiedostot synkronoidaan. Tätä edellytetään vain, jos tiedostot ovat käyttöjärjestelmäkohtaisia, mikä ei ole toivottavaa.
 5. Toistuva

  Sisällytä alikansiot, kun etsit vastaavia tiedostoja. Tästä on hyötyä, jos alihakemistoissa on muita kuin siihen kuuluvia nimiä, kuten Steam-käyttäjänimiä tai -tunnuksia. Jos se käyttää Steam ID -tunnusta, erityisten polkujen arvojen käyttäminen Alihakemisto-kentässä on suositeltavaa.

Juuren ohitukset

Jos sovellustasi käytetään alustojen välillä, se edellyttää eri hakemistoja kullekin käyttöjärjestelmälle. Voit määrittää yllä mainittujen juuripolkujen ohituksen käyttämällä sen ohitustoimintoa.

Yläpuolella määritetyt juuret voidaan ohittaa, jotta ne vastaisivat eri polkua toisessa käyttöjärjestelmässä. Jos käytät juuren ohitusta, sinun tulee määrittää yläpuolen juurten pudotusvalikoista käyttöjärjestelmäksi [Kaikki käyttöjärjestelmät].

Juuren ohitus koostuu 5 osasta.
 1. Ensimmäinen, alkuperäinen juuri

  Tämä vastaa yhtä edellä mainituista juurista.
 2. Käyttöjärjestelmä

  Käyttöjärjestelmä, johon ohitusta sovelletaan.
 3. Uusi juuri

  Määritettyjen käyttöjärjestelmien uusi sijainti, jonne alkuperäinen juuri johtaa.
 4. Lisää tai korvaa polku

  Tämän avulla voit halutessasi lisätä alihakemistopolun, joka lisätään uuden juuren ja alkuperäisen alihakemiston väliin.
 5. Korvaa polku

  Jos tämä on käytössä, "Lisää/korvaa polku" -kentässä määritelty polku korvaa alkuperäisen alihakemiston kokonaan.

Esimerkki: Auto Cloudin määrittäminen Unity-sovelluksille

Seuraavassa annetaan esimerkki siitä, miten Auto Cloud määritetään käytettäväksi Unityssä ja Application.persistentDataPath-ominaisuus käyttöjärjestelmäkohtaisesti. Windows-versio on määritetty juuripoluksi. DefaultCompany on määritetty Unityä käyttäväksi yritykseksi, ja projektin nimi on AutocloudSample. Tietopolun Application.persistentDataPath polut määritetään macOS- sekä Linux-/SteamOS -käyttöjärjestelmissä "Lisää/korvaa polku" -kentässä; ja "Korvaa polku" -toiminto on käytössä.

Auto Cloud -tiedostot synkronoidaan kolmen kansion välillä esikatseluesimerkkien tavoin näillä asetuksilla.

Cloud_Unity_Auto-Cloud_Example.png

Ennakkoversion testaus

Jos lisäät Steam Auto Cloudin julkaistuun peliin ja sallit ainoastaan kehittäjille tarkoitetun tilan käytön Ensimmäinen asennus -vaiheessa, siinä tapauksessa sinun tulee suorittaa lisävaiheet loppuun, jotta voit testata toiminnallisuutta.
 1. Kirjaudu sisään Steamiin tilille, jolla on Developer Comp -lisenssi sovellukselle, jota olet testaamassa.
 2. Avaa Steam-konsoli siirtymällä selaimella osoitteeseen: steam://open/console.
 3. Syötä testappcloudpaths <AppId>-komentoriville annetulla sovellustunnuksella, jota olet testaamassa. Esim. testappcloudpaths 480
 4. Anna komentoriville: set_spew_level 4 4.
 5. Käynnistä sovellus Steamin kautta.
 6. Tarkista ikkunan aktiivisuus. Jos tiedostot näkyvät jo Auto Cloud -poluissa, niiden latauksen pitäisi olla käynnissä. Jos näin ei ole, käynnistä synkronointi tallentamalla joitakin tiedostoja sovelluksestasi ja sulkemalla se sitten.
 7. Testaa tiedostojen latauksen onnistuminen Steamin Auto Cloudista siirtymällä toiselle PC:lle ja toistamalla edellä olevat vaiheet.
 8. Suorita testaus kaikilla tuetuilla käyttöjärjestelmillä.
 9. Lopeta testaus määrittämällä arvot testcloudapppaths 0 ja set_spew_level 0 0. Jos haluat konsoli-ikkunavälilehden pois näkyvistä, käynnistä Steam-sovellus uudelleen.

Älä unohda poistaa käytöstä vain kehittäjille tarkoitettua tilaa ja julkaista muutoksia, kun olet saanut testauksen valmiiksi.

Virheenkorjaus

Varmista ensinnäkin aina se, että olet julkaissut muutokset Steam-yhteistyökumppanisivustolla, odottanut 10 minuuttia tai käynnistänyt Steam-sovelluksen uudelleen, jotta julkaistut muutokset on vastaanotettu.

Jos sinulla on ongelmia Steam Cloudin kanssa, tarkista lokitiedosto, joka sijaitsee kohteessa: %Steam Install%\logs\cloud_log.txt.

Lisätietoja on kohdassa Debugging the Steamworks API.