Steamworks är en uppsättning verktyg och tjänster som hjälper spelutvecklare och utgivare att bygga sina spel och få ut så mycket som möjligt av distributionen på Steam.

Se vad Steamworks har att erbjuda

Gå med i Steamworks

Få tillgång till Steamworks genom att logga in med ditt Steam-konto. Har du inget Steam-konto? Det är både gratis och lätt att skapa ett!

Skapa Steam-konto

132 miljon

Aktiva användare per månad

1 biljon

Daglig exponering

25.3 miljon

Spelare online

Steam Workshop

Integrera innehåll som skapats av spelare i ditt spel. Du kontrollerar hur moddar interagerar med ditt spel medan Steam hanterar värdskap, spårning, uppdateringar och betalningsprocesser.

Cities Skylines-gemenskapen har tagit stadsplanering i egna händer med över 170 000 uppladdade moddar.

I Rust röstar gemenskapen på nya moddar innan de tas med i spelet och de som designat dem får inkomst och ett erkännande.

Steam Input

Konfigurera dina åtgärder i spelet med Steam Input och gör det möjligt för spelare att enkelt använda en rad olika populära kontroller och anpassa inmatningarna som de vill.

Spel med handkontroll på dator

En djupdykning i användningen av handkontroller på Steam och fördelarna med optimering.

Förrådstjänst

Vi har löst de svåra problemen med serverdelen för att göra det möjligt att komma igång snabbare med en komplex kartläggning av spelare.

Mikrotransaktioner

Hantera transaktioner i spelet enkelt, säkert och utan krångel med Steams tjänster för mikrotransaktioner som bygger på vår starka e-handelsplattform och stöder 80 betalningsmetoder för 39 valutor.

Matchning och lobbyer

Dra nytta av Steams lobbyer för matchning och flerspelarläge så att du kan fokusera på spelupplevelsen. Vårt system låter spelare skapa, söka, dela och ansluta till lobbyer som de vill – och har också stöd för skicklighetsbaserad matchning.

Registrera dig för att distribuera ditt spel eller din VR-upplevelse via Steam.

Gå med i Steamworks

Steamworks-dokumentation

För mer information om Steamworks-funktionerna och bästa praxis och implementeringsguider, se Steamworks-dokumentationen.