Steamworks is een set tools en diensten die spelontwikkelaars en uitgevers helpen om hun spellen te bouwen en het maximum te halen uit speldistributie via Steam.

Bekijk wat Steamworks te bieden heeft

Word lid van Steamworks

Krijg toegang tot Steamworks door in te loggen met je bestaande Steam-account. Heb je nog geen Steam-account? Een nieuw account maken is makkelijk en gratis!

132 miljoen

Actieve gebruikers per maand

1 biljoen

Dagelijkse impressies

32.3 miljoen

Spelers online

Steam Workshop

Integreer spelersinhoud in je spel. Jij beheerst de interactie tussen mods en je spel, terwijl Steam de hosting, administratie, updates en het betaalproces op zich neemt.

De community van Cities: Skylines ging zelf aan de slag met het ontwerpen van steden en heeft al meer dan 170.000 unieke mods geüpload.

In Rust worden nieuwe mods door de community beoordeeld voordat ze aan het spel worden toegevoegd. De makers krijgen erkenning en een deel van de opbrengst.

Steam Input

Configureer je acties in het spel met Steam Input om spelers gemakkelijk verschillende populaire besturingsapparaten te laten gebruiken en de invoer naar hun voorkeur aan te laten passen.

Spelen met controllers op pc

Een gedetailleerde kijk op controllergebruik op Steam en de voordelen van optimalisatie.

Inventarisdienst

We hebben lastige problemen in de backend verholpen om je sneller in staat te stellen een complexe en blijvende spelerinventaris op te zetten.

Microtransacties

Verwerk transacties die in het spel gebeuren eenvoudig, veilig en gratis met de microtransactiediensten van Steam, gebouwd op ons sterke e-commerceplatform dat 80 betalingsmethoden in 39 valuta ondersteunt.

Matchmaking en lobby's

Maak gebruik van Steam-matchmaking en -multiplayerlobby's zodat je je op je gameplay kunt richten. Met ons systeem kunnen spelers lobby's naar wens maken, zoeken en delen en zich erbij aansluiten. Daarnaast ondersteunt het matchmaking op basis van het niveau van spelers.

Registreer je om je spel of VR-ervaring via Steam te distribueren.

Word lid van Steamworks

Steamworks-documentatie

Zie de Steamworks-documentatie voor meer details met betrekking tot alle functies van Steamworks en voor de beste technieken en implementatiegidsen.