Неасоцииран

Начало Документация и помощ


Добре дошли в Steamworks и разпространението чрез Steam

Разработчик или издател ли сте? Заинтересовани сте да използвате Steam и Steamworks? Започнете оттук! Или ако сте съществуващ Steamworks разработчик, впишете се, за да получите достъп до Steamworks SDK, документацията и т.н.

Още относно Steam и Steamworks

С милиони всекидневни активни играчи по целия свят, поддръжка за 26 езика, над 90 платежни метода и ценообразуване на 40 валути, Steam е мястото, чрез което да достигнете глобална аудитория и да се свържете с клиентите.
  • Списък с приятели и чат;
  • Обществени центрове и дискусионен форум;
  • Съдържание, генерирано от потребители;
  • Windows, Mac, Linux, настолни и преносими компютри, телевизори.
Steamworks е безплатен комплект с инструменти, достъпен за ползване от всеки разработчик в своята игра или софтуер в Steam. Ето малка извадка от достъпните функции:
  • Търсене на мачове;
  • Постижения;
  • Технология за противодействане на измами;
  • Игрална икономика с микротранзакции;
  • Управление на съдържанието, генерирано от потребители;
  • Съхранение в облака.
С „Директното разпространение“, разстоянието до клиентите Ви вече е още по-пряко. Просто попълнете няколко дигитални документа, платете възстановимата такса и ще сте напълно готови да качите и подготвите излизането на своята игра.

Ще се сдобиете с достъп до Steamworks характеристиките, а клиентите Ви ще се възползват от всички вградени функции в Steam.
Независимо дали създавате ВР голф стик или квадрокоптер на закрито, триизмерното проследяване е в сърцевината на продукта Ви. Вътрешна разработка на Valve, проследяващата SteamVR технология е хардуерно и софтуерно решение, позволяващо на устройствата Ви да знаят в реално време къде са, в рамките на дадена стая. Сега, Valve прави проследяващата SteamVR технология напълно достъпна за други компании, без лицензионни такси.
Steam е страхотно място за разпространяване на двуизмерно линейно и завладяващо 360° видео съдържание, асоциирано с игрите. То трябва да е директно свързано с игралното преживяване или да бъде спомагателно съдържание към заглавия или софтуер, достъпни в Steam.

Понастоящем не приемаме видео съдържание за разпространяване, несвързано с игралното преживяване.
Регистрирането за безплатен лиценз на обект Ви позволява да боравите със съдържанието и услугите на Steam в публична обстановка. Налични са няколко различни опции за тези лицензи относно това как клиентелата Ви ще има достъп до съответното съдържание. Ето защо се уверете, че сте проверили всички подробности по-долу.

Документация и ЧЗВ